题目内容

18.Dream house in California is not a house for only one or two children.It is one for many children.It's a family.
Imagine living on a cold street because there is no other place to stay.These children need a home.They need Dream house.
Once upon a time a little girl named Collin Rose decided to offer a warm home to these sick and homeless children.When she grew up,she became a nurse and made her dream come true.In November,2003,Collin Rose set up Dream house.
Collin Rose's efforts (努力) have encouraged many people to help sick and homeless children.
"Every child should have a happy childhood.We may help make these children's lives better.Your small help can help them change their lives greatly.No help is too small!"Collin Rose said.

61.Where is Dream house?In California.
62.What did Collin Rose do when she grew up?She became a nurse.
63.When was Dream house set up?In November 2003.
64.Whose efforts have encouraged many people to help children?Collin Rose's.
65.What can we learn from the passage?(从文中找一句话回答)No help is too small..

分析 短文讲了在加利福尼亚的梦屋,从而引出Collin Rose鼓励人们去帮助生病的、无家可归的孩子.帮助这些孩子的生活更好,你的小帮助可以帮助他们,改变他们.

解答 答案:61.In California.细节理解题.根据第一行句子Dream house in California is not a house for only one or two children.梦屋在加利福尼亚不是只为一两个孩子的房子.可知梦屋在加利福尼亚.故答案为In California.
62.She became a nurse.细节理解题.根据第三行句子When she grew up,she became a nurse.当她长大后,她成了一名护士,可知她成了一名护士.故答案为She became a nurse.
63.In November 2003.细节理解题.根据第三行句子she became a nurse and made her dream come true.In November,2003.在2003年11月,她成了一名护士,让她梦想成真.可知2003年11月,她成了一名护士,故答案为In November 2003.
64.Collin Rose's.细节理解题.根据倒数第二行句子Collin Rose's efforts (努力) have encouraged many people to help sick and homeless children.Collin Rose的努力鼓励了很多人去帮助生病的、无家可归的孩子.可知Collin Rose的努力鼓励了很多人去帮助生病的、无家可归的孩子.故答案为Collin Rose's.
65.No help is too small.细节理解题.根据最后一行句子Your small help can help them change their lives greatly.No help is too small.你的小小帮助可以帮助他们,大大改变他们的生活.帮助没有小的.可知帮助没有大小.故答案为No help is too small.

点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.

练习册系列答案
相关题目
13.I was now five,and still I showed no much interest in things except with my toes(脚趾).I could not look after myself,(35)C my father took care of me.I used to lie on my back all the time in the kitchen.I was (36)B,imprisoned(监禁) in a world of my own,unable to communicate with others.
Then,suddenly,it happened on the afternoon of a cold December day.All the family were gathered round the big kitchen fire.Mona and Paddy were drawing funny animals,using a bright piece of yellow chalk.It was the chalk that (37)D me so much.I had never seen anything like it before.
Suddenly,I wanted to do what my sister was doing.Then without thinking or knowing exactly what I was doing,I (38)D out and took the chalk out of my sister's hand,with my left foot.It is a puzzle(迷惑)to many people as well as to (39)B.I held the chalk tightly between my toes and made a wild scribble(乱涂)with it on the board.Next moment I stopped,not knowing what to do with the chalk next,hardly knowing how it (40)A there.Then I looked up and realized that everyone was looking at me (41)C.My mother came in.Her eyes looked from my face down to my (42)C,then she took another piece of chalk from Mona,and drew the single letter"A"on the floor in front of me."Copy that,Christy."She said.I tried to do the same action,but I (43)D."Try again,Chris."she whispered in my ear.I tried another two more times.I drew one side of the letter,then the other.It looked ugly,but I (44)B to make it finally.I had done it!True!I couldn't speak with my mouth,but now I would speak through something more (45)A than spoken words.That one letter was my (46)D to a new world,my key to mental freedom.

35.A.andB.forC.soD.though
36.A.lostB.lonelyC.tiredD.weak
37.A.troubledB.worriedC.remindedD.interested
38.A.droppedB.setC.checkedD.reached
39.A.youB.meC.itD.them
40.A.gotB.stuckC.workedD.arrived
41.A.angrilyB.sadlyC.silentlyD.carefully
42.A.handB.neckC.footD.leg
43.A.frozeB.forgotC.fellD.failed
44.A.triedB.managedC.offeredD.decided
45.A.lastingB.interestingC.movingD.surprising
46.A.dreamB.toolC.giftD.road.
10.The Moments (朋友圈)section of WeChat has become a popular part of the  social networking platform(平台).
We can share everything about your life on it with your friends.Some students had a discussion on whether to allow our parents to see our moments.
YesNo
Stella,16:
I think it's meaningful to let parents see
our Moments.Some say that without
parents'involvement(参与),they feel
free when sharing things online.However,as teenagers,sometimes we do need our
parent's guidance,especially in terms of
social experiences.What's more,shutting
them off my make the generation gap (代沟)bigger and bigger,while inviting
them in can help us to communicate and feel closer to each other.

