题目内容
【题目】 The human brain is very small and light only two percent of our total body weight, but it needs about 20% of the oxygen(氧气) that our body takes in. We can't think well if our brain isn't getting enough oxygen, so always make sure there is enough oxygen in the air when you need to learn or remember something. No one can remember everything. but everyone can learn how to improve their memory. Here are some suggestions ---none of them can make your memory 100% perfect, but all of them are helpful.
When you want to remember something, tell a friend about it. This way the new information becomes more memorable. Later on, think about the conversation with your friend. It will remind you of the information you wanted to remember.
Don't over-train your brain. When you've remembered a list of new words, stop studying. It's better to study a lot of material for a small amount of time than a small amount of material for a lot of time! But remember you do have to practice your new words regularly!
Our memory works well when we are asleep. If you want to remember something, go to bed and go to sleep right now after learning it.
If you have to remember something big, divide it into small parts. It's easier to remember 198756430387 if you divide it into four smaller bits:198-756-430-387.
If you want to remember a piece of information, and you can't, don't get angry. Relax and tell yourself, "If it's important, I will remember it later.”
One of the best ways of remembering is to make pictures on the movie-screen of your mind and it's fun, too! Scientists say that our brain works a lot in pictures. So sometimes, if we want to remember new information, it helps to make a picture story. Anyone can learn to do this.
【1】If you Weigh fifty kilograms, how heavy is your brain?
A.About ten kilograms.
B.About two kilograms.
C.About one kilogram.
【2】How many helpful suggestions are mentioned in the passage?
A.Five.B.Six.C.Seven.
【3】What should someone do after he has remembered a list of new words?
A.He should rest, then practice them regularly.
B.He should tell himself about what he has done.
C.He should continue to remember more new words.
【4】Which of the following is TRUE according to the passage?
A.It's useless to remember something before going to sleep.
B.It's easier to remember something by dividing it into small parts.
C.It's harder to remember something by changing words into pictures.
【5】What's the best title of this passage?
A.An introduction to our brain.
B.Some good ways of learning.
C.Advice on improving our memory.
【答案】
【1】C
【2】B
【3】A
【4】B
【5】C
【解析】
没有人能记住一切。但是每个人都可以学习如何提高记忆力。文章介绍了如何提供记忆力的几种方法:把想记住的东西告诉你的朋友;不要过度训练你的大脑;学习完就上床睡觉;把 一些大的东西分成小的部分来记;记不住信息时不能着急要放松;在你脑海形成类似电影屏幕上图片。
【1】推理判断题。根据第一段“The human brain is very small and light only two percent of our total body weight,”,可知“人脑很小,只只占我们体重的百分之二”,如果体重50公斤大脑的重量是50公斤*2%=1公斤;故选C。
【2】推理判断题。根据 文中“第二段When you want to remember something, tell a friend about it.;第三段Don't over-train your brain;第四段go to bed and go to sleep right now after learning it;.第五段 If you have to remember something big, divide it into small parts;第六段If you want to remember a piece of information, and you can't, don't get angry. Relax and tell yourself;第七段One of the best ways of remembering is to make pictures on the movie-screen of your mind and it's fun "”,可知提高记忆的方法有“把想记住的东西告诉你的朋友;不要过度训练你的大脑;学习完就上床睡觉;把 一些大的东西分成小的部分来记;记不住信息时不能着急要放松;在你脑海形成类似电影屏幕上图片”等六种,故选B。
【3】细节理解题。根据第三段“When you've remembered a list of new words, stop studying. …But remember you do have to practice your new words regularly!”,可知“当记了很多的新词后应该休息,然后定期练习。”,故选A。
【4】推理判断题。根据第四段“Our memory works well when we are asleep.”,可知“我们睡觉时记忆力很好。”,所以A表述错误;根据第五段“If you have to remember something big, divide it into small parts.”,可知“如果你必须记住一些大的东西,把它分成小的部分。”所以B表述正确;根据第七段“7One of the best ways of remembering is to make pictures on the movie-screen of your mind”,可知“把词变成图片更容易记住”,所以C表述错误;故选B。
【5】主旨大意题。本篇介绍了如何提供记忆力的几种方法:把想记住的东西告诉你的朋友;不要过度训练你的大脑;学习完就上床睡觉;把 一些大的东西分成小的部分来记;记不住信息时不能着急要放松;在你脑海形成类似电影屏幕上图片;故选C。
本篇阅读单选考查细节理解、推理判断和主旨归纳能力。题1根据文本的信息“only two percent of our total body weight,”推算大脑的重量;题4要根据文本信息排除表述错误的选项;题2解答时要注意每一个段首的句子就是一个“提高记忆力的方法”。
【题目】 从2019年新学期开始,全市中小学开始开展课后服务工作,服务时间是周一到周五下午正常上课结束后至18:00。以下是一些人对此事的看法,请你根据下面提示写一篇英语短文,并阐述自己的看法。
提示:
一些人的观点 | 优点 | 1、为晚归的上班家长解决了早归孩子的接送问题: 2、为没时间指导孩子学业的家长解决了辅导问题。 |
缺点 | 1、孩子在学校学习的时间较长,不利于身体健康: 2、冬季天黑得早,孩子放学路上的安全是个问题。 | |
你的观点 |
要求:
1、短文应包括要求中的所有信息,可适当发挥。
2、语言通顺,语法正确,行文连贯,句式多样。
3、词数:100左右。
参考词汇:课后服务after-class service 优点advantage 缺点disadvantage
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________