题目内容
【题目】先通读下面的短文,掌握其大意,然后在每小题所给的A、B、C、D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。
Once there was a lovely vegetable field with a very big tree in it. Both of the vegetables and the tree made the garden look wonderful.
One day, the vegetables and the tree couldn't get on well with 1. The vegetables disliked the tree because they thought the tree didn't leave them enough 2 by covering them with its thick leaves while the tree thought that the vegetables drank nearly all the water before it could reach him.
The situation became worse and worse. One day the vegetables decided to 3 all the water in the ground so that the tree would dry up. The tree fought back by refusing to offer the vegetables shade(树荫). Soon they both began to dry up under the hot sun.
Neither of them expected that the gardener would stop 4 his vegetable field because he thought it was 5 to save the vegetables. When the gardener did that, the tree and the vegetables really felt how 6 they were. There seemed to be no way to solve the problem. Then a small pumpkin decided to do something to change the situation. The small pumpkin did all he could to grow 7 there was little water and it was too hot.
Finally, the gardener 8 the growing pumpkin among the dying vegetables. 9, he started to water the field again because he still wanted to make a(n) 10 to win the beautiful pumpkin. At the same time, the tree and the vegetables were saved. Since then, they realized that it was better to help each other than to fight, and they lived in harmony with other plants.
(1)A.other plants B.the gardener C.each other D.the pumpkin
(2)A.light B.water C.air D.wind
(3)A.look up B.use up C.pick up D.put up
(4)A.picking B.growing C.planting D.watering
(5)A.hopeless B.important C.hopeful D.necessary
(6)A.angry B.hungry C.thirsty D.comfortable
(7)A.so B.though C.but D.and
(8)A.watched B.knew C.harvested D.noticed
(9)A.Therefore B.However C.Besides D.Also
(10)A.decision B.idea C.effort D.chance
【答案】(1)、C
(2)、A
(3)、B
(4)、D
(5)、A
(6)、C
(7)、B
(8)、D
(9)、A
(10)、C
【解析】这篇短文给我们讲述了一个故事,蔬菜和树彼此不相让,最后都快要干死了,园丁决定要放弃他们了。最后一个努力生长的小南瓜引起了园丁的注意,他决定给菜园浇水,让蔬菜再重新生长起来。这个故事告诉我们互相帮助要比互相争斗要更好。
(1)句意:一天,蔬菜和树彼此不能很好地相处。other plants其他的植物;the gardener园丁;each other互相;the pumpkin南瓜。根据下句话The vegetables disliked the tree because they thought the tree didn't leave them enough ___2___ by covering them with its thick leaves while the tree thought that the vegetables drank nearly all the water before it could reach him.可知,这里是说蔬菜和树他们彼此不能好好相处,故应选C。
(2)句意:蔬菜不喜欢这棵树因为他们认为树用厚厚的叶子覆盖着他们,他们就不能有足够的阳光。light 阳光;water 水;air 空气;wind风。根据句意by covering them with its thick leaves树用厚厚的叶子覆盖了蔬菜,这样他们就没有足够的阳光,故应选A。
(3)句意:一天蔬菜们决定把地里所有的水都用完,这样树就会干死。look up 查阅;use up 用完,用尽;pick up 拾起,捡起;put up张贴,搭建。根据句意so that the tree would dry up树会干死,所以这里是说蔬菜想把水都用完,故应选B。
(4)句意:他们都没有想到园丁会停止给蔬菜园浇水,因为他觉得拯救蔬菜是没有希望的。picking 捡起,采摘;growing 种植;生长;planting 种植;watering浇水。根据下文he started to water the field again可知,后来园丁又开始给土地浇水了,因此这里是停止浇水的意思。故选D。
(5)句意:他们都没有想到园丁会停止给蔬菜园浇水,因为他觉得拯救蔬菜是没有希望的。hopeless 没有希望的;important 重要的;hopeful 有希望的;necessary必要的。根据文意可知,蔬菜都快要死了,所以园丁觉得拯救蔬菜是没有希望的了,故应选A。
(6)句意:当园丁那样做的时候,树和蔬菜真的感觉到他们是多么的渴。angry 生气的;hungry 饥饿的;thirsty 口渴的;comfortable舒服的,舒适的。根据上文Soon they both began to dry up under the hot sun可知,蔬菜都快要干死了,他们很缺水,所以应选C。
(7)句意:这个小南瓜尽一切可能去生长,尽管没有水,天气又炎热。so 因此;though 尽管;but 但是;and和,而且。根据句意可知,这两句话是转折的关系,这里应表示尽管,虽然的意思,故应选B。
(8)句意:最后园丁在快要死的蔬菜里注意到了这个正在生长的小南瓜。watched 观看;knew 知道;harvested 收获,收割;noticed注意到。根据句意可知,园丁发现了菜园里努力生长的小南瓜,故应选D。
(9)句意:因此他又开始给土地浇水因为他想努力赢得这个美丽的南瓜。Therefore 因此,所以;However 然而;Besides 此外,还有;Also而且。根据句意可知,这句话和上文是因果的关系,因为他看到了努力生长的小南瓜,所以又开始给土地浇水了,故应选A。
(10)句意:因此他又开始给土地浇水因为他想努力赢得这个美丽的南瓜。decision决定; idea 想法,主意;effort 努力;chance机会。这里是固定短语make an effort to do sth.努力去做某事。故应选C。
【题目】从方框中所给的选项中选择正确的句子补全以下对话。
A: Hi, David. You look worried.
