题目内容
【题目】
The People’s Republic of China is seventy years old this year. Here are four old people at their seventies. They are growing with China. Now they want to teach their skills to the young to build our country. If you want any help, you can call them. | |
Name: Zhu Chushan Age: 72 Job: A chess teacher Hometown: Zhongshan Phone number: 0760-26511346 Wishes: I want to try my best to teach children to play chess. |
Name: Lin Xiuyi Age: 70 Job: A singer Hometown: Macao Phone number: 00853-28833135 Wishes: I want to teach the musical skills to the young. Songs can make them love their life. |
Name: Yi Guohua Age: 73 Job: A dance teacher Hometown: Dongguan Phone number: 0769-27698835 Wishes: I want to dance on the stage with my students. |
Name: Zhou Dongxiu Age: 70 Job: An art teacher Hometown: Shenzhen Phone number: 0755-86637832 Wishes: I want to keep happy in life by sharing my drawing skills with children. |
【1】According to the chart, the four old people are all at their__________.
A.60sB.70sC.80sD.90s
【2】_______ is a singer living in Macao.
A.Yi GuohuaB.Zhu ChushanC.Zhou DongxiuD.Lin Xiuyi
【3】Bob likes drawing so he can call at_______ to learn some skills.
A.0760-26511346B.0769-27698835C.0755-86637832D.00853-28833135
【4】The Chinese meaning of the word “skills” is_______.
A.经验B.能量C.技能D.道理
【5】Why do the four old people want to work when they are seventies?
A.Because they are poor and need more money
B.Because they like children and feel lonely
C.Because they need more money to enjoy their life.
D.Because they want to do more work for the country.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】C
【4】C
【5】D
【解析】
本文介绍了四位老人,他们都想把自己的技能教给年轻人,帮助建设祖国。
【1】细节理解题。根据表格中“Here are four old people at their seventies.”可知,表格中的四位老人都70或70多岁了。故选B。
【2】细节理解题。根据表格中第二幅图“Name: Lin Xiuyi Job: A singer Hometown: Macao”可知,林秀怡是居住在澳门的一位歌手。故选D。
【3】细节理解题。根据表格中第四幅图“Phone number: 0755-86637832,Wishes: I want to keep happy in life by sharing my drawing skills with children.”可知,美术老师周冬秀愿意和孩子们分享绘画技巧,所以鲍勃可以致电0755-86637832学习更多的绘画技巧。故选C。
【4】词义猜测题。根据表格中teach可知,此处是“他们想把他们的技能交给年青一代”,结合选项可知,skills的意思是“技能”。故选C。
【5】细节理解题。根据表格中“Now they want to teach their skills to the young to build our country.”可知,这些老人之所以想工作,是因为他们想把他们所拥有的技能教给年轻人,帮助建设我们的国家,也就是想为我们的国家多做一些工作。故选D。
【题目】 There are many wonderful literature works(文学作品)in the world,they are still popular after so many years.
| Robinson Crusoe is one of the most famous adventure(探险)novels in England. It was written by Daniel Defoe,an English novelist. The novel has been popular for centuries. The main character in it is an Englishman named Robinson Crusoe. It tells about his adventure on a desert island after his ship was broken in a terrible storm. He is a hero fighting against nature and human fate(命运). He is one of the most successful characters in English novels. |
| Alice's Adventures in Wonderland is a work of children's literature by a British writer,Lewis Carroll. It tells the story of a girl named Alice who falls down a rabbit—hole into a wonderland. Many strange things happen to her and she also meets many playing cards and creatures(生物)that can talk. Finally,she finds everything is just a part of a wonderful dream. |
| Harry Potter is a set of fantasy(魔幻的)novels written by the British author J.K.Rowling. She was born on July 30,1965. The success of the novels has made her the most highly—paid novelist in history. The idea for Harry Potter came to her in 1990 during a train ride. The story is about seven years' life of an orphan (孤儿)Potter who learns magic. There are seven books in total. |
【1】Robinson had his adventure ▲ .
A. on the shipB. on a desert island
C. in the forestD. along the river
【2】According to the passage, ▲ is a man who is fighting against nature and fate.
A. Robinson CrusoeB. Daniel Defoe
C. Harry PotterD. Lewis Carroll
【3】In fact,Alice's Adventures in Wonderland is a story of a ▲
A. real adventureB. magical boy
C. terrible experienceD. wonderful dream
【4】We can know that has been the most highly—paid novelist in history.
A. HemingwayB. J. K. Rowling
C. Lewis CarrollD. Alice
【5】Which is NOT mentioned in the passage?
A. Adventure novels.B. Fantasy novels.
C. Children's literature.D. Historical novels.
【题目】 Here are some students and their favorite teachers. How do the students like their teachers? Let's have a look at the following table(表格).
Bai Yun, 14, Zhengzhou
| I like Miss Li, my Chinese teacher. She looks very nice. She is often in a red coat. Red is her favorite color. She is strict(严格的)with us. |
Gao Tian, 13, Beijing
| Miss Ye is my English teacher. She is tall and has long hair. She asks us to read English books every day. She says it is a good way to study English. |
Yang Guang, 14, Shanghai
| My favorite teacher is Mr. Wu. He is kind to us and we all like him. He is good at singing, too. I think he is cool. |
【1】Who is Yang Guang's favorite teacher?
A.Miss. Li.B.Mr. Wu.
C.His English teacher.D.His Chinese teacher.
【2】What does Gao Tian's teacher look like?
A.She is tall with long hair.B.She is heavy.
C.She is very cool.D.She looks like a cute girl.
【3】What's Miss Li's favorite color?
A.Green.B.Purple.C.Red.D.Pink.