题目内容

【题目】 Would you like to improve the culture in your classroom and your life? Try gratitude (感激).

In the past ten years, gratitude has made me teach better, thank my students, grow in my work, and enjoy life. Using gratitude, I am able to model one of the most important lessons in life, having a positive attitude (积极的态度), especially about the ways of life that used to challenge me most, which is the biggest change for me.

To get started in your classroom with gratitude, I suggest actually writing your own gratitude list for a few weeks and feeling its power. Then you can share your example and start the activity with your students.

My students use a notebook and start every day by writing five things about gratitude. Once a week, we go around the class and share our favorite gratitude. This helps build a positive culture in our classroom. I am always encouraged and surprised by what my students share.

Keeping a gratitude journal helps student achieve higher grades, higher goals and more joy with relationships, life, and school and they prefer to give back. Keeping a gratitude journal makes both students and adults be more positive, experience more social satisfaction, exercise more often, have fewer physical problems, and sleep better.

I see these positive changes in my students. One of them shared gratitude journals with her family. Her mom was in a nursing school and was very stressed. At the dinner table, they would share their gratitude for the day and grow as a family. The mom came to me and thanked me for teaching gratitude to her daughter and cheering up her family.

1What was the biggest change in the writer after trying gratitude?

A.She enjoyed the pressure of life.B.She was more skilled at teaching.

C.She could stay positive about life.D.She could get on well with her students.

2What does the underlined word“This”in Paragraph 4 refer to?

A.Listening to others’ true ideas.B.Keeping the daily gratitude in mind.

C.Students’ sharing their gratitude in class.D.The writer’s telling her life stories to students.

3According to Paragraph 5, keeping a gratitude journal .

A.is good for students’ study and healthB.can be difficult for some students

C.can always bring good things to peopleD.is not fit for little children

4Why does the writer give the example of a girl’s family?

A.To introduce a way to be more helpful.

B.To explain why she began trying gratitude.

C.To tell how her students finished perfect gratitude journals.

D.To show gratitude journals even helped a student’s family.

5What would be the best title for the text?

A.Gratitude — a way to become successful.B.Gratitude — a way for your family to get together.

C.Gratitude — a powerful tool for the classroom.D.Gratitude — a new way to understand others.

【答案】

1C

2C

3A

4D

5C

【解析】

本文讲述了在过去的十年里,感恩让“我”教得更好,感谢“我”的学生,在工作中成长,享受生活。利用感恩之心,“我”能够拥有积极的生活态度,这对“我”来说是最大的改变。写感恩日记对学生的学习和生活有好处,甚至对学生的家庭关系有帮助。

1推理判断题。根据“Using gratitude, I am able to model one of the most important lessons in life, having a positive attitude , especially about the ways of life that used to challenge me most, which is the biggest change for me. ”可知感恩让作者拥有积极的态度,积极面对生活,故选C

2推理判断题。根据“My students use a notebook and start every day by writing five things about gratitude. Once a week, we go around the class and share our favorite gratitude. ”可知每周一次,我们在课堂上分享我们最喜欢的感激之情,所以此处指的是学生在课堂上分享他们的感激之情,故选C

3推理判断题。根据“Keeping a gratitude journal helps student achieve higher grades”及“Keeping a gratitude journal makes both students and adults be more positive…and sleep better.”可知写感恩日记可对学生的学习和生活有好处,故选A

4推理判断题。根据“One of them shared gratitude journals with her familycheering up her family”可知家长很感谢作者,可推测出写感恩日记甚至可以帮助学生的家庭,故选D

5最佳标题。根据文章主要写了要有感恩的心态生活,文中的作者是一位老师,她将感恩融入课堂,很好的提高了学生的成绩,帮助了学生,所以感恩是课堂上的有力工具,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Jessica is a college student. She doesn’t know how to________ well. She does not have much time to do that either. She is always busy. An important________ is coming up soon. It was a Sunday morning. She got up_______ and began to study for her test. Soon she felt hungry. She didn’t want to go to the restaurant to buy breakfast because she had to walk ten minutes and it was a waste of time for her. Besides, it was very________ outside on a winter morning. Suddenly, she remembered the bowl of instant noodles (方便面) in her drawer. Instant noodles are easy to________. “Yeah! I get it!”She was so happy. She opened the seasoning (调料) packet_______ makes the noodles taste delicious. She then poured the seasoning into the bowl.

She filled the bowl with warm water. Then she put the bowl in the microwave (微波炉) and_______ for three minutes. While the microwave was working, she continued_______ her study. After a while, she heard the“ding”. It was ready!

