题目内容
2.Teenagers are always stressed out now.They are often too busy to think about their diets and exercise.The truth is,healthy eating,along with regular exercise.Is the only way to k(83)eepfit.During your teenage years,it is important to give your body the energy it needs.Teenager girls need about 2,200calories(卡路里)a day and boys need a bit more.Doctors suggest 2,800calories for teenage boys.50% of your calories should come f (84)rom rice,bread,vegetables and fruit.You also need to d(85)rinka lot of water,six to eight glasses a day.Enough water will improve your skin and give you healthy hair.
Exercise can help to make you look good,feel good and be healthy.Scientists suggest that teenagers should spend at l(86)east 30minutes exercising every day.
When you exercise,your body produces something.It makes you feel r(87)elaxed and energetic.It can even help you sleep better at night and let you pay more a(88)ttention when you study.
Let's eat healthily and take regular exercise.
分析 这篇短文主要讲述了青少年现在压力大.对于他们来说,健康的饮食和日常的锻炼是保持健康的唯一方法.重点叙述了饮食合理,合理锻炼对健康的影响.
解答 答案:83.keep 细节推理题.根据句子Is the only way to k(83)fit.可知结合首字母,应说那是唯一的保持健康的方法吗,keep fit保持健康.故答案为keep.
84.from 细节推理题.根据句子50% of your calories should come f (84)rice,bread,vegetables and fruit.可知结合首字母,应说你的百分之50的卡路里应该来自于大米,面包,蔬菜和水果,come from来自,动词词组.故答案为from.
85.drink 细节推理题.根据句子You also need to d(85)a lot of water,six to eight glasses a day.可知结合首字母,你也应该喝大量的水,一天六杯.用动词drink表示喝水.故答案为drink.
86.least 细节推理题.根据句子 teenagers should spend at l(86)30minutes exercising every day.可知结合首字母,应是说青少年每天至少花费30分钟来锻炼,at least表示至少的含义,固定短语,故答案为least.
87.relaxed 细节推理题.根据句子It makes you feel r(87)and energetic.可知后文energetic是形容词.结合首字母,应说它会使你放松并精力充沛,用形容词relaxed,表示放松的.故答案为relaxed.
88.attention 细节推理题.根据句子 let you pay more a(88)when you study.可知结合首字母,pay attention注意,集中注意力.应是说当我们在学习的时候让我们更多的注重锻炼,故答案为attention.
点评 做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意.其次,细读题材,各个击破.掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息.
-Yes.( )
| A. | if is there going to have | B. | if is there going to be | ||
| C. | if there is going to have | D. | if there is going to be |
Mark stopped and helped the boy pick the things up.(17)A they were going the same way,he helped to carry some of his things.As they walked,Mark (18)B that the boy's name was Bill.He loved computer games,basketball,music and history,(19)D he was having trouble with some of his (20)C in school.
They arrived at Bill's home first and Mark was (21)B in for a Coke and to watch some television.The afternoon passed (22)A with a few laughs and some small talk,then Mark went home.
They continued to (23)C each other at school,had lunch together once or twice a week,and then they (24)D finished middle school.Three weeks before they left school,Bill asked Mark if they could talk.
Bill reminded Mark of the day years ago when they had first (25)A."Did you ever wonder(26)CI was carrying so many things home that day?"asked Bill.
"You see,I cleaned out my locker (锁柜) because I didn't want to leave (27)B for anyone else.I was going home to kill myself.But after we (28)C some time together talking and laughing,I (29)D that if I killed myself,I would have missed many good times.So you see,Mark,when you (30)B those books that day,you actually saved my life."
| 16.A.reading | B.buying | C.carrying | D.writing |
| 17.A.Since | B.When | C.While | D.Before |
| 18.A.asked | B.learned | C.believed | D.answered |
| 19.A.and | B.or | C.so | D.but |
| 20.A.books | B.teachers | C.subjects | D.games |
| 21.A.introduced | B.invited | C.noticed | D.pushed |
| 22.A.happily | B.slowly | C.quietly | D.easily |
| 23.A.help | B.accept | C.see | D.change |
| 24.A.all | B.each | C.either | D.both |
| 25.A.met | B.worked | C.appeared | D.arrived |
| 26.A.what | B.when | C.why | D.how |
| 27.A.something | B.anything | C.everything | D.nothing |
| 28.A.took | B.wasted | C.spent | D.found |
| 29.A.remembered | B.wondered | C.checked | D.realized |
| 30.A.threw away | B.picked up | C.gave out | D.looked for. |
| 存在的问题 | 1 一些同学沉迷于网络游戏; … |
| 读书的好处 | 1获得知识,使人变得更加聪明; 2使人心情愉快; … |
| 你的建议 | 1读好书,让阅读成为一种生活方式; 2和父母、同学一起阅读并分享读书的感受; … |
1 文中不得出现你的真实姓名和学校名称;
2 语言通顺,意思连贯,条理清楚,适当发挥,书写规范;
3 词数80左右,开头已经给出,不计入总词数.
Enjoy reading,enjoy life
It is really meaningful for us to read books in our daily life.