题目内容

【题目】One day,I saw some children trying to catch butterflies.This made me think of my own childhood.

When I was a boy of 12 in South Carolina,we lived near a forest,and every evening mockingbirds(知更鸟) would come to the trees and sing.I was so interested in watching birds.I planned to catch a bird and keep her in a cage so that I could hear her sing at any time.

I finally caught one.On the second day,the bird's mother flew to the cage with food in her mouth.The baby ate everything her mother brought her.I was glad to see this.The following morning when I went to see my mockingbird,I was surprised to find she was dead in the cage!How sad I was!

When Arthur Wayne,a famous ornithologist(鸟类学家),visited my father,he heard my crying and told me,“If a mother mockingbird finds her young baby in a cage,she will bring poisonous(有毒的) food to the baby.She thinks that it is better for her child to die than to live in a cage.”

Since then,I never caught any animals and put them in a cage.All living animals have a right(权利) to live free.

1What was the writer's hobby when he was young?(不超过5个词)

_________________

2Why was the young mockingbird dead in the cage?(不超过10个词)

_________________

3What does the writer want to tell us in the story?(不超过15个词)

_________________

【答案】

1His hobby was watching birds./Watching birds.

2Because she ate poisonous food her mother brought.

3Don't catch any animals because they all have a right to live free.

【解析】

这篇文章记述了作者小时候捕捉知更鸟但最后知更鸟却在笼子里死去的故事告诉读者不要去捕捉动物,动物们有自己自由生活的权利

1句意当他小的时候,作者的爱好是什么?原文“I was so interested in watching birds.”(我对观察小鸟很感兴趣。)说明我当时的爱好是观看小鸟,故填:His hobby was watching birds./Watching birds.

2句意为什么小知更鸟会死在笼子里?原文“If a mother mockingbird finds her young baby in a cageshe will bring poisonous(有毒的) food to the baby.”(如果知更鸟妈妈在笼子里发现她的小宝宝,她会给宝宝带来有毒的食物。)说明小知更鸟死去的原因是它吃了妈妈带来的有毒的食物,故填:Because she ate poisonous food her mother brought.

3句意作者想通过这个故事告诉我们什么?原文最后一段“All living animals have a right(权利) to live free.”(所有活着的动物都有权利自由生活。)说明作者想告诉我们不要去捕捉动物,动物们有自己自由生活的权利,故填:Don't catch any animals because they all have a right to live free.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 A young man was walking in the desert. He felt very ______. Just then he suddenly found a spring of delicious and clear water. The water was cool and sweet for a man who had ______it for such a long time. He drank a lot, and then he ______ his bottle so that he could bring some back to his village and gave it to his teacher who had taught him in middle school.

After a four-day _____, he gave the water to the old man and he took a deep drink, smiled warmly and _____his student for the sweet water. The young man returned to his home with a happy heart.

Later, the teacher let another student taste the water. He spat it out at once, saying it was____. The student said the water had become bad because the bottle was too old.

The student asked his teacher, “Master, the water was bad and it was bitter. Why did you _____ to him that you liked it?” The teacher replied, “You only tasted the water ______ I tasted the gift. The water which has been put in loving and kindness is not _______water.” Nothing could be _______ than love.

1A. thirsty B. tired C. hungry D. angry

2A. avoided B. processed C. expected D. checked

3A. opened B. filled C. emptied D. carried

4A. illness B. holiday C. rest D. trip

5A. thanked B. praised C. paid D. taught

6A. wonderful B. awful C. safe D. dangerous

7A. report B. say C. lie D. explain .

8A. after B. before C. when D. while

9A. actually B. simply C. mostly D. nearly

10A. sweeter B. heavier . C. dearer D. cleaner

【题目】Li Yaoyou never thought his writing would become popular online.The 14-year-old at Wuhan Wuluolu Middle School wrote biography(传记) for each of his 57 classmates in classical(古典的) Chinese.And now people are admiring his great talent.

Li's biography has more than 8,000 words.He wrote about each of his classmates,including their birthdays and personalities(个性).The ninth-grader sees it as a graduation gift to them.

In fact,writing a biography was part of his Chinese homework for winter vacation.Students were asked to read Historical Records(《史记》).Then they had to write a biography for others.

At the beginning,Li just wrote about six classmates he knew well.His teacher then encouraged him to write more.It was a big project,but Li worked hard to complete it successfully.He didn't know everyone well.So he talked with his classmates' friends and observed(观察) them carefully.“Once,to write about a girl who I didn't know well,I talked with her friends for a few days,” he said.“My hard work paid off.I got to know she likes Pikachu and food!”

Expressing his ideas in classical Chinese was not easy.Sometimes,he searched online to learn it.But gradually,his language skills improved.“When I wrote the last 10 pieces,the words came to my mind naturally,” he said.Also,he tried to say something more about each person's special side.“Even if it is not a good,shining point,I keep it.I want to be objective(客观的),” he said.

1What did Li Yaoyou write about in his biography? (不超过15个词)

_________________

2Why did Li write a biography? (不超过15个词)

_________________

3What do you think of Li? (不超过10个词)

_________________

【题目】A student asked his teacher,“What is Greed(贪婪)?” The teacher said,“To find the answer to your question,go to the chocolate factory next to our school and pick the one chocolate you like best.But there is a rule.As you pass through the factory,you cannot turn back.You must pick the chocolate as you go forward only.”

The student went to the chocolate factory.As he walked through,he saw one chocolate wrapped(包装) nicely.He really liked it but he thought that he might find a much bigger one later.So,he walked further and saw another chocolate.But again,he thought the same and took nothing.When he reached near the end of the factory,he couldn't see any chocolates as big as the one he didn't pick earlier and started to regret his decision of letting it go.

Finally,he gave up.He went back to the teacher with empty hands and explained what he had done.

The teacher told him,“You liked one chocolate very much but you still kept looking for a bigger one.And later you realized what you missed was the best chocolate you could find there.That is called Greed.”

In our life we let go of many good things because of our greed of having even better ones.This is human nature:we always want something better and better.But we let go of many good things which can give us similar satisfaction and make us happy.Learn to make your choice wisely.

1Which chocolate did the teacher ask the student to choose?(不超过5个词)

_________________

2Why did the student give up picking the first chocolate?(不超过15个词)

_________________

3What can you learn from the story?(不超过10个词)

_________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网