题目内容
【题目】阅读理解
Hello! I'm Jason. On Monday, I usually wake up late and have no time to have breakfast. I can't find my books or my school cap. At last, I find my books and my school cap in the bathroom. I have to wait for a bus and I am nearly late for school.
The first lesson on Monday morning is Maths. I like it because I'm good at Maths.
The next lesson is French. I like French. It's nice to be able to talk with somebody in another language.
At last, it is eleven o'clock — time for break. After having a break, we have two Latin lessons. There are a lot of boys in our class who don't like Latin. I don't like it, either.
At half past twelve, it is time for lunch — a meat pie, potatoes or cabbage and a glass of juice or milk. Then I go to the playground with my friends, and we play football there.
After lunch, we have a History lesson. The History teacher tells us many interesting things.
After school, my friends and I usually go for a walk. I come home very late, and my mother is very angry.
(1)How does Jasson go to school?
A.On foot.
B.By bike.
C.By bus.
D.By taxi.
(2)Which of the following subjects is Jason good at?
A.Maths.
B.French.
C.Latin.
D.History.
(3)When does Jason have a break?
A.At 10:00 am.
B.At 10:30 am.
C.At 11:00 am.
D.At 11:30 am.
(4)What does Jason do after school?
A.Play football.
B.Play basketball.
C.Play table tennis.
D.Go for a walk.
(5)Which of the following is TRUE?
A.Jason finds his books in the bedroom.
B.The second lesson on Monday is Latin.
C.Jason has lunch at twelve o'clock.
D.Jason probably likes History lessons.
【答案】
(1)C
(2)A
(3)C
(4)D
(5)D
【解析】短文大意:在该文中杰森介绍了他的忙碌的星期一。他起床晚了,没有时间吃早饭。找不到、书和校帽。最后找到了。他不得不得等一辆公交车去上学了。星期一早上的第一节课是数学课。下一节课是法语。十一点是休息时间。在十二点半,吃午饭然后和朋友一起去操场踢足球。午餐后,有一个节历史课。放学后和朋友们去散步。回家很晚,妈妈很生气。
(1)细节理解题,题干大意“杰森怎么上学?”根据第一段末I have to wait for a bus and I am nearly late for school.杰森不得不乘公交车去了学校并且几乎迟到,所以该选C。
(2)细节理解题。题干大意:“杰森擅长哪科目?”根据第二段中I like it because I'm good at Maths.可知杰森擅长数学,所以该选A。
(3)细节理解题。题干大意:“杰森什么时候休息”根据第四段中At last, it is eleven o'clock — time for break最后,十一点——休息时间。可知杰森休息在十一点 eleven o'clock,所以该选C。
(4)细节理解题。题干大意:“杰森放学做什么”根据最后一段中After school, my friends and I usually go for a walk.放学,我和朋友通常区散步。可知放学后杰森去散步 go for a walk.,所以答案选D。
(5)细节推断题。题干大意:“以下选项哪个是正确的”根据第六段中The History teacher tells us many interesting things历史老师告诉我们很多有趣的事情。可知推断出杰森可能喜欢历史,所以该选D。
【题目】阅读短文,从方框中选择适当的单词并用其正确形式填空,使短文通顺‘意思完整。请将答案写在下面题号后的横线上。每空限填一词,每词限用一词。
alone become seem classmate calm spend good with because monitor about |
About three years ago, I felt very .I didn't like my classmates ,my parents or anyone else. My classmates didn't want to talk me and my parents were always saying that other kids were better than me .I thought I was the most unlucky person in the world.
One day I had a big fight with one of my . I was so angry that I hit him in the face .Just at the moment ,a boy stood up and stopped the fight .He was the of our class. After that ,he often helped me and we good friends . Whenever (无论什么时候) I got angry or sad ,he would help me to down .My life begins to change because of the boy ,my best friend .We a lot of interesting days together . As time goes by ,I become happier with people and things and get along well with everyone here .And it that people around me change , too. My parents don't shout at me any more and my classmates become friendly to me .
But now I can't often see my best friend he is seriously ill and is staying in hospital .How I miss the days when we were together ! I hope he will be and come back to school soon.
【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。B
It's the 3rd Family Fun Fair (集市)!
When: Saturday, October 5th from 9 a.m. To 3 p.m.
Where: The city park
Don't miss (错过) the 3rd Family Fun Fair! This |
Last year, the card game was very interesting. (Who could forget Mr. Snyder winning the game?) This year we have two more new kinds of games. So get ready to take part in the fair!
Visit our craft (工艺) tables. They will be better than ever! You can buy items such as clothes, bags and gift baskets.
Children aged 5 and under can take part in face painting for free. Mr. Garcia's third-grade art class and Mrs. Adams's fourth-grade art class will show how to do face painting.
No fair would be good without food. We will sell hot dogs, ice-cream and candy. We also have an apple pie contest (苹果派比赛). Just bring your pie to the pie table on the morning of the fair. At 1 p.m., Mr. Carter will choose a winner.
Tickets are only $2 each.
This will be the best fair ever. Don't miss it!
(1)This year, there will be _____ kinds of games in the fair.
A.2
B.3
C.4
(2)Which of the following is free to children aged 5 and under?
A.Ice-cream.
B.Apple pies.
C.Face painting.
(3)The writer wrote this material mainly to _____.
A.get people to go to the fair
B.tell about Mr. Snyder's story
C.show how to win the games