题目内容
【题目】阅读A、B两篇短文,从每小题所给的四个选项中,选出能回答所提问题或完成所给句子的最佳答案。
A
Welcome to San Francisco Zoo, Northern California's largest zoo
You'll enjoy seeing 250 different kinds of animals here
Mail Address: San Francisco Zoo, Zoo Road, San Francisco, CA 94132
Phone: Main Office: (415) 7537080
The Main Office clerk is on duty from 5 a.m. to 9 p.m. (Monday—Friday)
Something to Remember:
◎Please Do Not Feed the Animals!
Our animals have proper food, and some animals are on strict diets for healthy reasons.It is very important that you shouldn't feed them with the food or drinks in your hands.You can only feed the animals that are on the Family Farm in the Children's Zoo.
◎Animals Do Not Like to Be Teased!
We ask you not to tease or shout at the animals.And please do not throw food or anything else to them.
◎No Other Pets Are Allowed!
◎Photography Is Welcome!
When taking photos in the zoo, please stay safely behind any barriers and remain in the public areas at all times.
Disability Access(通道):
Guests with disabilities can use our wheelchairs.Our Main Gate is accessible to all.Accessible routes and areas are indicated on the Zoo map, which can be found at the Main Gate.
Question: Please report problems to zoo officers.They will help you.You also can turn to security guards who are on Zoo grounds 24 hours a day to ensure the safety of our visitors and our animals.
Price of Tickets: Adult: $50; Child: $25
Opening Hours:
Open daily, 6 a.m.to 8 p.m.Last admission(入场券)would be sold one hour before closing time.Children aged 14 years old and under must be accompanied by an adult while on Zoo grounds.
【1】The Main Office clerk is on duty ________.
A. at 5 a.m.on Wednesday
B. at 10 a.m.on Saturday
C. at 8 p.m.on Sunday
D. at 10 p.m.on Friday
【2】If you need to use a wheelchair in the zoo, how can you can get the detailed information?
A. Ask the visitors in the Children's Zoo.
B. Ask an adult while on Zoo grounds.
C. Get the details from the security guards.
D. Get the accessible routes and areas from the Zoo map.
【3】What does the underlined word “tease” mean in Chinese?
A. 忽视 B. 殴打 C. 戏弄 D. 保护
【4】Which of the following is NOT true according to the passage?
A. San Francisco Zoo is the largest zoo in Northern California.
B. If you want to feed the animals, you can go to the Family Farm.
C. If you meet some troubles or problems, you can tell them to zoo officers.
D. The phone number of the main office in San Francisco Zoo is (415) 7637080.
【5】Mr.Green brings his two sons and a daughter to the zoo.He has to pay ________.
A. $50 B. $75 C. $100 D. $125
【答案】
【1】A
【2】D
【3】C
【4】D
【5】D
【解析】这是一个通告,欢迎人们到最大的动物园---San Francisco Zoo去参观,并告诉人们参观动物园时应注意的一些问题。
【1】细节理解题。根据文中语句“The Main Office clerk is on duty from 5 a.m. to 9 p.m. (Monday — Friday)”理解可知。主要的办公室职员值班从5点到晚上9点。(星期一至星期五)故选A。
【2】理解归纳题,根据文中语句理解可知,去动物园应该注意四个方面的问题,故选D。
【3】词义理解题,根据文中语句“We ask you not to tease or shout at the animals. And please do not throw food or anything else to them.”理解可知。Tease表示戏弄,故选C。
【4】细节理解题,根据文中语句“Phone: Main Office: (415) 753-7080”理解可知。动物园办公室的电话是(415) 753-7080而不是(415) 763-7080故选D。
【5】数字计算题。根据文中语句“Price of Tickets: Adult: $50; Child: $25”理解可知。他们的门票应是50+3×25=125,故选D。