题目内容

【题目】阅读短文,并按要求完成下面小题。

On the afternoon of June 20th, there was a car accident on Park Road. As a result, the road was blocked (阻塞). Two drivers were quarrelling and both of them said that the other was wrong. However, the other drivers were not interested in knowing whose fault it was. They were waiting impatiently and just wanted to be able to leave.

Finally someone called the police. Two policemen soon arrived. They cleared the road immediately and tried to control the traffic.

Then the police took the two drivers to the police station. There, the two drivers described the cause of the accident, saying that it was not their own fault. Finally, the policemen decided that both drivers were wrong because they had driven too fast.

The two drivers also had to take the alcohol(酒精)test. Fortunately, they did not drink any alcohol before driving. Otherwise, the result would be more serious! So it is very important to drive safely.

1完成句子The road was blocked because there was __________ .

2简略回答问题Who cleared the road immediately?

__________________________________________

3简略回答问题 Did the two drivers drink wine before driving?

___________________________________________ .

4找出并写出文章的主题句__________________________________________ .

5将文中画线句子译成汉语。__________________________________________ .

【答案】

1a car accident

2Two policemen.

3No, they didn’t.

4So it is very important to drive safely.

5最后警察判定两名司机都有错,因为他们都开的太快。

【解析】

本文主要讲述了发生在六月二十日的一场车祸。车祸造成了交通堵塞,后来有人报了警,两名肇事者被带到警局,最后被认定二人均有责任。以此告诫我们安全驾驶的重要性。

1题干问“道路阻塞是因为有什么”,根据第一段第一、二句话“there was a car accident on Park Road. As a result, the road was blocked”可知,因为在公园路上发生一起车祸,所以道路阻塞。故答案为a car accident

2题干问“谁立即清理了道路”,根据第二段第二、三句话“Two policemen soon arrived. They cleared the road immediately and tried to control the traffic”可知,两名警察很快到了,他们立即清理了道路并试着去管制交通。故答案为Two policemen

3题干问“两名司机在开车前喝酒了吗”,根据最后一段第二句话“Fortunately, they did not drink any alcohol before driving.”可知,幸运的他们开车前都没有喝酒。故答案为No, they didn't

4题干问文章的主题句是哪句话。综合文章可知,作者是在告诫我们安全驾驶的重要性。故答案为So it is very important to drive safely

5题干要求将划线句子翻译成汉语。Finally副词,最后;decide动词,决定,判定;both副词,两者;wrong形容词,错误的;because连词,因为;too fast太快。故答案为最后警察判定两名司机都有错,因为他们都开的太快。

练习册系列答案
相关题目

【题目】The World Stage (舞台)

Today, people everywhere enjoy watching movies and television. Before movies and television, people didn’t have lots of amusements. ______ they did things at home, or they went to theaters to see plays and performances. Watching performances on stage didn’t stop being popular.

There were theaters in Greece more than 2,000 years ago. Most Greek cities had a theater. Greek plays were funny or sad, but all of them taught important lessons about life. In those times, all the actors were men or boys, and there was a chorus with people singing. Greek plays are still popular today. Every summer people enjoy watching them in ______ theaters, so they don’t feel hot.

William Shakespeare made the theater popular in England about 400 years ago. Shakespeare wrote many plays. People laughed and cried when they watched them in the 1600s, and they still do today. Nowadays you can see his plays in theaters all over the world in many different ______, including Chinese, Japanese, German and so on. One of his most famous plays is Romeo and Juliet.

Music and dance are also popular stage performances. In Spain, people love watching performances of flamenco (吉卜赛). Flamenco comes from Southern Spain. It ______ hundreds of years ago when people moved to Spain from the East. Usually there’s a guitar, and men and women dance. “Palmeros” clap (击掌) in a special way with the dancers. Flamenco music and dance are very attractive. Together, the music and dance tell a story.

In Vietnam, people enjoy watching an interesting kind of theater called Mua Roi Nuoc. There aren’t any actors---only puppets (木偶). The puppets are on a stage filled with water. People from the Red River Delta began this kind of ______ in the 11th century, but people still watch them today. They’re magic.

Stage performances made us happy ______ history and they continue to make us smile or cry although the TV and movies are a lot of fun.

1A.AlsoB.InsteadC.StillD.Yet

2A.freeB.unusualC.openD.real

3A.copiesB.countriesC.detailsD.languages

4A.startedB.changedC.deliveredD.happened

5A.showsB.recordsC.customsD.hobbies

6A.withinB.duringC.throughD.among

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网