题目内容

阅读下列短文,将划线句子翻译成中文。

  (1)There are all kinds of lakes in the world.Have you ever seen a lake of seven colors?If you don’t, you can go to Qinghai Lake.The lake shows different colors in different seasons and even different times of day.(2)This change is because of the water depth(深度).

  (3)Qinghai Lake is also well-known for Birds Island.The island off the western beach is the size of several big playgrounds.(4)It’s home for 100,000 birds in spring and summer.Bird watchers(观看者)can enjoy better views there than in any zoo.

  Grasslands and tall mountains all around make the lake even more beautiful.Animals graze(吃青草)on the grassland.(5)The blue sky is reflected(映衬)in the deep blue lake.Can you imagine a more beautiful place than this?

1._______________________________________

2._______________________________________

3._______________________________________

4._______________________________________

5._______________________________________

答案:
解析:

  1.世界上有各种各样的湖(泊)。

  2.这种变化是因为水的不同深度而引起的。

  3.青岛湖也以“鸟岛”而著名。

  4.它是春季和夏季十万只鸟的家园。

  5.蓝蓝的天空映衬在深蓝色的湖水中。


练习册系列答案
相关题目

阅读下列短文,根据其内容完成后面各项任务。

“ Green ” is more than just a colour. It means that you should live to protect the environment . —the water, the land and the air. You can be a green kid by following these steps.

Reduce( 减少)it.

When you use less of something, you do a good thing for the Earth . For example, a shorter shower means you use less water. ①Turn off the water when you are brushing your teeth .

Reuse it .

Many times, even if you don' t need something, someone else might just need it. For example, if your younger sister does' t play with her bear toy, you can give ② it to your neighbour. Try to change books, toys, even clothes with friends .

Enjoy it .

It 's true that pollution is a great problem now, ③ ____________ the Earth is still a beautiful and interesting place to explore (探索). Go for a hike (远足), visit nature centres, and gardens, climb mountains and take a boat in the rivers …. Outdoor activities are good for you. You can also plant trees, collect reusable (可重复使用的)things …. Being a green kid is so easy. 

                                                (2013年聊城市中考试题)

根据短文内容,完成下列各题。

1.回答问题:How many steps ( to be a green kid ) are mentioned in the passage ? 

_____________________________________________________________________

2. 将文中划线①的句子译成汉语

_____________________________________________________________________

3.文中划线 ②的 “it”指代的是什么?

_______________________________________________________________________.

4. 在文中划线部分③的 空白处填上一个恰当的连词使句子通顺完整,符合逻辑。_____________________________________________________________________

5.从短文中找出可以替换下面所给句子的一句话。)

It is so easy to be a great kid .

___________________________________________________________________。

 

阅读下列短文,按照要求完成各题,并将答案填在答题卡标号为76-83的空格中。

Skipping rope is a great way for kids to exercise while they have fun. As a student, you can jump alone or with your classmates. You can also help turn a long rope for many others to jump over, one at a time. If you jump alone, you will need a short rope and it should be just long enough for your height. Try ropes of different lengths until you find a right one for our height.

A rope should be turned slowly. It must also be turned high enough to let you jump freely and safely. Turning the rope freely and safely needs careful timing(时间的选择). In rope jumping, timing means turning the rope slowly enough for you to jump over at the right time without striking(碰撞) your feet.

When you jump rope, your heart beats faster and your face has a healthy color. But if you jump too many times at first, you will get tired. You must learn when to stop for a rest before you jump again. If you practice, you can increase the number of times you jump without resting.

根据文章完成下面的短文。

1.___________ is a great way for exercise.

2.We can jump __________ or with classmates.

3.We need a short rope that is long enough for our ___________ if we jump alone.

4.In rope jumping, timing means ________________________________ at the right time.

5.Don’t jump too many times at first. You must learn __________before you jump again..

6.Find the topic sentence of the passage and copy it down. (找出文章的主题句并抄写下来)  ______________________________________________________________________ 

7.Translate the underlined sentence into Chinese. (将划线的句子翻译成中文)

   _______________________________________________________________________ 

8.The underlined words "have fun" in the passage means “____________” in English.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网