题目内容

【题目】It is the most difficult for parents to decide whether to have a second child or not.

It is often heard that a single child is likely to be a lonely child.There are no other children in the family for the child to talk or play with.An only child is not able to get along well with the children of their age.Some parents regretted making the decisions to have only one child.

But the number of the parents choosing to have only one child is increasing in many parts of the world.In the US,for example,more than 14% of the women between 18 and 34 plan to have just one child.The same can be seen in the UK.In Japan,the average number of children born per family had gone down to 1.42 by 1996.

For some single-child parents,especially who are busy working every day,time and energy seem to be overwhelming.They don’t have enough time and energy to share with more children.For other people,money is their first consideration.Many couples in Japan choose not to have large families as the cost of supporting a child up to the age of 18 reaches around 160000.

1According to the passage,why is a single child likely to be lonely?

A. Because his/her parents don’t love him.

B. Because he/she doesn’t have holidays.

C. Because he/she doesn’t have a brother or sister to talk or play with.

D. Because there are other children in the family.

2What do people NOT think about when they choose to have a second child?

A. Time. B. Energy. C. Money. D. Food.

3What does the underlined word “overwhelming” mean in the last paragraph?

A. 压倒一切的 B. 宽松的 C. 流行的 D. 充足的

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A. It’s easy to make a decision to have a second child.

B. Many couples in Japan love to have large families.

C. All parents feel confidednt about having a second child.

D. More than 14% of the women between 18 and 34 in the UK plan to have just one child.

5Parents choose not to have a second child because .

A. they don’t like children B. the cost of supporting a child is so high

C. their children disagree with them D. their children don’t feel lonely

【答案】

1C

2D

3A

4D

5B

【解析】本文主要介绍了当前家庭是否决定生二胎的情况以及不要二胎的原因。

1C

细节理解题。根据短文内容“It is often heard that a single child is like to be a lonely child.There are no other children in the family for the child to talk or play with.”可知,很对孩子没有兄弟姐妹,所以感到孤独,故选C。

2D

细节理解题。根据文章内容,They don't have enough time and energy to share with more childrenFor other people,money is their first consideration.可知,父母不选择生二胎的原因是:费用高和时间少;故答案选D。

3A

词义猜测题。根据所猜词的上一句who are busy working every day父母一天到晚忙于工作,可以推测,时间和精力应该是"压倒一切的因素",故选A。

4D

细节理解题。根据In the US,for example,more than 14% of the women between 18 and 34 plan to have just one child.The same can be seen in the UK.可知在美国和英国,14%18岁到34岁的妇女计划只要一个孩子,故选D。

5B

推理判断题。根据They don’t have enough time and energy to share with more children.For other people,money is their first consideration.可知父母选择不要第二个孩子的主要原因是抚养一个孩子成本高,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Clara sits at her desk deep in thought. She stares at the math problem in front of her desperately trying to remember how to solve it, but as she sits there her long list of homework plays over in her head, and she becomes overwhelmed. She bites her lip thinking and thinking. Then she hears a song on the radio. As she turns up the music, a wave of calm spreads over her body, she closes her eyes and listens to the music.When the song ends, Clara’s eyes open and she turns off the radio. She looks again at the troublesome question and sighs, “I remember how to do this now,” she says to herself. Then she finishes the problem, but this time calmer than before.

According to NPR news, 45% of teens say they are stressed by school pressures, such as homework and grades. High school, and all of the honors and AP courses, can stress out teens like Clara to the point of exhaustion, but it doesn’t have to be this way. Lots of students can use stress relievers to simmer down during their school day. Music can be one of those reliefs.

When the body is stressed, it releases cortisol (释放皮质醇), a life sustaining adrenal hormone (肾上腺荷尔蒙) nicknamed “the stress hormone”. By playing music, students stop the flow (流动) of cortisol released from their body, therefore returning to their normal, non-stressed self quicker than someone who didn’t hear or play any music.

When returning to this state, teens can think more clearly, with their stress gone. Music does not only calm the stressed mind, it develops creativity, as well as improving math and reading skills. A music class can help students who are stressed and give them an hour of relaxation during their day. This can help high schoolers have a clear mind to concentrate on their schoolwork. Adding music to a teen’s day can help them become less stressed and finally help them with their courses, making a smarter generation.

