题目内容

【题目】 On one cold January morning, my alarm clock went off and woke me up. I jumped up really quickly because it scared me. It was probably because I was____________ a bad dream, a really scary one. It was in a haunted house, and I was locked inside all____________. Then, when I opened the door, someone jumped out. That is when my alarm clock went off.

When I looked at my calendar, I was not very happy _____________ it was Monday. Mondays are always so _____________. I looked at my alarm clock to see what time it was. It said 645. Then I remembered that my mom made me change it from 700. I got out of bed _____________.

After I got dressed, I went downstairs to the kitchen to eat breakfast. I took a banana because I wasn't ___________. Then, just as I started to peel it, I noticed a spider on the side of it. I have always been ____________ spiders. I always get scared when I see them.

The next thing I did was to go into the bathroom to brush my teeth and wash my hair. I picked up my toothbrush and toothpaste and__________ toothpaste on my toothbrushat least I tried to. It was all ____________,so I had to use my father's. When I was walking___________ the bathroom, I hit my head on the door. That was when I knew I would have an awful day.

1A.makingB.buildingC.havingD.ending

2A.aliveB.alongC.awakeD.asleep

3A.butB.orC.becauseD.after

4A.interestingB.excitingC.boringD.amazing

5A.politelyB.slowlyC.loudlyD.easily

6A.hungryB.thirstyC.tiredD.sad

7A.interested inB.afraid ofC.worried aboutD.careful with

8A.putB.carriedC.handedD.provided

9A.missedB.goneC.diedD.lost

10A.insideB.acrossC.out ofD.next to

【答案】

1C

2B

3C

4C

5B

6A

7B

8A

9B

10C

【解析】

本文是记叙文。一个寒冷的早晨,我被闹钟从噩梦中惊醒。我看下日历是无聊的周一,我下楼到厨房,拿了一个香蕉要剥皮时看见了一个蜘蛛,我害怕蜘蛛,接下来我去卫生间刷牙牙膏用完了,从里面出来时,头碰到了门上。那时我才知道是最糟糕的一天。

1句意:这可能是因为我在做一个噩梦,一个实在可怕的噩梦。

考查动名词和语境辨析。making 制造;building建造;having有;ending结束。短语have a dream意为做一个梦,故选C

2句意:这是一个闹鬼的屋子,我被一直锁在里面。

考查形容词和语境辨析。alive活着的;along一起,一直;awake醒来的;asleep睡着的。短语all along意思是一直,根据all可知用along,故选B

3句意:我看日历时我不太高兴,因为那天是星期一。

考查连词用法。but可是,但是,表转折;or或者,否则,表选择;because因为,后面跟原因;after……以后。根据下文可知因为是星期一而不高兴,because引导原因状语从句,故选C

4句意:星期一总是无聊的。

考查形容词和语境辨析。interesting有趣的;exciting兴奋的,令人激动的;boring无聊的; amazing令人惊异的。根据下文我妈妈把闹钟换了可知我觉得星期一是无聊的,故选C。

5句意:我慢慢起床了。

考查副词和语境辨析。politely有礼貌地;slowly缓慢地;loudly大声地;easily容易地。根据上文妈妈改了我的闹钟时间可知我在星期一不想早起,我所以慢慢起床,故选B。

6句意:我拿了一个香蕉,因为我不饿。

考查形容词和语境辨析。hungry饥饿的;thirsty口渴的;tired疲劳的;sad悲伤的,难过的。根据早饭只吃了一个香蕉,可知我不饿,故选A。

7句意:我总是害怕蜘蛛。

考查动词短语和语境辨析。be interested in对……感兴趣; be afraid of害怕,担心; be worried about担心某事;be careful with小心照顾。根据后一句我一看见它们就害怕可知是害怕的,故选B。

8句意:我拿起牙刷和牙膏,把牙膏挤到牙刷上。

考查动词和语境辨析。put放置;carried拿,提;handed交,递;provided提供,给予。根据常识可知,准备刷牙要把牙膏放到牙刷上,故选A。

9句意:牙膏都用完了,我不得不用父亲的。

考查动词和语辨析。missed错过;be gone走,消失了;died死亡,消失;lost丢失,迷路。根据后一句我不得不用父亲的可知我的牙膏用完了,故选B。

10句意:当我走出浴室时,我的头撞在了门上。

考查介词和语境辨析。inside在里面;across穿过,在对面;out of从……出来;next to在隔壁,旁边。刚才是在浴室里,此时我从里面出来,故选C。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Finally, a huge wall of ice blocked our plan. Soon the Nautilus itself was stuck in the ice. The Nautilus dived to about eight hundred meters and travelled quickly under the icecap. Conseil and I looked for fish, but there were none. We travelled under the ice for two days.

On the third day, we rushed onto the deck to see water and a small island. The crew caught some fish in their nets and we ate some for dinner. Captain studied his instruments and announced we were at the South Pole. We all cheered. Then the Nautilus dived and began its return voyage. Suddenly I felt a shock. The Nautilus had stopped moving and was leaning to one side. It was stuck under an iceberg. Captain Nemo was clearly worried. We were in a kind of tunnel with ice above and below us. Both ends of the tunnel were blocked with more ice. Captain Nemo told us there were two ways of dying in that situation. We had enough air for two days, but we might be crushed before that. Captain Nemo and his crew used a long pole and found we were lying on ten meters of ice.

The men began to cut the ice under Nautilus. It would take five nights and four days to remove enough ice to free the Nautilus. However, there was only enough air for two days.

1What life did Dr. Aronnax and Conseil see underneath the icecap?

A.Vegetation.B.Lots of birds.C.Fish .D.Nothing.

2What happened when the Nautilus got stuck in the tunnel?

A.It moved back and forth.B.It stopped on top of the iceberg.

C.It leaned to one side.D.It was crushed by pressure tanks.

3What did Captain Nemo say might happen to them?

A.They may starve to death.B.They may be crushed

C.They may freeze to death.D.They may run out of electricity.

4How did the men know how much ice was underneath them?

A.They used tools.B.They used a long pole.

C.They used an arrow.D.They used an instrument panel.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网