题目内容
【题目】 You can’t play, walk, skate or ride a bike on the railroad(铁路). There are many places where the railroad tracks(轨道) cross roads or streets. Many of these railroad crossings are marked with one of the signs in the table below.
| This sign means you are coming to a railroad crossing. Always look both sides and listen carefully to make sure a train is not coming from either direction before crossing the tracks. |
| Many railroad crossings have a gate with flashing(闪光的) lights. The gate will close when a train is coming. ● NEVER go around a closed railroad gate. ● NEVER try to get across the tracks before the train gets there. |
| Some railroad crossings which don’t have gates may have this sign. When the lights are flashing, a train is coming. You should wait until the train passes before trying to cross the tracks. |
Be careful when crossing railroad tracks:
● Railroad tracks are uneven(凹凸不平的). You should not bicycle, skate or run when crossing tracks.
● Trains are very large and heavy, and take a long time to stop.
● Sometimes when a train has just passed from one direction, another train may be coming from the opposite direction. You might not notice the second train because of the noise from the first train.
【1】When you see the first sign, you should________.
A.not pass the railroad tracksB.stop to wait for a train to pass
C.make sure no train is coming before you cross the tracksD.pass the railroad tracks at once
【2】Where can you see the third sign?
A.On the railroad tracks.B.At the train stations.
C.At railroad crossings that have gates.D.At railroad crossings that have no gates.
【3】What can we learn from the passage?
A.It takes a short time for a train to stop.
B.We might not notice the second train because it travels smoothly and silently.
C.It’s safe to keep away from a closed railroad gate.
D.We should cross the tracks immediately after a train has just passed.
【答案】
【1】C
【2】D
【3】C
【解析】
本文主要告诉我们三个标志的含义以及过火车道时要特别小心。
【1】细节理解题。 根据第一个标志“Always look both sides and listen carefully to make sure a train is not coming from either direction before crossing the tracks.”可知,在你过轨道前要确定没有火车开过来。故选C。
【2】细节理解题。根据第三个标志介绍中的第一句“Some railroad crossings which don’t have gates may have this sign.”可 知在没有大门的铁道交叉路口会设有这个标志。故选D。
【3】细节理解题。根据“Trains are very large and heavy, and take a long time to stop.”可知火车需要花很长时间停下来,A项描述错误;根据“You might not notice the second train because of the noise from the first train.”可知可能注意不到第二辆火车是因为第一辆火车的噪音,B项描述错误;根据第二个标志中“NEVER go around a closed railroad gate.”可知要远离关闭的铁路大门,C项描述正确;根据 “Sometimes when a train has just passed from one direction, another train may be coming from the opposite direction.”可推知,在过马路的时候,过去一辆火车之后要确认反方向是否有来车,D选项描述错误。故选C。