题目内容
【题目】请仔细观察下面的图片,并根据所给提示和要求写一篇短文。
![]()
提示:(1) What can you see in the picture?
(2) What should you do if you want to keep a healthy body?
要求:(1)短文须包括所有提示内容,可适当发挥。
(2)短文中不要出现真实的地名、校名和人名。
(3)词数80个左右(开头已给出,不计人总词数)。
参考词汇:overweight(超重的),eating habits, sports
In the picture, I can see_________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
【答案】例文
In the picture, I can see a fat boy. Nowadays more and more children become fat. It is bad for their body. Children should do something to keep fit and healthy. In my opinion, children should do some sports. For example, playing football with the classmates, running, swimming, and so on. What's more, children should have good eating habits. They can have more fruits and vegetables, which are good for their health and helpful to keep them fit. In a word, children should pay attention to their body and keep healthy.
【解析】
1.题干解读:本文是一篇材料作文。请仔细观察下面的图片,并根据所给提示和要求写一篇短文。提示:(1) What can you see in the picture?(2) What should you do if you want to keep a healthy body?要求:(1)短文须包括所有提示内容,可适当发挥。(2)短文中不要出现真实的地名、校名和人名。(3)词数80个左右(开头已给出,不计人总词数)。