题目内容
阅读理解
A traveler came out of the airport. There were a lot of taxis. He asked every taxi-driver his name. Then he took the third one. It cost 5 dollars from the airport to the hotel.“How much does it cost for the whole day?” the man asked.“100 dollars,”said the taxi-driver. This was very expensive,but the man said it was OK.
The taxi-driver took the man everywhere. He showed him all the parks and museums in the city. In the evening they went back to me hotel. The traveler gave the taxi-driver 100 dollars and said:“What about tomorrow?”The taxi-driver looked at the man and said:“Tomorrow? It's another 100 dollars.” But the man said:“That's OK! See you tomorrow.”The taxi-driver was very pleased.
The next day the taxi-driver took the traveler again. They visited all the parks and museum again. And in the evening they went back to the hotel. The man gave the taxi-driver 100 dollars again and said:“I'm going home tomorrow.” The taxi-driver was sorry because he liked the traveler and, above all, 100 dollars a day was a lot of money,“So you're going home. Where do you come from?” he asked.“I come from New York.“New York!” said the taxi-driver,“I have a sister in New York, her name is Susannah. Do you know her?”
“Of course I know her, She gave me 200 dollars for you!”
(1) Where did the traveler come from?
[ ]
A. England
B. America
C. Canada
D. France
(2) Why did the traveler take the third taxi? Because_______.
[ ]
A. the other taxi-driver asked for more money
B. the third taxi-driver was a kind-hearted man
C. he didn't want to spend his own money on the coming visit
D. the other drivers didn't like to take him
(3) Usually the cost of traveling one day by taxi may be_______.
A. $ 100.
B. $200
C. less than $ 100
D. more than $ 200
(4) Who asked the traveler to give the money for the taxi-driver?
[ ]
A. The traveler's sister
B. The traveler himself.
C. Nobody
D. The driver's sister
(5) The driver was unhappy
[ ]
A. when he heard the traveler's last words
B. when the traveler asked every taxi-driver his name
C. when the traveler asked him for his sister's name
D. during the two-day visit
解析:
|
(1) B 从后面的对话可以知道这个人来自美国 (2) C 文段的结尾告诉了我们这个人问出租车司机的名字的原因 (3) C 从第一段的结尾的This was very expensive, but the man said it was OK可以看出这个价格太高了 (4) D 从文段的最后的一句:Of course I know her,She gave me 200 dollars for you! 可以推出本题答案 (5) A 从文章的内容和文段的结尾可以知道本题的答案 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||