题目内容

【题目】 Different colors usually stand for different feelings. Red, for example, is the color of fire, heat, blood and life. People say red is an exciting and active color. They associate (联系) red with a strong feeling like ______.Red is used for signs of ______, such as STOP signs and fire engines. Yellow is the bright, warm color of ______ in autumn. People say yellow is a ______ color. They associate yellow with happiness. Yellow is also the color of ______.People say it is a cheerful color. Green is the cool color of grass in ______.

People say it is a refreshing color. In general, People ______ about two groups of colorswarm colors and cool colors. The warm colors are red, orange and ______.Where there are warm colors and a lot of light, people are usually ______.Sociable people, those who like to be with ______,like red. The cool colors are ______ and blue. Where there are these colors, people are usually calm. Some scientists say that time seems to ______ more slowly in a room with warm colors.

They suggest that a warm color is a good ______ for a living room or a ______.People who are having a rest or eating do not want time to pass quickly.______ colors are better for some offices if the people working there want time to pass quickly.

1A.sadnessB.angerC.unhappinessD.smile

2A.roadsB.waysC.dangerD.places

3A.landB.leavesC.grassD.mountains

4A.livelyB.darkC.noisyD.frightening

5A.moonlightB.lightC.sunlightD.stars

6A.summerB.springC.autumnD.winter

7A.speakB.sayC.talkD.tell

8A.greenB.yellowC.whiteD.grey

9A.calmB.sleepyC.activeD.helpful

10A.the otherB.anotherC.one otherD.others

11A.greenB.redC.goldenD.yellow

12A.go roundB.go byC.go offD.go along

13A.oneB.choiceC.factD.matter

14A.factoryB.classroomC.restaurantD.hospital

15A.DifferentB.CoolC.WarmD.All

【答案】

1B

2C

3B

4A

5C

6B

7C

8B

9C

10D

11A

12B

13B

14C

15B

【解析】

不同颜色往往可以代表不同的心情。根据不同颜色的特点以及给人留下的感觉,颜色的选择在日常生活中往往也起着一定的作用。本文以其中的一些颜色为例作了相关的解释说明,是一篇知识性很强的文章。

1句意:他们把红色和强烈的愤怒联系在一起。

sadness悲伤;anger愤怒;unhappiness不开心;smile笑容。根据上文的“strong feeling”,可知anger合乎题意。故选B

2句意:红色被用作危险的标志。

roads道路;ways方法;danger危险;places地点。根据下文所列举的例子STOP signs fire engines都属于危险信号,所以应该使用danger,故选C

3句意:黄色是秋天树叶明亮温暖的颜色。

land陆地;leaves树叶;grass草;mountains山,山脉。根据常识,黄色应是秋天树叶的颜色,故应选B

4句意:人们说黄色是一种活泼的颜色。

lively活泼的;dark黑的;noisy喧闹的;frightening令人恐惧的。下文提到人们把黄色和幸福联系起来,可推测黄色是一个充满生机的(lively)颜色,故选A

5句意:黄色也是阳光的颜色。

moonlight月光;light光;sunlight阳光;stars星星。下文提到黄色是令人愉快的颜色,根据常识太阳光的颜色是黄色,所以用sunlight。故选C

6句意:绿色是春天草的凉爽颜色。

summer夏天;spring春天;autumn秋天;winter冬天。绿色是春季里(spring)草的颜色。故选B

7句意:一般来说,人们谈论两种颜色:暖色和冷色。

speak说,后面往往接某种语言作宾语;say说,后面常接说话的内容;talk谈论,一般跟abouttell的宾语一般人。本句说的是谈论某事物。talk about sth.意为“谈论某事物”。故选C

8句意:暖色是红色、橙色和黄色。

green绿色;yellow黄色;white白色;grey灰色。根据上文“Yellow is the bright, warm color of ___3___ in autumn.”对yellow的解释。说明yellow也属于warm color。故选B

9句意:在有暖色和大量光线的地方,人们通常很活跃。

calm平静的;sleepy困倦的;active积极的;helpful有帮助的。本空格与下文“Where there are these colors, people are usually calm.”中的calm相对应,本空应该为active。故选C

10句意:喜欢和别人在一起的社交的人,喜欢红色。

the other特指另一个,一般不单独使用,常与“one…the other”一起使用;another指“另一个”,指三者或三者以上中的另一个;others相当于other people意为“别的人”。这里说的是:和别人在一起的人。应该用with others,相当于with other people。故选D

11句意:冷色调是绿色和蓝色。

Green绿色;red红色;golden金色;yellow黄色。根据文章的第一段最后一句“Green is the cool color of grass in spring”,可知green属于冷色调。故选A

