题目内容

【题目】

There is an old tree on a dry land. The tree has so many branches(树枝)that it brings shadow (树荫) to hundreds of travelers.

One day, two travelers got to the tree. They walked for a long time in the hot sun. They were too hot and tried to find a place to rest. Luckily, they found the big tree.

They made a decision to take a rest under the tree. They slept there for a while. When they woke up, they felt hungry and one traveler climbed up the tree. But he was sad to see nothing.

He started to say bad words to the tree. "Oh, this is just a useless tree without any fruit on it!" The other traveler said nothing about the tree but asked his friend to be quiet. However, the traveler in the tree still shouted at the tree.

The tree couldn't stand the traveler at last. He said in a sad yet strong voice," You can't be so ungrateful(忘恩负义的)to me, Just look back to the moment when you got here in the hot sun! I gave you a cool and comfortable place to rest. You would die now without me!"

Many people do much for us, but we sometimes forget to give thanks but only complain(抱怨)! Make sure not to say any bad words to the one who has helped you.

1The big tree helped make the two travelers_______.

A.coolB.hungryC.hotD.thankful

2Why did the traveler feel sad?

A.Because the tree was too tall.B.Because he couldn't climb higher.

C.Because he didn't sleep well. D.Because he could find nothing to eat.

3What does the underlined word "He" in the fifth paragraph refer to?

A.travelerB.treeC.fruitD.land

4Which is the RIGHT order according to the passage?

Two travelers got to the tree.

One traveler climbed up the tree.

The travelers had a good rest.

One traveler shouted at the tree.

A.③①②④B.④①③②C.①③②④D.④①②③

【答案】

1A

2D

3B

4C

【解析】

本文作者通过两个旅行者和一棵大树的故事告诉我们:要学会感恩。

1细节理解题。由倒数第二段I gave you a cool and comfortable place to rest. You would die now without me可知,大树给这两位旅行者带来了凉爽。故选A

2细节理解题。由第三段When they woke up, they felt hungry and one traveler climbed up the tree. But he was sad to see nothing.可知,两个旅行者睡醒后觉得有些饿,于是其中一个旅行者爬到大树上看看有没有吃的,结果树上没有能吃的东西,所以他感到很难过。故选D

3词意猜测题。由划线词前面的一句The tree couldn't stand the traveler at last.可知这里的he指代的是这棵树。故选B

4篇章结构题。通读全文可知,题干的正确顺序为:旅行者到达这棵树下他们在大树下休息一位旅行者爬上树他没有找到水果可以吃。故选C

排列顺序题要求考生根据动作发生的先后顺序和句子之间的关系,找出事件发生的先后顺序。解答这类题时,可采用“首位定位法”,即先找出第一个动作和最后一个动作,迅速缩小选择范围,从而选出正确答案。本篇第四小题就可以用这种方法解答。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

There are lots of objects that we see in the sky. During the day we see the sun. After the sunset in the evening, we see mostly the stars. Not all the lights in the sky that we see are really stars.

Of course, we see the moon. Some of the other lights in the sky are planets. Planets revolve (转动) around the sun like earth does.

Once in a while someone will see what they call a shooting star.

Shooting star looks like a star that is moving quickly across the sky. Some people believe that seeing a shooting star will bring them good luck. It’s hard to find shooting star because they disappear fast.

The correct name for a shooting star is meteor. Besides very large objects like stars, planets and moons, space has lots of little objects. These can be rocks in space left over from old planets.

These objects can even be as small as dust.These objects are called meteorites(陨石 ).

When a meteorite gets close to the earth, it gets pulled towards the earth by gravity. Earth is surrounded by atmosphere. Atmosphere is made up of air and clouds. A meteorite blows up in the earth’s atmosphere. This makes the short bright moving light in the night sky. A meteorite thus turns into a meteor.

1At night the sky is filled mostly with ______.

A.the moonB.the starsC.the planetsD.the sun

2From the passage, we can know________.

A.all the lights in the sky that we see are really stars.

B.shooting star looks like a star that is moving slowly across the sky.

