题目内容
【题目】The eagle has the longest life of its group. It can reach up to
70 years. But to reach this age, the eagle must make a hard and
painful decision.
When an eagle reaches near 40, its short sharp beak becomes
bent(弯曲的). Its long and once flexible(灵活的) talons
can no longer catch animals or birds for food. And its old and
heavy wings with thick feathers on its body make it difficult to fly.
Then, the eagle has only tow choices: to die or to go through a
painful time of change which needs five months.
When the eagle feels weak and is about to die, it goes to a
place far away on the top of a mountain and sits on a nest. For a new life, the eagle knocks its beak against a rock until it pulls its beak out. After pulling it out, the eagle waits for a new beak to grow. And then it pulls out its talons and old feathers. It takes the eagle five months to complete its change and get a new life. We can call it its rebirth. So it can live for 30 more years.
Like the eagle, we human beings sometimes need to make some change to get out of our difficulty. Inmiserablecondition, we have to change our ways of life. The changing may be very painful. But sometimes we have to throw off our old habits, memories and traditions. We can’t go on with all our past burdens(重负).
![]()
【1】Which of the following is TRUE according to the passage?
A. When an eagle reaches near 40, its short sharp beak is still straight.
B. For a new life, the eagle knocks its talons against a rock.
C. If the eagle doesn’t change itself, it will have a new life.
D. The writer’s idea is that we can’t go on with all our past burdens.
【2】The underlined word“miserable” here probably means“ ”.
A. terrible B. good C. lonely D. lucky
【3】The best title for the passage can be“ ”.
A. The death of the eagle
B. The living period of the eagle
C. A good and easy decision
D. Rebirth of the eagle
【答案】
【1】D
【2】A
【3】D
【解析】
试题这篇短文主要介绍老鹰是世界上寿命最长的鸟类。它一生的年龄可达七十岁。但要活那么长的寿命,它在四十岁时,必须做出困难痛苦却重要的决定。老鹰首先用它的喙击打岩石,直到喙完全脱落。然后静静地等候新的喙长出来。然后,它要再用新长出的喙,把指甲一根一根的拔出来。当新的指甲长出来后,它们便再把羽毛一根一根的拔掉。羽毛从新长齐后,鹰获得重生。
【1】D是非判断题。根据When an eagle reaches near 40, its short sharp beak becomes bent(弯曲的)可知A错误;根据For a new life, the eagle knocks its beak against a rock until it pulls its beak out.可知B错误;根据 Then, the eagle has only tow choices: to die or to go through a painful time of change which needs five months.可知鹰不改变就会死,故C错误;根据短文最后We can’t go on with all our past burdens(重负)可知D正确,.故选D。
【2】A词义猜测题。根据上文我们人类也要像鹰一样只有改变才能摆脱困境,可知句意:在困境中我们需要改变我的生活方式。结合选项,故选A。
【3】D标题归纳题。根据短文主要描述的是鹰的重生,作者想通过鹰的重生告诉我们不能背负着过去前行。
【题目】
The population of Earth is still going up. There will be less and less good land for growing crops in the future. People worry that there will not be enough food for everyone in the middle of this century.
Recently scientists have discovered one strange plant
named fedtschenkoi(玉吊钟)may help. It can absorb(吸收)carbon dioxide(CO)
at night. It only needs 10 times less water than food plants like beans. This means it
can grow in the desert(沙漠).
In which ways could this plant help us?
Since deserts are increasing in size because of the changes in Earth’s climate, growing plants there will be more and more important. Although it is dangerous to
eat this plant, scientists can still study something about it: how it absorbs CO at
night while many other plants only do this during the day, and why it is suited to the
desert.
There is another direction to take the research in. Producing a desert plant to eat
will be difficult, but there is still possibility to use the genes(基因)from this plant and put them into food plants.
The other way is to grow this type of plant for fuel(燃料). At the moment we
grow plants for fuel in good land. If we do it in deserts instead, more good land can be used to grow plants for food.
Desert plants have special qualities, which could be an answer to our future food
or energy needs. Scientists are working hard on it.
The Desert Plant Could Help | |
The problems of the future | ◆The population on Earth is becoming 【1】 than before. ◆There is less and less 【2】 land for growing crops. ◆There will not be enough food in the future, which makes people 【3】 |
The discovery of the scientists | ◆It is an 【4】 plant named fedtschenkoi. ◆Food plants like beans need 10 times 【5】 water than it does in deserts. |
The ways it could 【6】 us | ◆The scientists are studying how it absorbs CO and why it is 【7】 for living in desert. ◆It is 【8】 to use genes from one plant and then put it inside another. ◆It will be better if we can grow plants for fuel in deserts 【9】 than in good land. |
Conclusion | ◆Because desert plants have special qualities, it may 【10】 our food and energy problems in the future. |
【题目】请阅读关于世界读书日的活动介绍,根据所提供的信息,完成下列表格,把答案写在答题卡指定的位置上。
|
School Children’s Books |
Reading Package |
Share of Reading |
Information Card
What’s the date of the World Book Day | 【1】 |
Who is the World Book Day writer of School Children’s Books | 【2】 |
How many things do primary school students in Britain receive on the World Book Day | 【3】 |
What can people do in the activity of Share of Reading | 【4】 |
Which book did Michelle Obama read aloud to children on the 2010 World Book Day | 【5】 |