题目内容
【题目】 What does it take to graduate from university? A couple of classes, some papers or high scores? Well, all these are not enough if you’re a student at Tsinghua University.
According to a new rule of the university, students must prove themselves in the pool. They need to complete a swimming test of at least 50 metres, and those who fail the test will be required to take a swimming course throughout their school years. By the time they graduate, they will have known how to swim; otherwise they can’t graduate with their bachelor’ s degrees (学士学位).
This news made waves in Chinese social media. Some people praised the university for requiring a necessary skill that can save lives, and they also believed that the move would help improve students’ overall physical fitness. However, others questioned if it was fair to expect those who come from inland cities to be able to swim.
In fact. this is not a new rule. Tsinghua University first made swimming a requirement in 1919. It was later dropped because the number of students became too many and there weren’t enough swimming pools on the campus for them to learn swimming.
Anyway, it’s still good news that Chinese students’ health and fitness have become more and more valued. Why not just take this chance to equip (装备) yourself with one more life-saving ability?
【1】According to the new rule of Tsinghua University, what skill should students have before they can graduate with their bachelor’s degrees?
A.Playing the pianoB.Swimming.
C.Playing basketball.D.Learning French.
【2】The following statements are the reasons for supporting the new rule except that ________.
A.it can help people save their lives
B.it’s good for students’ health
C.it would improve students’ overall physical fitness
D.it can help the students get high marks
【3】What does the writer think of the new rule?
A.It is strict.B.It is useful.C.It is useless.D.It is meaningless.
【答案】
【1】B
【2】D
【3】B
【解析】
文章主要针对清华大学设置游泳为必修课进行了讨论。作为一名大一新生,清华大学的学生要学习游泳课,并且这门课程和学位挂钩。对此学校的刘波老师进行了解释。后期尽管游泳课程被放弃,但是它是21世纪初许多大学必备课程,甚至包括一些国外的大学。
【1】细节理解题。根据According to a new rule of the university, students must prove themselves in the pool. They need to complete a swimming test of at least 50 metres, and those who fail the test will be required to take a swimming course throughout their school years. 根据大学的新规定,学生必须在游泳池里证明自己。他们需要完成至少50米的游泳测试,而那些未通过测试的学生将被要求在整个学年参加游泳课程。可知,根据清华大学的新规定,学生在获得学士学位之前应该具备游泳的技能。故选B。
【2】细节理解题。根据Some people praised the university for requiring a necessary skill that can save lives, and they also believed that the move would help improve students’ overall physical fitness. 一些人称赞这所大学需要一种可以挽救生命的必要技能,他们还认为此举将有助于提高学生的整体身体素质。以及Anyway, it’s still good news that Chinese students’ health and fitness have become more and more valued. 不管怎样,中国学生的健康和健身越来越受到重视,这仍然是个好消息。可知,选项A/B/C是支持新规则的原因,而选项D:帮助学生获得高分。不是。故选D。
【3】推理判断题。题干的意思是:作者对新规则有什么看法?根据Anyway, it’s still good news that Chinese students’ health and fitness have become more and more valued. Why not just take this chance to equip (装备) yourself with one more life-saving ability? 不管怎样,中国学生的健康和健身越来越受到重视,这仍然是个好消息。为什么不抓住这个机会再给自己装备一种救命的能力呢?可以推测,作者认为新规则还是有用的。故选B。
【题目】 Spring is coming. But not everyone is excited about it. This season brings pollen(花粉 )and dust. It makes some people sneeze and itch(发痒 ). What exactly happens to them?
What you will be like? | Your eyes itch. Your nose is running. You have rashes on your skin. |
Why does this happen? | An allergy(过敏症) has to do with your immune system(免疫系统). Usually, the immune system fights against germs to keep you healthy. But when you have allergies, it acts differently and fights against things like grass, pollen or foods. This makes you feel uncomfortable. |
What to do? | Stay inside. When pollen season is here, stay indoors as much as possible. Wear a mask. If you are allergic to dust, clean your home often. Also, wearing a mask can be helpful. Keep clean. Wash your hands after playing outside. This helps you get rid of something dirty on your hands that may give you an allergy. |
【1】Your immune system acts differently and fights against _______when you have allergies.
A.dirt and dustB.things that you are allergic to
C.germs that you come into contact withD.foods that you don’t like
【2】If you want to avoid allergies, you can____________.
a. stay indoors if possible b stay somewhere cold
c. wear a mask when you go out d. keep your hands clean
A.abcB.abdC.acdD.bcd
【3】What do we know about allergies?
A.People usually have them during winter.
B.Few people have pollen allergies in China.
C.it has to do with our immune system.
D.Staying away from germs can work.
【题目】随着社会的发展,网上购物已经成为一种新型的购物方式。某英文报以“shopping on line”为话题进行征文。请你根据下表提示,谈谈网上购物的利与弊并发表你自己的看法。
要求:1.语句流畅,书写规范。
2.包含提示内容,并可适当发挥。
3.词数不少于80个词,开头已给出,不计入总词数。
Advantages | 1.方便的(convenient) |
Disadvantages | 1.看不见物品,容易受到欺骗(be cheated) |
Your opinion | …… |
Shopping on line is quite popular in our daily life now. ______________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
____________________________________________________________________________________________
________________________________________