题目内容



Soon computers and other machines will be able to remember you by looking at your eyes! The programme works because everyone’s eyes are different. So in the future you won’t have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank. You’ll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are.
The eye-recognition programme is already being tested in shops and banks in the USA, Britain, Spain, Italy and Turkey. Soon, this technology will take the place of all other ways of finding out who people are.
However, scientists are working on other systems. Machines will soon be able to know you from the shape of your face or hand or even your smell! We already have machines that can tell who you are from your voice or the mark made by your finger.
Eye-recognition is better than other kinds because your eyes don’t change as you get older, or get dirty like hands or fingers. And even twins have different eyes, so the programme can be up to 94% correct, depending on how good the technology is. Some programmes may only be right  51% of the time. In Britain, it was found that 91% of people who had tried it said that they liked the idea of eye-recognition. In the future your computer will be looking you in the eye. So smile!
【小题1】How does the eye-recognition programme work?

A.You write your number.B.You show your ID card.
C.You look at the machine.D.You say your name.
【小题2】Why can the programme be up to 94% correct?
A.Because eyes never change.
B.Because hands or fingers can get dirty.
C.Because people like the idea of the programme.
D.Because the programme is widely used around the world.
【小题3】The eye-recognition programme can know you from ___________.
A.the shape of your hand
B.the shape of your foot
C.your voice
D.your mark made by your finger
【小题4】Which of the following is true?
A.The programme is being tested in Japan.
B.Machines with other systems can also tell who you are.
C.91% of people like the idea of the programme.
D.Computers can remember you by looking at your clothes.
【小题5】What does Paragraph 4 talk about?
A.Introduction to other kinds of programmes.
B.Advantages of the programme.
C.The places where the programme is tested.
D.The way how the programme works.


【小题1】C
【小题2】A
【小题3】A
【小题4】B
【小题5】B

解析【小题1】细节理解题,根据文中语句“So in the future you won’t have to remember a number when you want to use a machine or take money out of a bank. You’ll just have to look at the machine and it will be able to tell who you are.
”理解可知。
【小题2】细节理解题,根据文中语句“Eye-recognition is better than other kinds because your eyes don’t change as you get older, or get dirty like hands or fingers. And even twins have different eyes, so the programme can be up to 94% correct, depending on how good the technology is.”理解可知。
【小题3】细节理解题,根据文中语句“Machines will soon be able to know you from the shape of your face or hand or even your smell!”理解可知。
【小题4】细节理解题,根据文中语句“this technology will take the place of all other ways of finding out who people are”理解可知。
【小题5】理解归纳题,根据文中第四自然段的语句理解可知。

练习册系列答案
相关题目

Some Advice on Travel
1) Forget fashion(时尚)! Always wear your most comfortable clothes when going on long journeys.
2) Traveling on trains and buses can be boring, so take a good book to read.
3) If you’re going somewhere cold, remember to put on your warm clothes!
4) If you are going somewhere sunny, remember to bring your sun-block(防晒霜) and sun glasses.
5) Always take a camera with you to capture those special moments.
6) Be careful with your things whenever you go to a busy place, like a train station. There are many thieves there!
7) Most countries have lower prices for students, so if you are a student, take your student card with you.
8) Always leave room in your bag for buying presents on the way home.
9) Bus tours often stop at expensive shops along the way, save your money by buying presents at local shops.
10) If you travel abroad, remember to take your passport. Whatever you do, don’t lose it!
【小题1】If you go to Hainan Island for a trip in summer, you should take ____ with you.