B: My friend Tom invited me to his family party.
A: Family parties are not so serious. A T-shirt and jeans are OK.
B: Really? That's great!
A: Yes. You can bring some gifts, such as candy, flowers and toys.
B: Well, Tom likes toys very much. I'll bring one for him.
A: That's a good idea. Besides, you need to remember two things.
B: What are they?
A: First, get there on time.
B: I'll remember that. Anything else?
A:
B: OK. Thank you for your advice.
A: It's a pleasure. Have fun!
A. Should I bring a gift? |
【题目】阅读短文,根据短文内容,从短文后的五个选项中选出能填入空白处的最佳选项。每个选项只能用一次。Tips for Writing Better Articles
Many of us don't spend a lot of time improving our writing skills. This can be a problem when we hand in our articles. Good writing skills will help us improve our grades and benefit us later in life. .
Make good word choices. When we're not sure which word is the right one for a sentence, look it up in a dictionary. Many of us choose words in a hurry and don't take the time to decide if they're proper. .
Check facts. If we want people to believe what we write, we must make sure our facts are true. We should use dependable facts.
Rewrite. A common problem is that we don't like to rewrite. In fact rewriting is the best way to find out and correct some mistakes, like grammar and spelling mistakes. , though it takes more time and more work.
Read aloud. Sometimes it's easier to find problem with spelling, word usage, and grammar when we read aloud. Reading aloud helps us not only find out our problems but also develop our writing.
. Preparing a list is necessary for writing a good article. Such a list includes: Is there a proper title? Have we explained every point? Are all the parts of the article included? This can help us to make sure that we have covered everything.
. But with a few simple steps, we can improve our writing skills and learn how to write better articles.
A. Prepare a list |
【题目】"Fall" and"Autumn"
What season is it in October? If you ask people from the UK, they will tell you it's "autumn". But if you go to the US, you will find that people use“autumn" or“fall".
According to Dictionary .com, both words have been around for a long time, but neither of them was the first to describe this season. During this season, crops (庄稼) would become ripe (成熟) and farmers would have a big harvest. So in Old English, this season was simply called "harvest" .
Then, in the 1600s, more people left their farms and moved to cities. With fewer people farming, the word "harvest" became less useful. English speakers needed a different name for the season. They knew leaves fell from trees during the season, so people started calling it“the fall of the leaf", or“fall" for short.
But at the end of the 1600s, autumn, from the French word "autompne" and the Latin "autumnus" came to England. "Fall" as the word for this season disappeared slowly.
At the same time, people in the UK were making their first trips to North America. They brought both the words“fall" and“autumn" with them. That's why today's Americans have two names for one season.
Title: “Fall” and “Autumn” | |||
The names of the season in October | People in the UK call it “autumn”. | ||
People in the US call it【1】 “autumn”【2】 “fall”. | |||
【3】of the names for this season | In the UK | In Old English | It got the name "harvest" because it was time for farmers to 【4】. |
In the 1600s | "The fall of the leaf" or “fall”【5】"harvest". | ||
At the end of the 1600s | "Autumn" appeared in England. It 【6】 _French and Latin. | ||
In the US | At the end of the 1600s | People in the UK started to travel to North America and brought these two words there. | |