题目内容

【题目】阅读理解
There was a young man who lived in Mengzi ,Yunnan. He was very smart ,but he didn't like studying at first . His beautiful wife wanted him to study hard , so she made the young man live in a nice park. Then she cooked for him at home and every day she crossed a bridge to the park. It took a long time to get there , and she found the food cool when she got there. So she cooked a bowl of hot soup and took some rice noodles and meat there.
The young man found the food hot and delicious, and also liked it very much , and then he studied hard. His wife was very happy. She told this to other people and the meal was popular soon. People call it “Cross-Bridge Rice Noodles.”
根据短文内容,判断下列句子的正误。
(1)The young man liked studying very much at the beginning.
(2)His wife was very beautiful.
(3)His wife crossed a bridge to get to the park.
(4)The young man didn't like rice noodles.
(5)“Cross-Bridge Rice Noodles” is hot and delicious.

【答案】
(1)错误
(2)正确
(3)正确
(4)错误
(5)正确
【解析】短文大意:该文介绍了辣而很好吃的云南“过桥米线”的来历。
(1)细节理解题。题干意思:开始的时候那个年轻人非常喜欢学习。根据第一段中He was very smart ,but he didn't like studying at first可知他很聪明,但他不喜欢学习。所以答案为错误。
(2)细节理解题。题干意思:他的妻子很漂亮。根据第一段中His beautiful wife wanted him to study hard可知他的妻子很美丽,所以答案为正确。
(3)细节理解题。题干意思:妻子穿过一座桥到了公园。根据第一段中Then she cooked for him at home and every day she crossed a bridge to the park可知她每天在家为他做饭,她穿过一个桥到公园。所以答案为正确。
(4)细节理解题。题干意思:那个年轻人不喜欢米线。根据第二段中The young man found the food hot and delicious, and also liked it very much可知那个年轻人喜欢米线。所以答案为错误。
(5)细节理解题。题干意思:“过桥米线”辣,很好吃。根据第二段中The young man found the food hot and delicious可知“过桥米线”辣,很好吃。所以答案为正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Look at the notice from the Students’ Union. It’s a description of students’ activities for the coming winter vacation.

Winners of Super Boys will come to our school on January 30th, 2014. They are going to give a concert in the school hall at 2:00 pm. Please come to the Students’ Union to get a half-price ticket to the concert before this Friday.

Wouldn’t it be great if you could join us and go hiking around the West Hill for two days? We’ll start at 7:00 am on February 6th. Please come to the Students’ Union to sign your name and pay fifty yuan, 20 percent off for members of the Hiking Club.

Are you interested in being a volunteer? We’ll go to a mountain village to give away books to the children there. We’ll work and study with them for a whole day. Please come to the school gate at 6:00 am on February 13th, 2014. Free of charge(免费).

We’ll hold a party for the students who come from poor families and have to stay at school during the winter vacation. Would you like to join us? Please come to the reading room at 5:00 pm on January 28th.

【1】The notice is about .

A. free tickets B. students’ activities

C. the West Hill D. poor children

【2Betty likes music and wants to go to the concert, so she must arrive at the school hall before on January 30th, 2014.

A. 2:00 pm B. 7:00 am C. 6:00 am D. 5:00 pm

3If you are a volunteer, you will go to a mountain village .

A. on January 30th B. on February 6th

C. on February 13th D. on January 28th

【4】If you want to take part in a party for poor students, you should go to on January 28th.

A. the school hall B. the West Hill

C. a mountain village D. the reading room

【5】How much will Tom, a member of the Hiking Club, pay if he wants to go hiking around the West Hill?

A. 2 yuan. B. 50 yuan. C. 40 yuan. D. Nothing.

【题目】根据短文后所给的任务,完成1-5小题.
Mom's
A little boy invited his mother to the first teacher—parent meeting in his elementary school . To his surprise, she said she would go. This would be the first time that his classmates and teacher met his mother. she was a beautiful woman , there was a scar(伤疤)that covered nearly the right side of her face .The boy never asked his mom why or how she got the scar.
At the meeting, other people were impressed by the kindness and natural beauty of his mother , but the little boy felt embarrassed(尴尬的) for his mom's looks ,and hid himself from everyone. However ,he heard the conversation between his mother and his teacher.
“How did you get the scar on your face?” the teacher asked.
The mother replied, “②When my son was a baby ,his room caught fire one day. Everyone was too afraid to get into the room, but I rushed into it. While I was running towards his bed ,a beam(横梁)fell down and I placed myself over him trying to protect him. I was knocked unconscious(失去知觉). ③幸运的是,有人救了我们 。” She touched the burned side of her face . “But I have never regretted doing what I did ,”she added.
Having heard that, the little boy was so moved(受感动的) that he ran towards his mother with tears in his eyes. He hugged (拥抱)her and held her right hand tightly for the rest of the day.
(1)在①处填上一个适当的连词使句意完整、上下文通顺:
(2)将②部分句画线译成汉语:
(3)将③句画线部分译成英语:
(4)从文中找出两个形容词,对小孩情感的前后变化进行描述:
(5)在④处填入一个适当的名词补全短文的标题:

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网