题目内容

【题目】Viral Marketing

Companies are always on the lookout for new ways to sell products. We're used to seeing ads in newspapers and on television. In recent years, a new type of ad strategy viral marketing ( 病毒 ) has become popular. It uses the Internet to spread information about a product or service.

The idea of viral marketing is the "word of mouth" effect, that is, to get people to recommend( ) a product to others. On the Internet, that can be done by email messages. Or, the information may be posted on forums, blogs, and other websites.

Advertisers can't force people to spread their message. So, they must think of creative ways to get people to help out. One good way is to give something away. For example, when somebody sends an email using a Hotmail account, there's an ad on the bottom. It tells others how to get a free account. Other companies give away branded screensavers, wallpaper, and sounds. Whenever they're seen or shared, it advertises the product.

Another way is funny and interesting videos. When someone comes across a great ad for BMW, they may send a link to their friends. They may even add the video to a forum or blog. Companies love the effect. It gets more people to watch their ads, visit their websites, and hopefully, buy their products.

Unfortunately, it's hard to plan viral marketing activities. There are many ads and websites on the Internet. So, designers and marketers must think up creative new strategies. If something is funny, interesting, or useful enough, people will tell their friends about it. If it includes giving something away, the viral marketing activity may be even more successful.

1Which new type of ad strategy has become popular?

__________________________________________________

2What is the idea of viral marketing?

__________________________________________________

3What can't advertisers force people to do?

__________________________________________________

4What may people do when they come across a great ad for BMW?

__________________________________________________

5Why is it hard to plan viral marketing activities?

__________________________________________________

【答案】

1Viral marketing.

2The “word of mouth” effect.

3Spread their message.

4Send a link to their friends.

5The activities must be more creative.

【解析】

本文是一篇说明文。文章主旨大意:病毒性营销在近年来变得非常流行。它是指在网络上,广告商通过“口碑”效应使得人们推荐、介绍产品或服务给其他人。但是,广告商不能强迫人们去推荐或介绍,所以他们必须使用有创意的方式,人们才会帮助他们去做这件事:一种方式是给别人一些好处;另一种是发布和产品或服务有关的好玩有趣的视频。不幸的是,这种营销方式非常困难,所以广告商们要尽量想出有创意的新策略才能更好营销。

1

细节理解题。根据第一段“…a new type of ad strategy viral marketing has become popular.”可知,是病毒性营销策略变得流行。故答案为Viral marketing.

2

细节理解题。根据第二段“The idea of viral marketing is the “word of mouth” effect…”可知,病毒性营销的理念是“口碑”效应。故答案为The “word of mouth” effect.

3

细节理解题。根据第三段“Advertisers can't force people to spread their message.”可知,广告商不能强迫人们传播他们的信息。故答案为Spread their message.

4

细节理解题。根据倒数第二段“When someone comes across a great ad for BMW, they may send a link to their friends.”可知,当人们看到好的宝马广告时,他们会把广告链接发给他们的朋友们。故答案为Send a link to their friends.

5

细节理解题。根据最后一段“Unfortunately, it's hard to plan viral marketing activities. There are many ads and websites on the Internet. So, designers and marketers must think up creative new strategies.”可知,网络上有太多广告和网站,只有想出有创意的新策略才会在众多广告中取胜;但是要想出更有创意的策略就使得计划病毒性营销很困难。故答案为The activities must be more creative.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 In the middle of a city, there was a museum that was decorated with beautiful marble tiles (大理石砖) and a huge marble statue (大理石像). Many people from all over the world visited the museum every day and admired the statue. One night, the marble tiles started talking to the marble statue.

Tiles: Hey statue. Don’t you think it’s unfair that everybody comes here to admire you while stepping on us?

Statue: My dear brothers. Don’t you remember that we are actually from the same place?

Tiles: Yes, we do. That is why we feel it is even more unfair. All of us were born from the same place, and yet the world treats us so differently now. This is so unfair!

Statue: Yes, you are right, my brothers. But do you still remember the day when the artist tried to work on you, but you refused him?

Tiles: Yes, we didn’t like him. We turned him away because we didn’t want to get hurt.

Statue: Well, since you refused his tools, he couldn’t work on you. When he decided to give up on you, he started working on me. I knew at once that I would be something different and special after his hard work. I bore (忍受) all the pain and allowed him to fashion (雕琢) me as he wanted!

Tiles: But it hurt quite a lot.

Statue: My brothers, there is a price for everything in life. Since you decided to give up halfway, you can’t complain about the world’s unfairness to you.?

The marble tiles became quiet and deep in thought. The harder the knocks you go through in life, the more you learn and can put to use in the future!

1What made the marble tiles feel that they were being treated unfairly?

A.The statue was better looked after.

B.The statue looked down on them.

C.They no longer shone after people stepped on them.

D.They didn’t get as much admiration as the statue.

