题目内容
18.Dream house in California is not a house for only one or two children.It is one for many children.It's a family.Imagine living on a cold street because there is no other place to stay.These children need a home.They need Dream house.
Once upon a time a little girl named Collin Rose decided to offer a warm home to these sick and homeless children.When she grew up,she became a nurse and made her dream come true.In November,2003,Collin Rose set up Dream house.
Collin Rose's efforts (努力) have encouraged many people to help sick and homeless children.
"Every child should have a happy childhood.We may help make these children's lives better.Your small help can help them change their lives greatly.No help is too small!"Collin Rose said.
61.Where is Dream house?In California.
62.What did Collin Rose do when she grew up?She became a nurse.
63.When was Dream house set up?In November 2003.
64.Whose efforts have encouraged many people to help children?Collin Rose's.
65.What can we learn from the passage?(从文中找一句话回答)No help is too small..
分析 短文讲了在加利福尼亚的梦屋,从而引出Collin Rose鼓励人们去帮助生病的、无家可归的孩子.帮助这些孩子的生活更好,你的小帮助可以帮助他们,改变他们.
解答 答案:61.In California.细节理解题.根据第一行句子Dream house in California is not a house for only one or two children.梦屋在加利福尼亚不是只为一两个孩子的房子.可知梦屋在加利福尼亚.故答案为In California.
62.She became a nurse.细节理解题.根据第三行句子When she grew up,she became a nurse.当她长大后,她成了一名护士,可知她成了一名护士.故答案为She became a nurse.
63.In November 2003.细节理解题.根据第三行句子she became a nurse and made her dream come true.In November,2003.在2003年11月,她成了一名护士,让她梦想成真.可知2003年11月,她成了一名护士,故答案为In November 2003.
64.Collin Rose's.细节理解题.根据倒数第二行句子Collin Rose's efforts (努力) have encouraged many people to help sick and homeless children.Collin Rose的努力鼓励了很多人去帮助生病的、无家可归的孩子.可知Collin Rose的努力鼓励了很多人去帮助生病的、无家可归的孩子.故答案为Collin Rose's.
65.No help is too small.细节理解题.根据最后一行句子Your small help can help them change their lives greatly.No help is too small.你的小小帮助可以帮助他们,大大改变他们的生活.帮助没有小的.可知帮助没有大小.故答案为No help is too small.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
Then,suddenly,it happened on the afternoon of a cold December day.All the family were gathered round the big kitchen fire.Mona and Paddy were drawing funny animals,using a bright piece of yellow chalk.It was the chalk that (37)D me so much.I had never seen anything like it before.
Suddenly,I wanted to do what my sister was doing.Then without thinking or knowing exactly what I was doing,I (38)D out and took the chalk out of my sister's hand,with my left foot.It is a puzzle(迷惑)to many people as well as to (39)B.I held the chalk tightly between my toes and made a wild scribble(乱涂)with it on the board.Next moment I stopped,not knowing what to do with the chalk next,hardly knowing how it (40)A there.Then I looked up and realized that everyone was looking at me (41)C.My mother came in.Her eyes looked from my face down to my (42)C,then she took another piece of chalk from Mona,and drew the single letter"A"on the floor in front of me."Copy that,Christy."She said.I tried to do the same action,but I (43)D."Try again,Chris."she whispered in my ear.I tried another two more times.I drew one side of the letter,then the other.It looked ugly,but I (44)B to make it finally.I had done it!True!I couldn't speak with my mouth,but now I would speak through something more (45)A than spoken words.That one letter was my (46)D to a new world,my key to mental freedom.