12句意:一些科学家说,在暖色的房间里,时间似乎过得更慢。

go round四处走动;go by走过,(时间的)流逝;go off离开,爆炸;go along前进。句意说的是,在暖色的房间里时间似乎过的慢。选项B符合题意,故选B

13句意:他们认为暖色是客厅或饭店的好选择。

one一个;choice选择;fact事实;matter问题,事情。根据下文“People who are having a rest or eating do not want time to pass quickly.”可知不想让时间过的太快,可推测暖色是装扮客厅的好选择(choice)。故选B

14句意:他们认为暖色是客厅室或饭店的好选择。

factory工厂;classroom教室;restaurant饭店;hospital医院。后句中的eating对应本句的空格,故答案为C

15句意:如果在办公室工作的人希望时间过得快一些,冷色对一些办公室更好。

different不同的;cool凉爽的;warm温暖的;all所有的。根据上句说的暖色不想让时间过得快。可知本句过得快,应该是说的冷色(cool)。故选B

结合上下文选答案是做完形填空最常用的方法之一。结合上下文,让我们选择的答案快速又准确。比如本题第八小题的答案yellow的获取,其根据是第一段第四行的句子“Yellow is the bright, warm color of ___3___ in autumn.”中获取的。在这个句子中提到了yellow is warm color

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Preparing to go to Chinese university is tiring enough. But when studying abroad, you need to worry about things like new tests, essays, recommendations(推荐信), college choices and visa applications(签证申请).

The first thing you should do after picking the country you want to study in is to make a list of universities, including a dream school (a school you may not get into, but is at the top of your list), a safety school (a school you can definitely get into), and several schools in between. Look at the websites of those universities and you will get a complete list of everything you need for your applications.

The most important in any application will be your test scores, so pick a time as early as possible to take an exam preparation course.

If you are in a lecture hall with a teacher telling jokes, you are probably just wasting your time. As a reference point(参照标准), US students who attend top universities spend between 500 to 1,000 hours studying for the SAT, so probably you should do more.

You are also going to need to think about how to tell a story about yourself. Chinese students are well-known for being very hardworking, but also for sometimes short of creativity(创造力).

You need to show the university that you are excellent because of your own personality, not because your parents have forced you to be excellent.

Are you interested in sports? Make sure to play on your school’s team. Universities want to see that you have interests of your own and can show initiative(主动性).

Finally, find an agent(代理人) to help you finish the application. You will need this help, but be as cautious as you can. Some agents will try their best to help students achieve their dreams but there are also ones who care more about the fees paid by students.

1The main purpose of the text is to ________.

A.introduce some top foreign universities

B.give advice on how to apply to a foreign university

C.let readers know about how to prepare for the SAT

D.tell readers how to choose a good foreign school

2When preparing to go to a foreign school, you are advised to ________.

A.make a list of the universities you’re interested in

B.take some exam preparation courses

C.spend about 500 hours preparing for the SAT

D.write a good story to show you are hardworking

3The underlined word “cautious” in the last paragraph probably means ________.

A.earlyB.braveC.carefulD.prepared

4What can we know from the article?

A.It is better to have your parents help you with your applications.

B.Foreign universities pay more attention to their students’ creativity.

C.Sports fans have greater chances to go to foreign universities.

D.Agencies don’t help your application much.

【题目】请用适当的词完成下面这篇短文,并把所缺单词填写在答题卡指定的位置上。每个空只能填写一个形式正确、意义相符的单词。

Nowadays people’s lives are becoming better and better. They usually eat dinner in a good restaurant. And they often order 1 food than they need. When they are full, they just 2 away the rest to the dustbin. But I know that there are still many people around the world which are short of food, so I try my best to 3 food anytime anywhere. Yesterday was my grandfather’s birthday. My parents and I decided to have 4 big meal in a restaurant to celebrate his birthday. When we got to the restaurant, the 5 took us to sit at a table and gave us a big menu to have a look. Then she left. Some time later, she returned and asked for our 6. At first my father ordered nine dishes because nine was a 7 number. He thought the number would bring my grandfather long life. But I disagreed with my father. I told them many people were still 8 and they needed food. As we couldn’t finish so much food, I thought we’d better cut some of our dishes. My father and my grandfather were very happy. They said I was a good boy and they were proud of me. Then they cut off four dishes. At last we only had 9 dishes and we finished every plate. Even though my family ate less food than usual, they were very happy because I learnt to save food.

If everyone can do 10 for the “Clear Your Plate” campaign, there will be more food for the hungry people around the world.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网