A.warm clothes and sports shoes
B.sunglasses and sun-block
C.fashionable clothes and a big bag
D.some fruit and drinks
【小题2】According to the passage, ____ is a good way to keep away from boredom(单调) while you’re on a train or a bus.
A.taking a camera
B.reading a good book
C.listening to music
D.sleeping for some time
【小题3】You must always ____ while you are at busy places because there are often thieves there.
A.put your things away
B.look after your things well
C.give your things away
D.get your things ready
【小题4】If a student wants to buy some presents at lower prices while traveling, he should show
____ to the shop assistant.
A.pricesB.his thingsC.his passport D.his student card
【小题5】The underlined word “capture” in this passage means ____.
A.想象B.感受C.抓住D.控制

Information is received into our brain by attention, and its quality determines (决定) how well it will be processed, saved and used afterwards.
All information we receive is chosen by our attention. Factors (因素) affecting (影响) our attention are personal interest, experience, ability, feelings, knowledge, environment, timing, and so on. The same information may attract different forms and levels of attention from different people. Some people can get and save the information easily; some may have great difficulty; while others may just turn a blind eye to it. To the same information, one may even pay different levels of attention at different times. But if the facts work together, the quality of attention may be better. Therefore, it is not surprising to see that somebody with average intelligence (智力) can have excellent performances in some fields.
The good news is that a person's attention can be shaped, trained and made stronger by effective exercise. With this in mind, we should keep improving the quality of our attention.
【小题1】"it" in Paragraph 1 means _______.

A.informationB.brainC.attentionD.quality
【小题2】All information we receive depends on _______.
A.information itselfB.our attention
C.our intelligenceD.the environment
【小题3】Which is not the factor that affects our attention according to the passage?
A.Interest and experience.
B.Experience and knowledge.
C.Ability and feelings.
D.Food and drinks.
【小题4】About attention, which of the following statements is right?
A.People always have the same level of attention.
B.People pay the same attention to the same information.
C.A person may pay different levels of attention to the same information at different times.
D.All factors affecting attention never work together.
【小题5】According to the passage, _______ can help people to make their attention better.
A.speaking moreB.effective exercise
C.hard workD.high intelligence

How do you remember the way to your house? Where do dreams come from?
It is your brain (大脑) that does these things. A British scientist showed that sleep can improve one’s memory. It’s not a dream for students to study when they sleep. In fact, your brain is working day and night. If you learn words before bed, a certain part of your brain may help you to remember the words while you sleep. What’s more, another scientist in the USA found that there was a “talent button(按钮)” in the human brain. It might make a person more talented(有才能的).
There are more interesting things about the brain. Your brain uses less energy than a fridge light. Just two bananas can give the brain enough energy to work for a whole day. According to some scientists, yawning(打哈欠)keeps your brain “cool”, which makes us think quicker.
Here are some pieces of advice to keep a good brain:
● Eat healthy food.
● Get a lot of playtime or exercise.
● Don’t drink or smoke.
● Use your brain a lot.
【小题1】A British scientist found out that               .

A.drinking could affect our memories.
B.dreams could affect our memories.
C.sleep could improve our memories.
D.bananas could improve our memories.
【小题2】According to the passage, if we want to have a good brain, we should  .
A.use our brains more
B.sleep fewer hours
C.work longer hours
D.remember fewer things
【小题3】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.Our brains only work in the daytime.
B.Our brains need much energy every day.
C.Smoking can keep our brains healthy.
D.Getting exercise is good for our brains.


The rules(规则,常规) in American schools
Greetings
You needn’t greet your teachers when you come into a very big class. If you are late for class, you may go into the classroom quietly. But you should say sorry to the teacher after class.
Answering questions
Don’t talk when somebody else is speaking. If you have something to say, you have to wait. When someone is speaking, you shouldn’t interrupt him or her. If you want to answer the teacher’s questions, you may stand up and speak loudly. It’s impolite to keep quiet when your teacher asks you questions. If you don’t know the answers, you can say “I’m sorry”.
Other interesting rules
Some American schools don’t allow students to wear caps, sunglasses or too large trousers. And they can’t bring any bananas to school. The school bags for the students are usually sheer (透明的), so teachers can find what’s in it easily.
【小题1】If you are late for class in American schools, what should you do?
________________________________________________________
【小题2】Is it polite to talk when someone else is speaking?
________________________________________________________
【小题3】When students want to answer the teacher’s questions, what should they do?
_________________________________________________________
【小题4】In some American schools, students can’t do any things. Give an example.
__________________________________________________________
【小题5】Why are the students’ bags sheer in some American school?
_________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网