Denny,16:
Most of my friends keep your parents out of their Moments.They argue that if their parents get involved,they will feel upset.However I feel happy when my parents
comment (评论)on my posts in my Moments.It shows
their love and care for me.It also makes them happy and stops them from worrying about me.We'll leave them when we
grow up.Why not cherish(珍惜) every opportunity to interact(互动) with them?
Robin,16:
I don't allow my parents to see my
Moments.Everyone needs some privacy
and we all have our own secrets and
lifestyles.If my parents could see my
posts there,they may push me around
with your ideas,nagging(唠叨) at me to do as they wished,which
would be unacceptable to me even though it would show their love and care.After
all,appropriate distance unites the family better.

Laura,16:
I believe blocking (屏蔽)our parents in
Moments is not a bad idea,as the generation gap can be a great problem.Online social media(媒体) is mainly a way of
communicating with friends of our own
age.We can have more freedom to
develop our thoughts and interests.
Besides,we don't have to worry about our parents'presence.To enable them to read our daily posts would create a lot of
misunderstandings.
88.What can you share with your friends on the Moments section of WeChat?
Wecanshareeverythingaboutyourlifeonitwithyourfriends.
89.Why does Stella think it's meaningful to let parents see our Moments?
Because she thinksitcanhelpustocommunicatewith our parents andfeelcloserto eachother.
90.How do most of Denny's friends deal with their Moments,block their parents or let them see?They block their parents.
91.Robin doesn't allow his parents to see his Moments,does he?
No,hedosen't.
92.What's the advantages of blocking our parents in Moments according to Laura's opinion?We can have more freedom and don't have to worry about our parents'presence.
93.Do you think your parents should be allowed to see your Moments?Why or why not?
No,Idon'tallowmyparentstoseemy
Moments.Because I need someprivacy
andweallhaveourownsecretsand
lifestyles..
8.Children are natural scientists,very interested in the world around them.Helping them enjoy science can be easy; there's no need for a lot of scientific terms(科学术语)or modern labs.You only have to share your children's interests.
Firstly,listen to their questions.I once visited a classroom of seven-year-old children to talk about science as a job.The children asked me"textbook questions"about schooling,the money I got and whether I liked my job.When I finished answering,we sat facing each other silently.Finally I said,"Now that we've finished with your lists,do you have questions of your own about science?"
After a long wait,a boy put up his hand,"Have you ever seen a grasshopper(蚱蜢) eat?When I try eating leaves like that,I get a stomachache.Why?"This began a lot of questions that lasted nearly two hours.
Secondly,give them time to think.Studies over the past 30years have shown that,after asking a question,many teachers usually wait only one second or less for an answer,no time for a child to think.When teachers increase their"wait time"to three seconds or more,children give better answers.
Thirdly,watch your language.When the child is having a science discussion,don't jump in with"That's right"or"Very good".These words work well when it comes to encouraging a child to help others.But in talking about science,these words make a child think that the discussion is over.Instead,keep things going by saying,"That's interesting"or"I've never thought of it that way before",or coming up with more questions or ideas.
Lastly,show; don't tell.Let children look at their hands through a microscope(显微镜),and they'll understand why you want them to wash before dinner….

81.To help children enjoy science,the most important thing for teachers to do isD.
A.let them see the world around    
B.let them study in modern labs
C.tell them the difficult terms on science
D.share the children's interests
82.In the last sentence of the second paragraph,the words"your lists"meanC.
A.your answers to the questions
B.your own questions about science
C.your questions from textbooks
D.all the questions of your own
83.According to the passage,children can give better answers to the questions if teachersD.
A.ask them to answer quickly
B.wait for one or two seconds after a question
C.tell them to watch their language
D.wait at least three seconds after a question
84.The writer talks about all of the following ways except that teachers shouldA.
A.tell their children stories instead of telling them to remember facts
B.offer their children chances to see things for themselves
C.allow enough time for their children to find answers to the questions
D.encourage their children to ask questions of their own
85.The writer of the passage is probablyB.
A.a teacher                     
B.a scientist
C.a seven-year-old boy's father     
D.a reporter.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网