题目内容
【题目】
Some animals are so tiny that you cannot see them clearly. Others are huge. All of them are interesting. Let s have a look at some of them. | |
| The hippo(河马 )is the third biggest land animal. It is a little smaller but heavier than the white rhino(犀牛). The elephant is the biggest animal on the land. |
| The adult frog is a carnivore and will eat any other animal smaller than itself,including insects(昆虫)and even other Frogs.But it doesn't like eating grass and leaves Many frogs are small, but the largest frogs are the Goliath frogs. They have the same size as baby sheep. |
| Parrots(鹦鹉) are beautiful and clever. they have the feather with beautiful colors .They can live 40 years and even to 100 years. They like talking very much. |
| Although a cow has no upper front teeth, it eats grass up to 8 hours a day, eating about 45kg of grass and drinking the same amount of water. |
| Bees live and work in large groups They do not have ears, but they have a good sense(感觉)of smell. I think they are the most hard-working animals. |
注释: carnivore n.食肉动物
【1】Which animal is the second biggest on the land?
A.The elephant.B.The hippoC.The white rhino.
【2】According to the passage, which animal eats frogs?
A.The frogB.The cowC.The parrot
【3】How much grass does a cow eat for a day?
A.45 kg.B.315kg.C.515kg.
【4】Which animals work hardest according to the passage?
A.ParrotsB.CowsC.Bees.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】A
【4】C
【解析】
本篇文章讲述了五种不同动物的习性及特点。
【1】推理判断题。根据第一段“It is a little smaller but heavier than the white rhino(犀牛).”可知,河马是陆地上的第三大的动物,只比犀牛小一点点,因此犀牛是第二大动物。故选C。
【2】细节理解题。根据文中“The adult frog is a carnivore-and will eat …and even other Frogs. ”可知成年青蛙是食肉动物,有时甚至吃其它的青蛙。故选A。
【3】细节理解题。根据文章内容“it eats grass up to 8 hours a day, eating about 45kg of grass and drinking the same amount of water.”,可知一头牛每天吃45kg草。故选A。
【4】细节理解题。根据文章“I think they are the most hard-working animals”可知,蜜蜂才是工作最努力的。故选C。
【题目】Summer Museums
The Postal Museum
Date: July 17~23 Age: 11~13 Would you like to join us this summer holiday? You can make a stamp with your own design, write and post a postcard, and learn about the history of stamps. Tel: 965-0400 | The Air and Space Museum
Date: July 29~30 Age: 8~11 If you enjoy programs(节目) about air and space, please come here. It’s a good place to make and fly your own paper plane, watch an IMAX movie, and climb into a real plane. Tel: 654-0930 |
The Science Museum
Date: July 7~20 Age: 9~12 You can experience(体验) video arts and computer technology(技术), play VR games to explore(探索) a future about science. It will be wonderful! Have fun! Tel: 357-3030 | The Building Museum
Date: July 7~20 Age: 13~15 Want to enjoy design challenges(挑战)? Come and join us. You can also go on field trips to some famous buildings, and build small houses. All the programs are free. Tel: 272-0560 |
【1】You can join in the programs at both the Postal Museum and the Science Museum any day .
A.from July 17 to 23B.from July 29 to 30
C.from July 7 to 20D.from July 17 to 20
【2】If you are interested in the program about video arts,you can phone .
A.965﹣0400B.654﹣0930C.357﹣3030D.272﹣0560
【3】A 15-year-old student can take part in(参加) the programs at .
A.the Building MuseumB.the Postal Museum
C.the Air and Space MuseumD.the Science Museum
【4】In the Air and Space Museum,you can .
A.create a stampB.build a houseC.make a paper airplaneD.explore a future city.
【5】Where can you see these ads(广告)? ___________.
A.In a science bookB.In a fashion magazine(杂志)
C.In a newspaperD.On a shopping list