题目内容

【题目】Many people like to keep dogs as their pets. But one dog named Piper is more than a pet. It works four days a week at an airport in Michigan, the US. Its job is to keep birds away from runways(飞机跑道). Even little birds can cause great danger to the pilots and flights. Last year, Piper drove away more than 2,400 birds. It is a star on the runways and online.

Piper catches people’s eye not only for its job, but also for its look at work. With a pair of ski glasses, ear muffs(耳罩) and boots(), the hard-working dog looks very cool. But Piper wears them not for fun. The glasses can protect its eyes, the ear muffs can protect its hearing and the boots can help protect its paws().

Anyone who works hard is cool, so is the hard-working dog.

Judge the following sentences true(T) or false(F) according to the passage.

1Piper works five days a week.

2Piper’s job is to catch birds.

3Piper’s job and its look at work catch people’s eye.

4Piper wears a pair of ski glasses, ear muffs and boots for fun.

5Piper is a hard-working dog.

【答案】

1F

2F

3T

4F

5T

【解析】

本篇文章难度适中,主要讲述一只努力工作的工作犬皮珀。

1细节理解题。根据It works four days a week at an airport in Michigan, the US可知,皮珀一周工作四天,故填F

2细节理解题。根据Its job is to keep birds away from runways可知,他的工作是让鸟远离飞机跑道,故填F

3细节理解题。根据Piper catches peoples eye not only for its job, but also for its look at work可知,他的工作及他在工作中的样子吸引了人们的目光,故填T

4细节理解题。根据With a pair of ski glasses, ear muffs(耳罩) and boots(), the hard-working dog looks very cool. But Piper wears them not for fun可知,他穿这些装备不是为了有趣。故填F

5细节理解题。根据Anyone who works hard is cool, so is the hard-working dog可知,皮珀是一只努力工作的工作犬,故填T

“正误判断型阅读理解题”解题思路:

1)阅读原文,捕捉信息。理解大意。先通读原文,捕捉文中所提供的信息,抓住文章大意,理清全文脉络。

2)审读题目,找出相关的依据。读懂短文内容再读题目,把握每一个待判定句子的含义,通过寻读法在原文中找出每一个问题相关的段落与词句,然后依据短文内容对试题所给出的句子进行是非判断。

3)重读短文,逐题复核,检查无误。完成正误判断后必须将短文重复一遍,以加深对短文的理解,在此基础上再对每一道题进行复查,对一些似是而非的句子,一定要重新认真识别。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Sunday is the last chance to catch your breath before another busy week starts. I grew up inSingapore and spent a number of years in Britain. I’ve experienced Sundays in _______ countries. It may be the same day, but oh my, how _______ they are !

You can easily _______ Sundays in Singapore from those in Britain. You just look at the _______each country has with the sun. Singapore is a tropical(热带的) is land with two seasons: rainy and sunny. When it rains, it’s hot. When it shines, it _______. This is why Singaporeans _______ to spend their time indoors. These days, indoor activities like trampolining (蹦床) are getting _________among young people.

In Britain, however, sunny days are _______ and people try to make use of them as _______ as they can. While I was __________ my way to the library one Sunday. I met a group of college students outside. They enjoyed the sun as they wore their beach clothes.

Sunday roast is by far one of the most British things about Britain. It __________ every weekend This is a __________ of roasted meat roasted potatoes and roasted or boiled vegetables , Of course, we eat lunch and dinner inn Singapore on Sunday. But British Sunday roast isn’t just about the fool. It’s a __________ to keep company (陪伴) with family and friends.

One way of another , __________ you prefer trampolining or sunbathing(日光浴), Sundays in either country do have their __________ special charm (魅力)

1A. allB. bothC. eachD. every

2A. interesting.B. boringC. amazingD. different

3A. findB. noteC. tellD. create

4A. relationshipB. attentionC. directionD. influence

5A. boils.B. polishes.C. burnsD. heats

6A. avoidB. preferC. failD. admire

7A. active.B. convenient.C. normallyD. popular

8A. fewB. suddenlyC. normally.D. exactly

9A. manyB. moreC. muchD. most

10A. discoveringB. makingC. passingD. spreading

11A. increasesB. reviewsC. treats.D. happens

12A. meal.B. garden.C. festivalD. fair

13A. business.B. timeC. presentD. trick

14A. whateverB. whenC. whetherD. why

15A. general.B. privateC. correctD. own

【题目】Go “back” in time

Is there a way to quickly recall(回忆)information just before taking an exam? Walking backwards might be a solution. Scientists from the University of Roehampton in the UK said this activity can help people improve their short-term memory.

Researchers asked 114 volunteers to watch a video. After watching the video, the volunteers were split(分成) into three groups. One group was told to walk 10 meters forward. The second group walked 10 meters backwards. The third group stood in one place. All three groups were then asked 20 questions about what they saw in the video.

The scientists found that the backward-walking group got two more answers correct than the other two groups.

This suggests that the link between the concepts(概念)of time and space is important in terms of how our minds form memories. “Time is really expressed via(通过)space,” Aleksandra, who led the study, told the Daily Mail. When you walk backwards, you see things from a different angle(角度) compared to walking forward, This difference helps people recall things that happened in the past.

And walking backwards is not just good for our brains. It is also good for the rest of our body. Compared to walking forward, walking backwards is more challenging. This can help us improve our fitness, according to New Scientist. Walking backwards uses more energy in a short time and burns more calories(卡路里).

In addition, walking backwards is less stressful for our knees. It could be helpful for people who often have pain in their knees, according to researchers from the University of Oregon in the US. Walking backwards also keeps our spines(脊柱) strong, which can help to ease(缓解)pain in the lower back. This might be why many old people like walking backwards.

1What does “this activity” in Paragraph 1 refer to(指的是)?

A. Recalling information.B. Taking an exam.

C. Walking backwards.D. Improving memory.

2The second paragraph is written to .

A. introduce a useful way of walking

B. show who can answer more questions correctly

C. explain why walking backwards improves memory

D. describe how researchers did their experiment

3Which group got two more answers correct in the study?

A. The forward-walking group.B. The backward-walking group.

C. The standing-in-one-place group.D. All groups.

4According to New Scientist, how can walking backwards be helpful?

A. It helps people remember information.

B. It allows people to see things in a new angle.

C. It helps people burn more calories.

D. It can ease pain in people’s knees and backs.

5What do we know from the passage?

A. Walking backwards can help people in many ways.

B. Scientists suggest walking backwards for 10 meters every day.

C. Memories are formed when we do challenging activities.

D. Old people like walking backwards because it can help them lose weight.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网