题目内容

【题目】阅读下面对话,从方框内7个选项中选择5个恰当的句子完成此对话。

A. What’s the matter?

B. It will take you there.

C. There is a parking lot(停车场) near the supermarket.

D. How far is it from here?

E. The road is too busy.

F. I really can’t find a place to park my car.

G. Well, you can do it like this...

A: Excuse me, Madam. You can’t park in front of the shop.

B: I’m so sorry. It’s my first time to drive alone. 1.

A: 2 I think you can park there.

B: 3.

A: About two kilometers.

B: Thanks. Can you tell me the way there?

A: You can use the guide map in your car. 4

B: But I don’t know how to use it! Can you help me?

A: 5 All right, it’s OK now.

B: It’s very kind of you. Thank you so much!

A: You are welcome.

【答案】

1F

2C

3D

4B

5G

【解析】

该对话是关于把车停在哪里的对话。也就是有关指路对话。对话告诉了我们,在距离这里两公里远的超市附近有一个停车场。如果你不知道,你应该使用车里导航。它会指引你去那里。

1.细节理解题。根据下文的句子I think you can park there. 我想你可以把车停在那里。可知,上文应该是与找停车场有关。结合所给的选项可知,选择I really can’t find a place to park my car. 我真的找不到停车的地方。符合语境。故选F

2.细节理解题。根据下文的句子I think you can park there. 我想你可以把车停在那里。可知,上文应该是介绍哪儿有停车场。结合所给的选项可知,选择There is a parking lot(停车场) near the supermarket. 在超市附近有一个停车场。符合语境。故选C

3.细节理解题。根据下文的句子About two kilometers. 大约两公里。可知,上文应该是问停车场离这儿有多远。结合所给的选项可知,选择How far is it from here? 停车场离这儿有多远?符合语境。故选D

4.细节理解题。根据上文的句子You can use the guide map in your car. 你可以在车里使用导航。可知,下文应该解释说明导航的作用。结合所给的选项可知,选择It will take you there. 它会指示你去那里。符合语境。故选B

5.细节理解题。根据上文的句子Can you help me? 你能帮助我吗?可知,下文应该介绍如何使用导航。结合所给的选项可知,选择Well, you can do it like this... 你可以这样做。符合语境。故选G

补全对话做题技巧。

(1)通览全文、领会大意、揣摩话题。解题时应先跳过空格通览全文,了解对话大意,根据对大意的把握,判定语境,揣摩话题。

(2)根据语境、细读选项、选择答案。在把握话题和语境的基础上,针对对话的每一空白处,细读所提供的选项,认真分析它们之间的异同,依据对话有关情景内容,选择正确的答案。

(3)通盘考虑、前后联想、先易后难。要从对话整体理解出发,依照上、下问答的逻辑顺序来考虑所选择的答案,不可不顾前后顺序,孤立地就上句就补下句,这样可能出现所补句子符合上文而不符合下文的情况。要先解决有把握的、容易的,再回头补选较难的。

(4)通读对话、义形结合、验证答案。将对话补全之后,再将整段对话通读一遍,逐一验证答案。所选的答案不仅语义上要符合语境,而且要保证语言正确,做到说话得体。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 The world has a plastics problem. And not just with bottles. Straws(吸管), toothbrushes, toys—all kinds of plastics are placed in landfills. There are 5 billion tons of plastic waste in the world. Landfills have a large part of it. By 2050, they could have 13 billion tons.

Much of plastic rubbish finds its way into the ocean. Scientists say 165 million tons of plastic pieces are floating around out there. And most plastic won’t disappear itself. It will remain in the ocean forever. Whales get caught in plastic fishing nets. Birds die because of eating plastic straws and bottle caps. It endangers ocean life. Plastic rubbish even ends up in the food we eat.

Governments are realizing that recycling may not be enough. They are taking more actions. Though it is hard work, it is still a solvable problem. In Britain, people are not allowed to use plastic bags except in hospitals. Scotland and several coastal cities in the US stop people from using plastic straws as well. The US alone throws away some 500 million plastic straws a day. That's enough to circle the Earth twice. “Saying no to a plastic straw is an easy way to make a big difference,” Dana Lofflin who started www.strawfree.org said. “Do we really want to pass on to our children a world harmed by plastic?”

People have found some tasty ways to reduce waste. A company in India made the first-ever spoon that people can eat. You don’t have to eat the spoon. You can throw it away. It decomposes(分解) in just a few days. David Edwards, a scientist at Harvard University, designed an eatable bag which can protect the food or drink inside. It is a delicious replacement for plastic ones.

1According to the write, birds die because they ____.

A. eat bottle caps and straws

B. get caught in fishing nets

C. feed on ocean animals

D. have the spoons in India

2The underlined word "endangers " in Paragraph 2 probably means ____.

A. bringsB. losesC. harmsD. saves

3The purpose of the passage is mainly to ____.

