题目内容
【题目】根据短文内容选择正确答案。
![]()
Mrs. Smith is Jim's mother. She loves her family very much. She goes to the store every day. She often buys food, fruit and clothes for Jim and her husband. Now many clothes are on sale at Renmin Clothes Store. They are very cheap. Mrs. Smith comes to the store and she wants to buy some clothes for her family. There they have sweaters in all colors for ¥15 each and sports shoes for only ¥28. Mrs. Smith likes the red sweater and she buys one for herself. She buys a pair of sports shoes for her son. The great T-shirts in the store are just ¥18! She buys a white one for Mr. Smith. And that's not all. The socks, in all colors, are ¥2 each. She buys the socks in many colors for her family. She is really a Rood mother and a good wife (妻子)
【1】Mrs. Smith often buys ___ for her family.
A.balls, vegetables, fruit, clothes
B.fruit, coffee, clothes, shoes
C.clothes, fruit, food
D.clothes, vegetables, school things
【2】The clothes at Renmin Clothes Store are
A.very greatB.very cheapC.very longD.big
【3】Mrs. Smith likes the
A.red sweaterB.blue T-shirtC.green sweaterD.red hat
【4】She buys for Mr. Smith.
A.a pair of shoes
B.a pair of shorts
C.a T-shirt
D.a white sweater
【5】--Does Mrs. Smith only buy a pair of socks?
--
A.Yes, she does.B.No, she doesn't.
C.Yes, she is.D.No, she isn't.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】C
【5】B
【解析】
本文叙述了史密斯太太经常给家人买食物,水果和衣服。商店里的衣服在甩卖,物美价廉,史密斯太太买了一件红色的毛衣。史密斯太太,给儿子买了一双运动鞋,给史密斯先生买了一件白色的T恤衫。
【1】细节理解题。根据She often buys food,fruit and clothes for Jim and his father.可知史密斯太太经常给家人买食物,水果和衣服。故选C。
【2】细节理解题。根据Now many clothes are on sale at a good price.可知商店里的衣服物美价廉,便宜。故选B。
【3】细节理解题。根据Mrs. Smith likes the red sweater可知史密斯太太喜欢红色的毛衣。故选A。
【4】细节理解题。根据She buys a white one for Mr. Smith.可知史密斯太太给史密斯先生买了一件白色的T恤衫。故选C。
【5】细节理解题。根据The socks,in all colors,are¥2 each.She buys five pairs.可知史密斯太太买了5双袜子。故选B。