Now, I know you’re thinking, “What about kids who find playing a musical instrument hard or boring? How would taking a music class help them?” Well, even though playing an instrument doesn’t necessarily help all teens, it is agreed that there are very few teens who do not listen to music. This shows that all students, in their own way, like hearing music throughout their day. The music that they listen to calms them and gives them reassurance (保证) that they can make it through their schoolwork. That being said, all schools should have a required hour of ‘relaxation’ time when high schoolers would listen to music, do easy homework, and calm themselves down after their long school day.

Music helps kids in their education, providing them with a brighter future and ensuring that they take care of their generation, the generation before them, and the generations to come.

1The words “becomes overwhelmed” in Paragraph 1 probably mean “________”.

A. loses confidence B. feels disappointed

C. can not think clearly D. isn’t sure about the answers

2What can we learn from the passage?

A. Music helps students to be more creative.

B. Few students can relax themselves at school.

C. Adding music to a teen’s day stops them from studying.

D. Music speeds up the flow of cortisol released from the body.

3According to Paragraph 5, we know that ________.

A. taking a music class is hard and boring

B. all teens listen to music in their own way

C. playing an instrument is necessary for all teens

D. all schools have a required hour of ‘relaxation’ time

4What is the best title of the passage?

A. The Bright Future of Music

B. The Way of Calming Down

C. The Calming Power of Music

D. The Way of Solving Problems

【题目】Throughout history,people have used jewelry( ) to make their clothes look more special. Jewelry was,and still is,in fashion all over the world. Through the years,people have worn jewelry for different _______:to make themselves look beautiful,to protect them from bad things,and to _______ how much money they have.

In South Africa,men in the Ndebele tribe( )often gave their_______ jewelry made of silver or gold rings. Ndebele women wore necklaces around their necks and bracelets around their arms. Rings were _______worn on their legs. The rings showed wealth. Awoman with many rings had a( n)_______ husband. In the past,women only took the rings off when their husbands died. Today Ndebele women still wear the rings,but not all of the time.

People in India have been wearing jewelry for more than 5,000 years. In the past,both men and women wore a lot of jewelry. Women wore as many as 50 bracelets at a time!Over time,men _______ wearing so much jewelry,but for women jewelry continues to be very important. In India,jewelry means safety. If a family has trouble with money,they can always _______ their jewelry. And,as with the Ndebele tribe,jewelry means wealth. Indian women can expect to receive jewelry as gifts for each important life event,such as birth,marriage,and becoming a mother.

In ancient China,people wore jewelry not just to show wealth but also for _______. They believed that the jade( )used in their jewelry was alive and that it could keep bad things away. Many Chinese people today still believe this, and some people only wear the bracelets on their left arms.

1A. reasons B. clothes C. places D. problems

2A. ask B. show C. guess D. explain

3A. daughters B. mothers C. wives D. friends

4A. still B. never C. just D. even

5A. older B. richer C. smarter D. stronger

6A. kept B. hated C. stopped D. suggested

7A. sell B. wear C. hide D. design

8A. fun B. beauty C. friendship D. protection

【题目】Humans are mammals(哺乳动物).Most mammals are born able to do many things. Some can walk within a few minutes of being born. They have to be able to run away if__________is near. But human babies are born__________. They need the care of adults to live.

In the first month of life, babies cannot smile or sit up. They cannot even hold up their own heads________some help from grown-ups.

In the next few months, babies grow a lot. They learn to roll over, support their heads, and _____sit up while being held.

Babies also have to learn to use their_______. It takes months for them to learn to reach for objects. At around six months old many babies can_______an object from one hand to another.

Babbling is________ a human baby learns to speak. Babies all seem to make similar sounds by babbling. They try to imitate (模仿) the sounds they hear from adults. It will take about nine months________a baby can say real words.

Somewhere around a baby's first birthday he or she may stand or walk with help. Soon the baby will_______around on his or her own!

The first year of a baby's life is a time of growing and________. Growing sure takes a lot of work!

1A. food B. danger C. waste D. peace

2A. careless B. harmless C. hopeless D. helpless

3A. of B. for C. without D. by

4A. even B. never C. ever D. still

5A. legs B. heads C. eyes D. hands

6A. keep B. move C. hold D. make

7A. why B. how C. which D. where

8A. before B. since C. after D. while

9A. look B. show C. run D. sit

10A. speaking B. smiling C. crying D. learning

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网