“It’s time to enjoy my _________. What if I put some vegetable leaves in the noodles? It would be healthier and more delicious!”She said to________ and put the leaves in the noodles.

“Yummy! It’s really tasty! Instant noodles are really great for busy people like me!” She smiled.

1A.learnB.danceC.cookD.sing

2A.experimentB.interviewC.meetingD.test

3A.easilyB.safelyC.earlyD.late

4A.hotB.coldC.niceD.simple

5A.buyB.prepareC.sellD.save

6A.whoB.whoseC.whichD.what

7A.picked it upB.heated it upC.looked it overD.threw it away

8A.atB.toC.withD.for

9A.breakfastB.lunchC.dinnerD.trip

10A.himselfB.yourselfC.myselfD.herself

【题目】 Research proves that nearly half of the cancers diagnosed(诊断) in the UK each year—over 130,000 in total— are caused by life choices that include smoking, drinking and eating the wrong things.

Tobacco(烟草) is the biggest factor, causing 23% for cases in men and 15.6% in women, says the Cancer Research UK report. Next comes a lack of fresh fruit and vegetables in men’s diets, while for women it is being overweight. Lead author of the report, Professor Max Parkin, said: “Many people believe cancer is related to fate(命运) or ‘in the genes(基因)’, and that it depends on luck whether they get it or not. Looking at all the evidence, it is clear that around 40% of all cancers are caused by things we mostly have the power to change.”

For men, the best advice appears to be: stop smoking, eat more fruit and vegetables and cut down on how much alcohol you drink. For women, again, the best advice is to stop smoking, but also watch your weight.

In total, 14 lifestyle and environmental factors, such as where you live and the job you do, cause 134,000 cancers in the UK each year.

Some risk factors are well founded, such as smoking’s link with lung() cancer. But others are less well realized. For stomach cancer, a fifth of the risk comes from having too much salt in the diet, data suggests. Some cancers, like mouth and throat cancer, are caused almost mainly by lifestyle choices. But others, like gall bladder cancer(胆囊癌), are largely not related to lifestyle.

Public Health Minister, Anne Milton, said: “By making small changes you can cut your risk of serious health problems—giving up smoking, watching you drink, getting more exercise and keeping an eye on your weight.”

1The underlined word “it” in the second paragraph refer to________.

A.changeB.lifestyleC.cancerD.weight

2According to Professor Parkin, he thinks that________.

A.cancers are caused because of genes

B.some cancers may be avoided mainly

C.most cancers are caused for no reason

D.men can keep an eye on their weight to avoid cancers

3According to this passage, stomach cancer can be brought on by________.

A.working overtimeB.taking in too much salt

C.lack of exerciseD.smoking too much

4Which of the following can be learnt from the passage?

A.Smoking is the only cause of lung cancer.

B.Drinking a small amount of wine is good for health.

C.Some cancers may not be caused by lifestyle choices.

D.About 134,000 people die of cancer in the UK each year.

【题目】 A young boy told her grandmother about his life. He felt that it was very______for him to solve every problem in his life. He said he had lost interest in life. It seemed that when one______was solved, a(n) new one would appear.

His grandmother______carrots, eggs and coffee beans in water in three pots. After about twenty minutes, she said to the young boy, “Tell ______ what you see.”

“Carrots, eggs and coffee,” he replied. His grandmother asked him to______the carrots. He felt that they were soft. Then the boy was asked to______a(n) egg and break it. After breaking it, he found the egg was hard. Finally, he drank some of the __________. He smiled as he drank it, and then he asked, “What does it mean, Grandmother?”

His grandmother said that each of things had______the similar adversity(逆境): boiling water. However, after being cooked in boiling water, each of these had changed_____. The carrots had become soft and weak. The thin outer shell of the egg bad been easily broken, but its inside had hardened(硬化). The coffee beans were different, however. After being boiled, they changed the water.

______adversity knocks on your door, what should you do? Are you a carrot, an egg, or a coffee bean?

1A.excellentB.goodC.difficultD.interesting

2A.problemB.taskC.praiseD.subject

3A.plantedB.collectedC.carriedD.boiled

4A.himB.meC.themD.her

5A.touchB.sellC.drawD.watch

6A.take outB.break outC.carry outD.go out

7A.carrotB.coffeeC.eggD.juice

8A.forgottenB.shownC.facedD.left

9A.differentlyB.suddenlyC.heavilyD.quickly

10A.sinceB.unlessC.whenD.before

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网