题目内容

【题目】

There is an old sayingone good turn deserves another. It means you do a helpful or kind act for someone who has done something good for you. Denson is a mechanic(机修工),but he lost his job a few months ago. He is kind and helpful, but always feared applying for a new job.

One day, he gathered up all his strength and decided to attend a job interview. His appointment was at 10 a.m. and it was already 8:30. While waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed, he saw an elderly man wildly kicking the tyre(轮胎)of his car. Obviously(很显然)there was something wrong with the ear. Denson immediately went up to lend him a hand. When Denson finished working on the car, the old man asked him how much he should pay for the service. Denson said there was no need to pay him and he just helped someone in need, and he had to rush for an interview. Then the old man said,Well, I could take you to the office for your interview. It’s the least I could do. Please, I insist.Denson agreed.

On arrival, Denson found a long line of applicants(求职人)waiting to be interviewed. Denson still had some grease(油脂)on him after the car repair, but he did not have much time to wash it off or have a change of shirt. One by one, the applicants left the interviewer’s office with disappointed looks on their faces. Finally his name was called. The interviewer was sitting on a large chair facing the office window. Rocking the chair back and forth, he asked,Do you really need to be interviewed?Denson’s heart sank.With the way I look now, how could I possibly pass this interview?he thought to himself. Then the interviewer turned the chair and to Denson’s surprise, it was the old man he helped earlier in the morning. It turned out he was the General Manager of the company.Sorry I had to keep you waiting, but I was pretty sure I made the right decision to have you as a member of the company before you even stepped into the office. I just know you’d be a trustworthy(值得信赖的)worker. Congratulations!Denson sat down and they shared a cup of coffee as he landed himself a new job.

1Why did Denson apply for a new job? _____________

A.He was out of work.B.He was bored with his job.

C.He wanted a higher position.D.He hoped to find a better boss.

2What did Denson see on the way to the interview? ________

A.A friend’s car had a flat tyre.B.A wild man was pushing a car.

C.A terrible car accident happened.D.An old man’s car broke down.

3The elderly man _______.

A.paid Denson some money for the repair work

B.gave Denson a free ride for the repair work

C.offered Denson some advice on his interview

D.asked Denson to drive his car to the office

4How did Denson feel on hearing the interviewer’s question? ____________

A.He was sorry for the other applicants.B.There was no hope for him to get the job.

C.He regretted helping the old man.D.The interviewer was very rude.

5Which of the following is right? ________

A.Denson was too shy to apply for a job.

B.Denson repaired the car for the elderly man in order to get the job.

C.Denson applied for a new job so that he could get a good pay.

D.Denson is such a warm-hearted man that he could get a good pay.

6What can we learn from Denson’s experience?_____

A.Where there’s a will, there’s a way.B.A friend in need is a friend indeed.

C.Good is rewarded with good.D.Two heads are better than one.

【答案】

1A

2D

3B

4B

5D

6C

【解析】

本文主要讲述了Denson在去面试的途中帮助一位老人修理汽车,在面试时发现老人就是应聘公司的总经理进而成功找到了工作。这一故事告诉我们好人有好报。

1本题为细节理解题:根据第一段第23行“ Denson is a mechanic (机修工) , but he lost his job a few months ago”可知Denson失业了。故此题答案为A.

2本题为细节理解题:根据第二段第23行“While waiting for a bus to the office where he was supposed to be interviewed, he saw an elderly man wildly kicking the tyre (轮胎) of his car. Obviously (很显然) there was something wrong with the car.可知有一位老人在猛烈的踢他的车,显然是老人的车坏了。故此题答案为D.

3本题为细节理解题:根据第二段第78行“ Then the old man said, "Well, I could take you to the office for your interview. It's the least I could do. Please, I insist." Denson agreed” 可知老人请求送Denson 去面试作为对Denson帮助其修车的一个酬谢,故此题答案为B.

4本题为细节理解题:根据第三段第57 “ Rocking the chair back and forth, he asked, "Do you really need to be interviewed?" Denson's heart sank. "With the way I look now, how could I possibly pass this interview?" he thought to himself.可知Denson认为他没有可能会得到这份工作。故此题选B.

5本题为细节理解题:根据全文可知Denson是很热心的,在去面试的过程中帮助老人修理坏车,故此题答案为D.

6本题为推理判断题,全篇讲的是Denson在面试的途中帮助一位老人修理汽车,在面试时发现老人就是应聘公司的总经理进而成功找到工作这一故事,告诉我们好人有好报。故此题选C.

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网