题目内容

13.Did you feel it was warmer than before?
"There have been twenty-one(51)Dwinters in China since 1986,"said scientists."(52)Athe past 100years,as the world temperature has been up by 0.74°C,the temperature in North China has(53)A1.4°C in only 50years."
China needs to take quick actions to(54)Ccarbon dioxide (二氧化碳) emission (排放) because it's the main reason for world warming.The good news is that China has seen the importance of going(55)B.China sets the goal of cutting energy use by 20% and pollution emission by 10% in the 11th(56)A Plan.
Here is some advice for you.
Wearing used clothes such as your brother's,sister's or dad's old T-shirts means you(57)C energy; And don't forget(58)B the lights when you leave a room and turn off your television and computer when they are not(59)A!Besides,taking a bus saves a lot of oil every year.Also open a window and try not to use the air conditioner (空调).If necessary,set the temperature (60)Bin summer and lower in winter to save energy; It isn't good to use paper cups,bags or boxes in our daily life.

51.A.coolB.hotC.coldD.warm
52.A.duringB.forC.sinceD.after
53.A.climbedB.wentC.arrivedD.got
54.A.increaseB.improveC.cutD.break
55.A.yellowB.greenC.blackD.blue
56.A.Five-YearB.Five--YearsC.five yearsD.five year
57.A.useB.findC.saveD.keep
58.A.to turn onB.to turn offC.to turn upD.to turn over
59.A.in useB.on businessC.at presentD.for fun
60.A.strongerB.higherC.tallerD.quicker

分析 这篇短文主要讲述气候问题.文章介绍,由于二氧化碳的过度排放,导致全球气候变暖.为减少二氧化碳的排放,文章还提出了几点建议.

解答 51.答案:D.考查形容词及语境的理解.根据上文Did you feel it was warmer than before?的描述可知,这里指的是自1986年以来中国已经有21个暖冬了.故选D.
52.答案:A.考查介词及语境的理解.during:在…期间,for:后常接时间段,since:从…以来,after:在…之后.根据语境,这里指的是在过去的100期间.故选A.
53.答案:A.考查动词及语境的理解.climbed:攀升,went:去,arrived:到达,got:得到.根据上文 the world temperature has been up by 0.74°C的描述可知,这里指的是在华北气温攀升了1.4°C.故选A.
54.答案:C.考查动词及语境的理解.increase:增加,improve:提高,cut:削减,break:终止.根据语境,这里指的是中国需要采取行动削减二氧化碳的排放.选C.
55.答案:B.考查对语境的理解.根据语境,这里指的是中国已经看到了绿色排放的重要性.故选B.
56.答案:A.考查名词短语及语境的理解.根据语境,这里指的是第十一个5年计划.用连字符号连接的数词和名词,名词不用复数形式.故选A.
57.答案:C.考查动词及语境的理解.根据上文Wearing used clothes such as your brother's,sister's or dad's old T-shirts的描述可知,穿着旧衣服意味着节约能源.故选C.
58.答案:B.考查动词短语及语境的理解.to turn on:打开,to turn off:关闭,to turn up:放大,to turn over:推倒.根据下文when you leave a room 的描述可推知,这里指的是离开房间的时候不要忘记关灯.故选B.
59.答案:A.考查介词短语及语境的理解.in use:在用,on business:在营业,at present:在席,for fun:娱乐.根据上文turn off your television and computer的描述可知,当电视、电脑不用的时候要关闭(电源).故选A.
60.答案:B.考查形容词及语境的理解.根据下文and lower in winter to save energy 的描述可知,这里是对比夏天空调温度调高一些,冬天调低一些.故选B.

点评 完形填空是以阅读为形式,以上下文为线索,要以理解能力、词汇知识、语法知识、习惯用法以及分析判断能力为解题基础的.

练习册系列答案
相关题目
9.Mrs Davies was a teacher in India.One summer she got a job as a teacher in an international school.But the school was in Londoa After she discussed with her husband,they decided to move to London.
One day,after dinner,Mr and Mrs Davies told their son,Matt,the decision about moving to Londoa The boy felt surprised and upset.He didn't want to leave his friends.He said that he would rather live with his classmate,Mike.His parents thought that he would change his mind later.Soon,it was August.Mr and Mrs Davies were busy packing.However,Matt refused to go together with his parents.
When the day came for them to leave India,Mr and Mrs Davies found their son lost.They were anxious and they called Mike,but he didn't know where Matt was,either.In fact,at that time,Matt was walking alone on the street.He walked past a park.He remembered that he and his father often played tennis in the park.He walked past a supermarket.It reminded him of shopping with his mother.He realized that those things would be meaningless (毫无意义的)without his family.Matt quickly ran home to say sorry to his parents.He told them he was looking forward to living in London with them and making new friends there.
根据短文内容,回答下列问题.
91.Where did the Davies live before they moved to London?They lived in India.
92.How did Matt feel when his parents told him about moving to London?He felt surprised and upset.
93.Who did Matt's parents call when they couldn't find him?They called Mike.
94.What did Matt and his father often do in the park?They often played tennis.
95.Did Matt want to move to London with his parents at last?Yes,he did..
1.Note-taking is a skill that can help you do well in all your schoolwork.It can make you confident(自 信的) when you are studying.(42)C
  If your teacher writes notes on the blackborad,that's great.You can copy them or write down the most important facts of all in class.(43)F For example,some teachers may focus on(关 注) lots of dates and facts in class,but they only write the important ones on the blackborad.Other teachers may not write anything down,but they may repeat them.
  Don't try to write down every word in class,or you might miss some important points.Some students really learn better with the help of these notes.
  (44)D If your teacher speaks too fast and you can't follow what he is saying,you can ask him after class.
  Comparing your notes with your classmates'can be good for your learning.(45)A
  Note-taking also needs organization.Keep notes for each subject in one place,so that you can find everything easily when a test comes.
  Good note-taking takes time.If you decide to recopy your notes every morning,you'll surely have less time to watch TV.But you'll save time in the coming test.
A.It can also help you and your classmates correct some mistakes.
B.It isn't interesting but you may find it very useful.
C.However,most students don't know how to take notes.
D.Don't be afraid to ask your teacher to repeat what you've missed.
E.Surely,you will succeed if you follow your teacher in class.
F.Different teachers do things differently.
8.A passenger told all air hostess(空姐) that he needed a cup of water to take his (91)medicinewhen the plane just took off.She said to him,"I'll bring you the water (92)inten minutes."
Thirty minutes later,when the passenger ring for service sounded,the air hostess ran ill a hurry.She Was so busy that she (93)forgot/failedto bring him the water.As a (94)result.the passenger couldn't take his medicine in lime.The air hostess hurried over to him with a cup of wale.but he(95)refused  it.
After a short while,the air hostess came up to him with a smile,"Could you please tell me what I can do for you,sir?"The passenger turned around without any words.The second time.also with a sweet smile,"Would you like(96)something/anythingI can do for you?"Again the passenger refused.
In the following hours 013.the flight,each time the air hostess passed the passenger,she would ask him (97)witha smile whether he needed some help or not.But the passenger never replied to her.When the passenger was going to get (98)offthe plane,he asked the air hostess to hand him the passenger's booklet (小册子).She knew that he would write down terrible words about her job.(99)However.still with a smile she handed it to him.
Getting off the plane.the air hostess opened the booklet,and smiled because the passenger wrote,"How can I refuse your twelve sweet(100)smiles?"

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网