题目内容

【题目】 I really love my job. I enjoy working with small children and like the _______ and rewards from the job. I also think my work is important. There was a time when I thought I would never have that kind of job.

I wasn't a good student because I didn't do much schoolwork. In my final term I started thinking what I might do and found I didn't have much to _______. I just accepted that I wasn't the type to have a career.

I then found myself a job, looking after two little girls. It wasn't too bad at first. But the problems began when I agreed to live _______ so that I would be there if my boss had to go out for business in the evening. We agreed that if I had to work _______ hours one week. she'd give me time off the next. But unluckily it didn't often _______. I was getting very tired, because I had too many late nights and early mornings with the children.

One Sunday, I was in the park with the children, and met Megan who used to go to school with me. I told her about my _______. She suggested that I should do a course and get a qualification(资格证书)if I wanted to work with children. I didn't think I would be _______ because I didn't take many exams in school. She asked me to phone the local college and they were really helpful. My experience mattered a lot and I got on a part-time course.

Now I've got a full-time job there. I shall always be thankful to Megan. I wish I had known _______ that you could have a career, even if you aren't _______ of the class at school.

Each of us fails from time to time. If we are ____________ we accept these failures as a necessary part of the learning process.

1A.interestsB.praisesC.challengesD.gifts

2A.getB.helpC.awardD.offer

3A.upB.onC.outD.in

4A.otherB.extraC.freeD.proper

5A.come outB.pick outC.carry outD.work out

6A.painB.wishC.situationD.angel

7A.agreedB.receivedC.acceptedD.allowed

8A.betterB.moreC.fasterD.earlier

9A.successfulB.perfectC.topD.excellent

10A.wiseB.powerfulC.hard-workingD.honest

【答案】

1C

2D

3D

4B

5D

6C

7C

8D

9C

10A

【解析】

本文是一篇记叙文,通过对我工作的介绍,以及我为什么从不是一个好学生到后面成为老师的过程。

1句意:我喜爱和小朋友一起工作,喜欢工作带来的挑战和奖励。

考查名词辨析。A. interests意为“惊喜”;B. praises意为“称赞”;C. challenges意为“挑战”;D. gifts意为“礼物”;工作既有挑战又有奖励。故选C

2句意:在我的最后一个学期,我开始思考我应该做什么,我发现我没有太多的事情可以提供给我做。

考查动词词义辨析。A. get意为“得到”;B. help意为“帮助”;C. award意为“奖品”;D. offer意为“提供”;根据句意,可知作者成绩不好, 做什么,所以不知道有什么工作可以去选择,对于作者而言,工作是别人提供给他的,故选D

3句意:但是问题就出现了,当我同意住进去的时候。当老板晚上出差的时候。我就可以在这。

考查介词。A. up意为“向上”;B. on意为“在……上面”;C. out意为“外面”;D. in意为“在……里面”;live in住进去。根据前面两个小女孩,老板出差,晚上应该要在家中照顾孩子。故选D

4句意:我们一致同意,如果我一个星期加班,她下一个星期就给我休假。

考查形容词。A. other意为“其他”;B. extra意为“额外的”;C. free意为“免费”;D. proper意为“正确的”;根据句意,她下一个星期就给我休假,可知作者应该是加班了,做了额外的时间。故选B

5句意:但不幸的是,这并不经常奏效。我变得非常疲惫和厌倦,因为我有太多的深夜和清晨与孩子们在一起。

考查动词词组。come out意为“出版”;B. pick out意为“挑选”;C. carry out意为“实施”;D. work out意为“解决,奏效”;根据后面作者变得很疲惫可知,这个方法没有奏效,故选D

6句意:她以前和我一起上学。我把我的情况告诉了她。

考查名词词义辨析。A. pain意为“病痛”;B. wish意为“祝愿”;C. situation意为“情况”;D. angel意为“天使”;根据后文给的建议,可知作者把情况告诉了Megan。故选C

7句意:我认为我不会被录取,因为我在学校没有参加很多考试。

考查动词词义辨析。A. agreed意为“同意”;B. received 意为“收到”;C. accepted意为“接受”;D. allowed意为“允许”;根据后文没有参加考试,再结合选项,所以空格应该是录取。故选C

8句意:我希望我早点知道你能有自己的事业,即使你在学校不是班里的尖子。

考查形容词比较级词义辨析。A. better意为“更好”;B. more意为“更多”;C. faster意为“更快”;D. earlier意为“更早”;根据句意,即使你在学校不是班里的尖子生及选项可知,可以更早的知道不是尖子生也可以有事业,故选D

9句意:我希望我早点知道你有自己的事业,即使你在学校不是班里的尖子。

考查形容词词义辨析。A. successful意为“成功的”;B. perfect意为“完美的”;C. top意为“顶部”;D. excellent意为“杰出的”;根据前文作者不是一个好学生,没有参加很多考试,可以判断他不是尖子生。故选C

10句意:如果我们是明智的,我们接受这些失败作为一个必要的学习过程的一部分。

考查形容词词义辨析。A. wise 意为“明智”;B. powerful意为“强大的”;C. hard-working意为“努力的”;D. honest意为“诚实的”;根据后文“接受这些失败作为一个必要的学习过程的一部分。”及选项可知,这种做法是明智的。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容和所给中文提示,在空白处写出单词的正确形式。每空限填一词。

Colors and moods

Some people believe that colors can 1(影响) our moods. You may wonder whether it is true or not. In fact, colors can change our moods and make us feel happy or sad, energetic or 2(瞌睡的). This article explains what colors can do and what characteristics they represent.