C.when a meteorite is near the earth, it gets pushed from the earth by gravity.

D.space has lots of little objects and they can be rocks left over from old planets.

3How does a meteorite turn into a meteor? Please put the following sentences in order.

The blowup gives off bright light.

It is pulled towards the earth by gravity.

A meteorite gets close to the earth.

It blows up in the earth’s atmosphere.

A.③④②①B.③④①②C.③②④①D.③②①④

4Where can we probably read this passage?

A.In a science magazine.B.In a diary.C.In an advertisement.D.In a novel.

【题目】Tomorrow is Garfield’s birthday. He first appeared(出现) in a comic strip on June 19, 1978. Garfield is well known all over the world. Lots of Garfield books have been turned into 26 languages. Garfield products are sold in 69 countries.

Jim Davis is Garfield’s creator. Jim was born on July 28, 1945 in Indiana. He grew up on a farm where his dad raised (饲养)cows. Jim and his brother Dave helped with the farm work. They had 25 cats. Their room always made sure there was plenty of food for the cats.

As a boy, Jim was in poor health. When he had to spend time resting, he drew pictures. He added words to his pictures to make them funny.

After college Jim worked a few years at an advertising company. In 1969, he got a job to help a cartoonist. Jim noticed that there were many comic strips about dogs but few about cats. He thought that was strange since the world is full of cat lovers.

He remembered the 25 farm cats he grew up with. They gave him ideas for a cat comic strip. In the comic strip. Garfield became the central character in daily difficult experiences with Jon, his owner, and other characters.Heis lazy, funny and hungry.

Jim Davis has received many awards for his work. Twice he was given the Best Humor Strip Cartoonist of the Year Award. He has won four Emmys(艾美奖)and other honors.

1How old was Jim when Garfield first appeared in a comic strip?

A. 33.B. 26.C. 25.D. 24.

2Who does the underlined word “He” refer to in the fifth paragraph?

A. Jim.B. Jon.C. Dave.D. Garfield.

3According to the passage, which of the following is TRUE?

A. Jim Davis created Garfield with the help of his brother.

B. Garfield products are available in all countries of the world.

C. The cats his family raised made no contributions to his creation.

D. There were few comic strips about cats until Jim crated Garfield.

4The writer’s main purpose of writing the passage is _________.

A. to tell us to watch more comic strips

B. to show us how to become a cartoonist

C. to introduce some information about Jim Davis

D. to prove Garfield the most popular cartoon character

【题目】

Yu Guangzhong is a popular poet. He was well known for his nostalgia(乡愁) he describes in his poems.

On December 14, 2017, the famous Chinese poet Yu passed away at the age of 89 in Taiwan. Yu was born in 1928 in Nanjing, Jiangsu. He and his family moved to Taiwan in the 1950s. He lived and worked there until his death.

Nostalgia” is Yu's famous work, and in this poem he shows his homesickness for the Chinese mainland when he was in Taiwan.

Published(出版) in 1971, the poem keeps highly popular among Chinese speakers worldwide. The poem appears in Chinese high school textbooks.

Besides his achievements in poetry, Yu was also a successful essay writer, critic and translator.

Yu spent his whole life writing. The reason why I stick_to writing till today comes down to my passion(热情) for the Chinese language,” he once said in a 2015 interview with People's Daily. He then added that this passion was strengthened by his love for his mother and his motherland.

1Yu Guangzhong is famous for ________.

A.the nostalgia in his poemsB.his death on December 14, 2017

C.his love for TaiwanD.his great translations

2The underlined phrase “stick to” means “________”.

A.enjoyB.startC.keepD.finish

3Which of the following is TRUE about Yu Guangzhong?

He was born in Nanjing.

He is a successful essay writer.

Yu Guangzhong doesn't like Taiwan.

He loves his mother and motherland.

He is loved by the readers in Chinese mainland.

A.①②③⑤B.①②④⑤C.①②③④D.①③④⑤

4What is the best title for the passage?

A.A Famous PoetB.A Popular Poem

C.Love for the MotherlandD.Passion for the Chinese Language

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网