| 35.A.and | B.for | C.so | D.though |
| 36.A.lost | B.lonely | C.tired | D.weak |
| 37.A.troubled | B.worried | C.reminded | D.interested |
| 38.A.dropped | B.set | C.checked | D.reached |
| 39.A.you | B.me | C.it | D.them |
| 40.A.got | B.stuck | C.worked | D.arrived |
| 41.A.angrily | B.sadly | C.silently | D.carefully |
| 42.A.hand | B.neck | C.foot | D.leg |
| 43.A.froze | B.forgot | C.fell | D.failed |
| 44.A.tried | B.managed | C.offered | D.decided |
| 45.A.lasting | B.interesting | C.moving | D.surprising |
| 46.A.dream | B.tool | C.gift | D.road. |
| From: | Annie@qq.com |
| Subject: | A visit to China |
| Dear Carla, How are you?Welcome to No.l Middle School next Friday.In the morning,our teachers and students will give you a warm welcome when you get to our school.Next you will have a Chinese folk music class in the music room.I'm sure you'll like a piece of music named Erquan Yingyue.Then our art teacher will teach you how to make Chinese paper cutting.The most common pictures are flowers,animals and things about Chinese history.They are very beautiful.During the Spring Festival,they are put on windows,doors and walls as symbols of wishes for good luck.In the afternoon,you will watch a movie called Monkey.The Monkey King or Sun Wukong is the main character in the traditional Chinese book Journey to the West,which was written by Wu Cheng'en.I think you will like it.Have you eaten Chinese food before?In the evening,you will enjoy delicious Beijing Duck.I'm sure you'll have a great time in China. I'm looking forward to seeing you soon. Annie | |
62.Where will Carla have the Chinese folk music class?In the music room.
63.What will Annie's art teacher teach Carla?how to make Chinese paper cutting.
64.Who is the writer of Journey to the West?Wu Cheng'en.
65.Will Carla enjoy delicious Beijing Duck in the evening?Yes,he will..
We can share everything about your life on it with your friends.Some students had a discussion on whether to allow our parents to see our moments.
| Yes | No |
| Stella,16: I think it's meaningful to let parents see our Moments.Some say that without parents'involvement(参与),they feel free when sharing things online.However,as teenagers,sometimes we do need our parent's guidance,especially in terms of social experiences.What's more,shutting them off my make the generation gap (代沟)bigger and bigger,while inviting them in can help us to communicate and feel closer to each other. Denny,16: Most of my friends keep your parents out of their Moments.They argue that if their parents get involved,they will feel upset.However I feel happy when my parents comment (评论)on my posts in my Moments.It shows their love and care for me.It also makes them happy and stops them from worrying about me.We'll leave them when we grow up.Why not cherish(珍惜) every opportunity to interact(互动) with them? | Robin,16: I don't allow my parents to see my Moments.Everyone needs some privacy and we all have our own secrets and lifestyles.If my parents could see my posts there,they may push me around with your ideas,nagging(唠叨) at me to do as they wished,which would be unacceptable to me even though it would show their love and care.After all,appropriate distance unites the family better. Laura,16: I believe blocking (屏蔽)our parents in Moments is not a bad idea,as the generation gap can be a great problem.Online social media(媒体) is mainly a way of communicating with friends of our own age.We can have more freedom to develop our thoughts and interests. Besides,we don't have to worry about our parents'presence.To enable them to read our daily posts would create a lot of misunderstandings. |
Wecanshareeverythingaboutyourlifeonitwithyourfriends.
89.Why does Stella think it's meaningful to let parents see our Moments?
Because she thinksitcanhelpustocommunicatewith our parents andfeelcloserto eachother.
90.How do most of Denny's friends deal with their Moments,block their parents or let them see?They block their parents.
91.Robin doesn't allow his parents to see his Moments,does he?
No,hedosen't.
92.What's the advantages of blocking our parents in Moments according to Laura's opinion?We can have more freedom and don't have to worry about our parents'presence.
93.Do you think your parents should be allowed to see your Moments?Why or why not?
No,Idon'tallowmyparentstoseemy
Moments.Because I need someprivacy
andweallhaveourownsecretsand
lifestyles..
| A. | Good at | B. | good to | C. | good for | D. | good with |