2The artist gave up on the tiles because ________.

A.the tiles were too small to work onB.he hated to make tiles

C.the tiles refused to be hurtD.the statue offered a lower price

3What might the marble statue have experienced?

A.It hurt a lot, but never complained.B.It complained about unfairness.

C.It couldn’t get along with the artist.D.It couldn’t bear the pain.

4What lesson might the marble tiles learn from this?

A.Success only comes from struggle and hard work.B.Everybody should learn to bear unfairness.

C.No one should give up on their dreams.D.Failure is the mother of success.

【题目】 The World Declaration on Education for All (1990)(《全民教育世界宣言》) was mainly about how necessary it is to provide education for all children, youth and adults. It meets their needs and useful skills to their lives. They believe that good quality education, provided by trained teachers, is the right of all children, youth and adults. The basic skills, knowledge, values and attitudes should be included. What's more, creative thinking, problem solving and lifelong learning abilities are also important.

Teachers are important for improving learning. People all know this. They have a powerful influence on the quality of student learning. However, many countries, especially the developing countries, are short of qualified(合格的) teachers—in 1/3 of countries with data, less than 3/4 of teachers are trained to national standards. By 2030, 28 countries will not have enough primary school teachers and over 3.4 million new primary teachers will be needed. Also, teachers are paid poorly. Teacher payment is below US$10 per day in 8 countries.

Quality learning is important and necessary for meeting people's basic needs. It's also necessary for development of the countries. All young people need to learn in active ways. However, 124 million of the children across the world are out of school and 250 million are not learning basic skills as a result of poor quality education. According to a research, 38% of children are not learning the basics in reading and math. And over one-half of them have spent 4 years in school.

Luckily, many countries have realized the importance of quality education and pay great attention to it. There are even some organizations trying to help girls, children with disabilities and children living in poor areas to get an education.

1What did The World Declaration on Education for All (1990) tell us?

A.It's necessary to provide education.B.It's useful to learn some skills.

C.It's important to be creative.D.It's necessary to have qualified teachers.

2What's the problem in developing countries?

A.They pay no attention to quality education.B.They are short of well-trained teachers.

C.Young people have learnt too many basic skills.D.The teachers get well paid.

3What does the underlined word "this" mean in Paragraph 2?

A.The importance of learning.B.The importance of education.

C.The importance of teachers.D.The importance of basic skills.

4Which of the following is TRUE according to the passage?

A.Many countries are now trying to develop quality education.

B.It's impossible for children in poor areas to get an education.

C.How students learn is the key to the quality of education.

D.Some organizations are trying to help adults to get an education.

【题目】 Usually, the Full Moon shines brightly all night long, lighting homes, trees, cities, and fields. Sometimes, though, a strange event happens. The Full Moon turns dark in a lunar eclipse. Lunar means “about the Moon”, and an eclipse is a blocking(遮蔽) of light.

A lunar eclipse often impresses people so much because the Moon is bright and nearby. It is the closest heavenly body(天体) to Earth. When the Moon turns dark, we notice! It’s closer to us than Mars or any other planet, and closer than the Sun or any other star. On average, the Moon is 239,000 miles away from Earth’s center. The Sun is almost 400 times farther.

What causes a lunar eclipse? The first key is that the Sun makes light, but the Moon doesn’t. When you see the Moon shining at night, you’re seeing sunlight bouncing off(反射) the Moon.

The second key is that the Moon, which is smaller than Earth, goes around us about once a month. Once a month, the moon is on the opposite side of Earth from the Sun. Then the Sun fully lights the side of the Moon that we see. We call this event a Full Moon. That’s when the Moon shines brightest.

The third key is that, during a lunar eclipse, Earth gets in the way. When you go outside on a sunny day, your body blocks some of the sunlight and casts a shadow(投射影子) over things that lie on the opposite side of you from the Sun. Earth also casts a shadow, and sometimes it falls on the Moon. Then we have a lunar eclipse.

A lunar eclipse happens only during a Full Moon, since that’s the only time when Earth is between the Sun and the Moon. Usually, though, there’s no eclipse because the Full Moon passes above or below Earth’s shadow.

阅读以上信息,用恰当的单词完成下面的短文,每空一词。

The article introduces “lunar eclipse” to us. First it tells us the 1 of “lunar eclipse”. Then it explains why people love watching a moon eclipse. On one hand, the changing of its 2 catches people’s attention. On the other hand, it’s easier for people to enjoy a moon eclipse because among the 3, the moon is the closest to the earth.

At last, the article shows three keys cause a lunar eclipse. The first key is that the sunlight is seen bouncing off the Moon at night. The second key is that there should be a full Moon. The third key is that the 4 casts a shadow over the moon. In a word, a lunar eclipse happens only during a Full Moon, since that’s the only time when the Sun, the earth and the Moon are in a 5.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网