CALM COLORS

Have you ever walked into a room and felt relaxed? It could be because the walls were 3(粉刷)blue. Blue is a calm color. It brings 4(平静)to our mind and body. Blue can also mean sadness, so you may say “I’m feeling blue” when you are feeling sad. White is 5(另一种)calm color. It is also the color of purity. Many women like to wear white on their wedding days.

WARM COLORS

Some colors, such as orange and yellow, can make you feel warm. People in cold areas 6(更喜欢)warm colors like orange and yellow in their homes to create a warm and comfortable feeling.

ENERGETIC COLORS

When you feel tired or weak, you should wear energetic colors like green. Green can give you energy, as it is the color of 7(自然) and the symbol of new life. However, it is also the color of envy, so we may say someone is “green with envy”.

STRONG COLORS

If you8(要求) strength in either body or mind, red may be of some help to you. Red is the color of 9(热). It means power and strong feelings. Wearing red can also make it 10(更容易的)to take action. This may help when you are having difficulty making a decision.

【题目】 The story I would like to tell happened about a year ago. I accepted a position in a company. John, who I knew, told me much about the job and took my curriculum vitae (简历) to his manager. I did not see him as a friend because at the time we did not take part in activities together outside of work, nor did our wives.

The first week was fine. Nothing was clearly strange with John at first until the second week, when our communication began to get a little strange. John began making conversations like "you would have had to pay an employment agency(职业介绍所)several hundred dollars for a job like this". I soon forgot his words till the next day when he made another similar conversation. Right then I started to really pay attention to what he meant. He acted as if I owed him money for helping me to get the job.

He began to get short with me and I had only been there for two weeks. He should train me in building our e-mail servers(服务器). Instead, he went through the process so fast that even an experienced worker could hardly keep up. He would not slow down or check whether I was with him or not. If there was something wrong with a server, he would just deal it by himself and not stop to say anything like "you might want to remember this. " I was in a bad mood from then on.

By the third week I began to get tired of his condescension (傲慢). So I began to challenge him in a way that was only one to one. He would reply to a question of mine with a question or just make me repeat it, and then cut in on me. I began to hate him. Later I tried to avoid him as much as I could.

He stopped me one day and asked me what had happened. I told him he was very condescending. He asked me, “What can I do so that you will not feel like this way in the future?” I simply asked him to treat me with the same respect he would like to be treated with. He did it and we got along better slowly. I believed there was hope and finally we would become friends and now we are.

1Why didn’t the author refer to John as a friend at first?

A.They seldom spent free time together.B.They had only met for two weeks.

C.Their wives didn’t know each other.D.They had many disagreements on work.

2What did John most probably mean by saying the underlined sentence?

A.The company he and the author worked in was very good.

B.The writer was wise not to ask an employment agency for help.

C.He had helped the author get a job without a penny.

D.The writer didn’t give him several hundred dollars to express his gratitude.

3Which of the following is TRUE according to the third and fourth paragraphs?

A.John was an experienced and hard-working employee.

B.The writer was very slow in learning new things.

C.John hardly lent an ear to what the writer expressed.

D.The writer slowly got used to his work

4What's the writer's purpose of sharing his story?

A.To express his dislikes with John.

B.To show the importance of communication

C.To remind us what problems can happen at work.

D.To describe how to get on with your workmate.

【题目】 We all need physical exercise. Exercise uses up food we eat and keeps the bodyenergetic. If you exercise several times a week, you will stay happy and healthy.

Some Western countries, such as the United States, have problems with exercise. In the US, many people don't have enough exercise because it is hard for them. People have to workfrom morning to late afternoon, so they don't have time to take exercise. They work in office buildings sitting in chairs all day long in front of computers. It is impossible for them to get much exercise in this way.

Some Westerners can get exercise walking from their homes to work. However, most of people cannot do this. It is too far from their homes to their offices. They have no choice but to drive to work. In fact, some have to drive one or two hours to their offices. This is not good in two ways. First, these people don't have a chance to exercise because they are sitting in their cars for two to four hours each day. Second, driving is challenging especially in rush hoursand needs too much attention. It makes a person very tired. So, when these people arrive homeat night, they don't want to take exercise after work.

Today, many people in the West are overweight which causes health problems for them. Doctors say exercise can help people both lose weight and improve their health. So many people are trying to get more exercise. But it takes time to change, and when people don'tsee a difference right away, they will lose confidence and stop exercising.

Title

Westerners need exercise.

The 1 that people can get from exercise.

Help heavy people lose weight.

Keep you energetic.

Help you stay healthy and happy.

The 2 people have in exercising.

Some people at work are too 3 to exercise.

Driving to work is too 4 for them to exercise.

The wrong attitude (态度) to exercise that some people have.

Some would be 5 if they don't see a difference in a short time.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网