题目内容

Have you heard about the TV program reader ______ is very popular now.

A. which B. who C. whose D. what

A 【解析】句意:您是否听说过现在非常受欢迎的电视节目“朗读者”吗?空格处加后面的is very popular now确定这里构成reader的定语从句,描述的是…样的“朗读者”,定语从句缺少主语,这里是指物(电视节目),只能使用that/which来充当主语,故选A。
练习册系列答案
相关题目

阅读理解

(2013温州)

It is widely agreed that the overuse of fossil fuels,such as coal and oil has caused serious environmental problems.Scientists are trying to find new clean energies that do not pollute the air,the water or the ground.Solar power is one of them.

Solar power is a kind of electricity which is produced by taking energy from the sun,using solar panels.The solar panels are usually fixed on the roofs of houses and buildings.It is the family solar power system.Some countries are even beginning to build solar power plants by setting thousands of solar panels in the places where there is enough sunshine.Solar power has many advantages.The power is easy to get and will never be used up.Whenever it is sunny,there is the power.The power is clean and renewable.It helps to reduce waste and pollution,which is great for the environment.In the areas that are too far away to send electricity to or not easy to build electric power plants,solar power is especially necessary.It enables the people there to use lights,TVs,computers,washing machines,fridges and many other things.

Therefore,more and more countries,such as China,the USA,Japan and India,encourage scientists to develop practical technology to put solar power to use.However,the power is not as widely used as expected.

One of the challenges is that a solar power system needs sunshine.Countries or areas with a lot of rain,like the UK,are not suitable to develop such power systems.Secondly,a solar power plant requires a very large site to fix enough solar panels to collect sunlight and change it into electricity.Maybe an area in the desert would be one of the perfect places for such a plant to build.What’s more,solar panels are expensive at present though the energy itself doesn’t cost anything.

Today scientists are working hard to develop more practical and cheaper solar power systems.Maybe one day solar power will be one of the most important clean energies in our life.

1.Solar power is a kind of energy taken from________.

A. the air

B. the sun

C. the water

D. the ground

2.The underlined word“reduce”probably means________.

A. to make something less

B. to make something better

C. to make something more

D. to make something cleaner

3.What is the fourth paragraph of the passage mainly about?

A. The ways to use solar power.

B. The advantages of solar power.

C. The places to build the solar power plants.

D. The difficulties of putting solar power to use widely.

4.What can we learn from the passage?

A. Solar energy itself is expensive.

B. Solar power will be used up very soon.

C. Solar power is a kind of clean and useful energy.

D. Solar power is much better than the other energies.

1.B 2.A 3.D 4.C 【解析】 1. 2. 3. 4.

Did you know that each day one person in the US throws away 4.4 pounds of rubbish? Almost every month, we throw away our own rubbish in packaging alone. Packaging ( including boxes, bags, etc) comes to our homes with the things we have bought. Several weeks ago, the TV news said that in a city in Italy, tons of rubbish were piled up in the streets, and the smell was rather terrible. What can we do to help? We should get to know the following Rs.

To reduce means to make less rubbish That is one of the first things we all should do for the environment. Reduce your rubbish by doing things like packing your lunch in reusable containers(可再利用的容器),taking smaller potions(份)at dinner so you don't waste food when you have had enough, writing on both sides of paper, and using less water when taking a shower.

To reuse is to use things again. Think about the bags you get from the store. They can be reused to carry your lunch, to hold your rubbish, or to collect used cans. You can even take them back to the store the next time to carry your things instead of getting a new bag!

Recycling is an important part of keeping our planet clean and green. It can also save energy. Be sure that you don't throw things in the rubbish that can be recycled to make something else. Paper, plastic, cans and bottles can all be recycled, but food, electrical waste and mobile phones can't. When you are not sure whether something can be recycled, go to your parents and teachers for advice.

Follow the three Rs, and every one of us can do something to save the Earth. It is also the best way to save ourselves.

1.The first paragraph of the passage implies(暗示) that .

A. packaging should be given up

B. Italy is too dirty for us to visit

C. the US produces most rubbish

D. the Earth is becoming dirtier

2.The writer seems to ask people to reuse the bags .

A. only as rubbish bags

B. only for carrying other things

C. mainly to have a cleaner world

D. mainly to save some money

3.Which of the following can be recycled?

A. Food and bottles.

B. Books and newspapers.

C. Paper and mobile phones.

D. Plastic and electrical waste.

4.The passage mainly tells us that .

A. all useless things can be recycled

B. the environment is greatly improving

C. the three Rs can help us clean the Earth

D. we should never throw any rubbish away

1.D 2.C 3.B 4.C 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述在我们的身边垃圾不断地增加,对我们的生活健康造成严重的影响,作者建议人们应该减少垃圾的产生,重复再利用一些可利用的资源,回收一些资源等,来保护我们的环境。 1.推理判断题。根据Several weeks ago, the TV news said that in a city in Italy, ton...

根据短文内容,用方框中所给单词的适当形式填空,使短文内容完整、通顺。每词限用一次。

lesson drop because I quick hand hold value on who

A famous teacher was speaking to the students at our school. He began his lesson by1.up a¥100 bill. Then he said to the three hundred students, “Who would like this¥100 bill?” The students put up their hands2..

Then he said, “I am going to give this¥100 to one of you, but first, let3.do this.” He then made the bill into a ball. Then he said, “Who wants it now?” The4.went back into the air.

“Well.” he said, “What if I do this?” and he dropped it on the floor and stepped5.it. He picked up the dirty, crumpled(弄皱的) bill and said, “Who still wants it? ” Hands went back into the air.

“My friends,” he said, “you have learned a valuable6.today. No matter what I did to the money, you still wanted it7.it did not go down in value. It was still worth¥100!”

Many times in our lives, we are8., crumpled, and stepped on by the chances we take and the things that happen to us. We felt as if we were worth nothing. But remember, no matter what happens to you, you will never lose value:You are always valuable to those people9.love you. Your value doesn’t come from what you do or whom you know, but WHO YOU ARE.

You are special and10.. Don’t forget it!

1.holding 2.quickly 3.me 4.hands 5.on 6.lesson 7.because 8.dropped 9.who 10.valuable 【解析】文章讲述一个著名的老师通过用不同的方式对待100美元的例子,来告诉学生,不管你发生什么事,你的价值都在那里,你就是你。 1.句意:他通过举起100元的支票来...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网