题目内容
【题目】
| I'm Zhang Hao. My English name is Peter. I'm seven years old. I'm from(来自)Chongqing. I'm in Class One, Grade One. My telephone number is 8876-5342. My QQ number is 79082323. |
| Alice Brown is my name. I'm ten. I'm from England(英国). I'm in Class Three, Grade Four. My mom is a teacher. My telephone number is 7342-6979. My QQ number is 10952578. |
| I'm Yingzi. I'm eight years old. I'm from Japan(日本). I'm in Class Two, Grade Two. 5673-6981 is my telephone number. My QQ number is 28783564. |
【1】Peter is a________.
A.teacherB.studentC.girl
【2】How old(年龄多大)is Yingzi?
A.8.B.10.C.7.
【3】What can you know from the passage?
A.Zhang Hao's QQ number is 28783564.
B.Zhang Hao is from China.
C.Alice is an English teacher.
【答案】
【1】B
【2】A
【3】B
【解析】
本文是一篇说明文。表格主要介绍了来自三个不同国家孩子的个人信息和联系方式。
【1】细节理解题。根据文化习俗,Peter大都用于男生的英文名,排除选项C;再根据Peter定位到表格第一行,由“I'm in Class One, Grade One.”可知他是一年级一班的学生,故选B。
【2】细节理解题。根据Yingzi定位到表格第三行,由“I'm eight years old.”可知Yingzi八岁了,故选A。
【3】细节理解题。根据第一行中“I'm Zhang Hao…I'm from(来自)Chongqing.”可知Zhang Hao来自中国的重庆市,故选B。
【题目】 假如你是李华,你打算在英语口语课上做一个关于大象的英语演讲。根据下列给出的提示,完成演讲稿。
| 居住地 | 非洲,亚洲 |
外貌 | 大而重;长鼻子,大耳朵 | |
食物 | 草,蔬菜和水果 | |
能力 | 1. 不会迷路。 2. 记得有食物和水的地方。 3. 会游泳。有些会跳舞和篮球。 | |
危险 | 1. 人们砍树,使大象失去家园。 2. 人们杀象获取象牙。 |
要求: 1. 语句通顺,语法正确。
2. 不少于80字。
3. 文中不能有自己的真实姓名,校名与地名。
提示词:亚洲Asia, 非洲 Africa,草 grass,象鼻 trunk, 象牙ivory
Boys and girls,
Today I want to say something about elephants._______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Thanks for your listening!
【题目】
![]()
Do you like reading? How often do you go to a bookshop? To compete with online sellers, traditional bookshops have tried everything to win customers. And it is true that a great bookstore can encourage people to read in many ways. Here are some good shops in China and other countries that are worth a visit.
Eslite Bookstore, Suzhou
The Eslite Bookstore is very popular among young people in Suzhou. It has fashion shops, cafes and other places. It also holds many reading-relative activities including discussions and talks with famous writers.
Sanlian Taofen Bookstore, Beijing
It is 11:30 pm. But the Sanlian Taofen Bookstore is shining brightly. Many people are staying inside for one thing: to read. The bookstore is open 24 hours a day. It’s the first bookstore of its kind in Beijing.
Shakespeare & Company, France
France doesn’t have Shakespeare but it has Shakespeare & Company. Many great writers used to meet here including Ernest Hemingway. Today, it helps young writers by allowing them to live and work here.
Strand Bookstore, US
Strand Bookstore is a second-hand bookstore. It sells books for $2-3 each, much cheaper than they used to be. Sometimes you can even find very old and rare books here. For example, a Shakespeare book that was published in 1632 is worth $125,000!
阅读以上信息,用恰当的词完成下面的表格,每空一词。
Good bookstores that are worth 【1】 | |
Eslite Bookstore, Suzhou | ·Many young people like it because it is fashionable. ·Readers can also 【2】 the books here and have talks with famous writers. |
Sanlian Taofen Bookstore, Beijing | ·People can read here as 【3】 as they want because it is never closed. |
Shakespeare Company, France | ·Many great writers used to meet here. ·Young writers are 【4】 to live and work here. |
Shakespeare & Company, France | ·You can buy books at a 【5】 price because they are used. ·You can even find old and rare books which are very valuable. |