题目内容
【题目】
Do you like playing xiangqi(Chinese chess)? Yan Zixi likes it and plays it very well. She is a 12-year-old girl, from Ningbo Foreign Language School, Zhejiang. She is the youngest xiangqi master of China. She is among the top five of the Chinese National Xiangqi Championship(锦标赛).
How does she become so good at xiangqi? Yan plays xiangqi for four years. Her parents make her play xiangqi because they want her to learn some Chinese characters from it. She then enjoys playing it very much and it becomes part of her life.
Later,she begins to take part in lots of competitions(比赛,竞赛).The competition next week in Shanghai is the most important one for her. She prepares well for it. For three months, she practices from 7 am to 11 pm every day. “Playing xiangqi makes me more open-minded(思维开阔的),” she says, “it’s also good for my math”.
“In the future, I want to start a xiangqi club at school,” she says, “I want to be the president(社长) of it.”
【1】How old is Yan Zixi?
_______________________________________________________
【2】Why do Yan’s parents make her play xiangqi?
_______________________________________________________
【3】Where is the competition next week?
_______________________________________________________
【4】Is playing xiangqi good for Yan’s English?
_______________________________________________________
【5】What does Yan want to do in the future?
_______________________________________________________
【答案】
【1】She is 12 years old.
【2】Because they want her to learn some Chinese characters from it.
【3】In Shanghai.
【4】No.
【5】She wants to start a xiangqi club at school and be the president of it.
【解析】
本文向我们介绍了中国最年轻的象棋大师——严子熙。
【1】根据第一段中“She is a 12-year-old girl”可知,严子熙12岁。故填She is 12 years old.
【2】根据第二段中“Her parents make her play xiangqi because they want her to learn some Chinese characters from it.”可知,她的父母让她下象棋,因为他们想让她从中学习一些汉字。故填Because they want her to learn some Chinese characters from it.
【3】根据第三段中“The competition next week in Shanghai is the most important one for her.”可知,下周的比赛在上海举行。故填In Shanghai.
【4】根据第三段中“‘Playing xiangqi makes me more open-minded(思维开阔的),’ she says, ‘it’s also good for my math’.”可知,下象棋使她思维开阔并对数学有好处,对学习英语没有好处。故填No.
【5】根据第四段中“‘In the future, I want to start a xiangqi club at school,’ she says, ‘I want to be the president(社长) of it’.”可知,她想创建一个象棋俱乐部并做俱乐部的社长。故填She wants to start a xiangqi club at school and be the president of it.
【题目】
I'm Zhang Hao. My English name is Peter. I'm seven years old. I'm from(来自)Chongqing. I'm in Class One, Grade One. My telephone number is 8876-5342. My QQ number is 79082323. | |
Alice Brown is my name. I'm ten. I'm from England(英国). I'm in Class Three, Grade Four. My mom is a teacher. My telephone number is 7342-6979. My QQ number is 10952578. | |
I'm Yingzi. I'm eight years old. I'm from Japan(日本). I'm in Class Two, Grade Two. 5673-6981 is my telephone number. My QQ number is 28783564. |
【1】Peter is a________.
A.teacherB.studentC.girl
【2】How old(年龄多大)is Yingzi?
A.8.B.10.C.7.
【3】What can you know from the passage?
A.Zhang Hao's QQ number is 28783564.
B.Zhang Hao is from China.
C.Alice is an English teacher.