A. introduce some ways to recycle waste

B. tell readers about the problem with plastics

C. compare air pollution and plastic pollution

D. describe how the US is reducing plastic waste

4From the passage, we can tell that the plastics problem ____.

A. is too big for people to solveB. can be solved by recycling alone

C. can be solved, but it won't be easyD. will have to be solved by future scientists

【题目】 A gift is necessary when one is invited to visit friends in China. After greetings, the gift should be passed immediately to the host. Remember that usually Chinese people will not open the gift in front of the person who gives _________. To show the respect, it may be _________ to explain what the gift is. Bringing some nutrients and tonics (营养品、补品) to the elders in the family is a good idea. You can _________ prepare some small gifts for the spouse (配偶) or kids of the host. The host usually makes full _________ by carefully tidying up the house and __________ a lot of delicious dishes. _________ the meal is well prepared, the host may say to the guest politely, “My preparation is not enough, please excuse me for my poor treat.” As a guest, you should make the host believe that there is plenty to eat by praising the food.

While eating, the elders will use chopsticks to __________ food for guests as a tradition and ask them to eat __________ . As a guest, you should accept their goodwill readily. But nowadays, the younger people do the traditional way less.

After dinner, tea and fruit are usually served. When the guests are to leave, the host may still politely ask them to stay. They don’t have to take it _____________ and they can try to find a good time to leave. This doesn’t mean that leaving early is always a good idea as the host may feel that the guests are not satisfied with the treat. Finding the right time to leave __________ the situation.

1A. itB. themC. that

2A. necessaryB. carefulC. comfortable

3A. tooB. alsoC. either

4A. plansB. decisionsC. preparations

5A. enjoyingB. cookingC. washing

6A. ButB. AlthoughC. Because

7A. cut upB. eat upC. pick up

8A. moreB. lessC. many

9A. completelyB. seriouslyC. probably

10A. works outB. sticks toC. depends on

【题目】 Scene 1

(The setting is a room in the palace of the Queen of Sheba. The Queen sits at one end of the room on a chair. Zahrah stands on one side of the chair. Amram is showing some silks to the Queen.)

Amram: Would your Majesty be good enough to feel this silk? See how fine and soft it is!

(Amram comes a little closer to the Queen and holds out some purple silk. She feels it.)

Queen: Yes, it is. And I like this bright purple color very much. (She turns to Zahrah.) Zahrah, what do you think of it?

Zahrah: I like it very much, and it is a good color for a queen, your Majesty. (She folds up the silk and puts it to one side.)

Amram: The king of my own country, the wise King Solomon, likes this bright purple better than any other color.

Queen: I have heard many things about your king.

Amram: He is a good king, your Majesty, and a kind man. All his people love him.

Queen: I have also heard that he is very wise. Is it true, Amram, that King Solomon understands what animals say?

Amram: It is true, your Majesty.

Queen (Smiles): It’s very hard to believe.

Amram: If I told you what happened one time when I was with the king. I think you would believe it.

Queen: I’d like to hear your story.

Amram: Well, one day our king and some men of his palace were riding on horseback to a nearby city. The king was riding ahead of the rest of us. All at once he pulled his horse to stop. He looked down at the sand in the road.

Queen: Go on.

Amram: Then the king turned his horse off the road and onto the grass. He kept his horse on the grass a little way before turning back onto the road.

Queen: Did he say why he stopped and then turned his horse off the road?

Amram: King Solomon told us he had seen some ants hurrying along in the sand of the road. He said he had heard them say they were afraid that the horses would walk on them.

Queen (Surprised): And that was why your mighty king turned off the road?

Amram (Proud): Yes, your Majesty. The mighty King Solomon stopped to hear what the little ants in the sand were saying. He turned off the road to save them from being hurt.

Queen: Then he must be as wise and as kind as people say he is.

Amram: Now you can believe it, can’t you?

Queen: I won’t fully believe it until I see and hear him myself, Amram.

Amram: Then why don’t you come to our country and pay him a visit, your Majesty?

Queen: Yes, I think I shall do that, Amram. But first I must think of a way to test this wise king. You may go now, Amram.

Amram: Good day, your Majesty. (He backs away.)

(Curtain)

1Where does this scene take place?

A. On the way to a city.B. In a room of a palace.

C. In the sand of a road.D. On the grass near a road.

2Amram told the story of his king to show ______.

A. King Solomon is wise and kindB. King Solomon is afraid of ants

C. King Solomon looks after his horse wellD. King Solomon can talk to animals

3King Solomon turned his horse off the road because _______.

A. there was sand in the wayB. the horse needed to have a rest

C. he wanted to enjoy the beauty thereD. he wanted to avoid hurting the ants

4Which of the following words is used to help readers know the feeling of the Queen?

A. Fine.B. Surprised.C. Proud.D. Afraid.

5What may happen next according to Scene 1?

A. Amram will refuse to leave the Queen’s palace.

B. Zahrah will certainly keep the purple silk for herself.

C. King Solomon will test whether Amram’s story is true.

D. The Queen will pay a visit to King Solomon’s country.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网