题目内容

【题目】

1Which of the following films is NOT made by Disney?

A. Beauty and the Beast B. Moana C. Dreamgirls D. Zootopia

2If an American student plans to visit the Great Wall this summer holiday, he can click ________ section.

A. BUSINESS B. LIFESTYLE C. TRAVEL D. SPORTS

3Who is the director of the film “Beauty and the Beast”?

A. Dan Stevens B. Walt Disney C. Emma Watson D. Bill Condon

4Which of the following is NOT true?

A. China scored a goal in the football match against South Korea in Changsha.

B. Guangzhou is the fifth city to host the Fortune World Forum in the world.

C. The water for the tower in the sky will come from clouds and rainwater.

D. Marcello Lippi, head coach of China Football Team, is from Italy.

5What can we infer from the short passages above?

A. China has got the ticket to the 2018 World Cup.

B. CAO has succeeded in using an asteroid to hold a tower.

C. The materials of the tower in the sky will be very heavy.

D. The passages above are from the section “HOT” of China Daily.com.cn

【答案】

1C

2C

3D

4B

5D

【解析】

本文是中国日报网的首页的一部分,介绍有关中国足球在长沙比赛的情况,曹利用小行星来拥有一座空中水塔,广州是第五个主办财富论坛的中国城市,以及电影《美女与野兽》。

1题意:下列哪部电影不是迪士尼制作的?考查细节理解题。A. Beauty and the Beast《美女与野兽》;B. Moana《摩拉湾》;C. Dreamgirls《梦幻女孩》;D. Zootopia《疯狂动物城》。根据Beauty and the Beast《美女与野兽》的广告的第一句It’s another Disney film after “Zootopia”and “Moana”.( 这是继《疯狂动物城》和《摩拉湾》之后的另一部迪士尼电影。)可知Dreamgirls《梦幻女孩》不是迪士尼制作的;选C。

2题意:如果一个美国学生计划今年暑假参观长城,他可以点击______________部分。考查细节理解题。A. BUSINESS商业;B. LIFESTYLE生活方式;C. TRAVEL旅行;D. SPORTS 体育运动。参观长城是旅游,可知点击TRAVEL;故选C。

3题意:谁是电影《美女与野兽》的导演?考查细节理解题。根据Beauty and the Beast《美女与野兽》的广告的第三句The film is directed by Bill Condon who also directed “ Dreamgirls” and “the Twilight”.(这部电影是由比尔·康顿导演的,他还导演了《梦幻女孩》和《暮光之城》。)可知Bill Condon是电影《美女与野兽》的导演;故选D。

4题意:下列哪一个不正确?考查细节理解判断题。A. China scored a goal in the football match against South Korea in Changsha.中国队在长沙对阵韩国的比赛中攻入一球;B. Guangzhou is the fifth city to host the Fortune World Forum in the world. 广州是世界财富论坛的第五个主办城市;C. The water for the tower in the sky will come from clouds and rainwater. 天空中的塔的水将来自云和雨水;D. Marcello Lippi, head coach of China Football Team, is from Italy.中国足球队总教练马塞洛·里皮来自意大利。根据广告2017 Fortune World Forum第一句Guangzhou is the fifth Chinese city to host the Forum.(广州是第五个主办论坛的中国城市。)可知B错误,选B。

5题意:我们可以从上面的短文推断出什么?考查细节理解判断题。A. China has got the ticket to the 2018 World Cup.中国获得了2018世界杯的门票;B. CAO has succeeded in using an asteroid to hold a tower. 曹成功利用小行星来拥有一座塔;C. The materials of the tower in the sky will be very heavy. 天空中的塔的材料将会非常重;D. The passages above are from the section “HOT” of China Daily.com.cn 上述的段落来自中国日报的“热点”部分。根据网页的第一行中HOT是白色,其他为蓝色,然后出现这几片文章,可知“上述的段落来自中国日报的“热点”部分。”故选D。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网