题目内容

【题目】根据短文内容的理解,选择正确答案。
According to a new Ministry of Education (教育部) survey, student safety has become a big problem. Nearly 50 percent of students say they are worried about robbery on the way to and from school. Now in many big cities in China, some school has taught an unusual lesson: self– protection. Students like this lesson as there are no exams or boring classes. And they can learn how to save lives and know how to stop danger before it really happens.
Chen Haoyu, a teacher at Beijing No.25 Middle School and a self–protection expert, gives young students advice on how to deal with danger.
If you are robbed
Keep calm. If you cannot cry for help or run away, give the robber your money. Try to remember what the robber looks like and tell the police.
If you are in a traffic accident
If you are hurt by a car, take down the car number; if it is a bicycle, try to contact your parents before you let the rider go. This is because you don't know how seriously you are hurt.
If it is raining hard and there is lightning
Don't stay in high places and keep away from trees.
When there is a fire
Get away as fast as you can. Put wet things on your body and try and find an exit. Do not take the lift!
If someone is drowning(溺水)
If you can't swim, don't get into the water. Cry out for help.
Remember that danger is never as far away as you think. Take care of yourself at all times!
(1)The underlined word "contact" means _______.
A.end up
B.wait for
C.search for
D.get in touch with
(2)If your house is on fire, you must _____.
A.put dry things on your body
B.run quickly and take the lift
C.take everything you have and then run away
D.run away and find an exit as quickly as you can
(3)What's the best title for this passage?
A.Self- protection
B.How to take care of yourself
C.The popular lesson
D.An interesting lesson

【答案】
(1)D
(2)D
(3)B
【解析】这篇短文主要介绍了孩子们的安全问题日益严重,并详细介绍了一些救生知识。
(1)词义猜测。联系上下文可知是和父母取得联系,故选D。
(2)细节理解。根据Get away as fast as you can. Put wet things on your body and try and find an exit.描述可知选D。
(3)主旨大意。根据短文描述可知本文就是教给孩子们如何保护自己,故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文, 掌握其大意, 然后从短文后各题所给的A, B, C, D四个选项中, 选择最佳选项。

A Long Time to Waft

Rob tapped his foot on the ground impatiently(不耐烦地). His friend, Steve, should meet him in five minutes. They were going to meet and watch a movie together, and Rob didn't want to miss a single minute of the show.

Both of them really liked ______ and tried to see one almost every week, but lately Steve had been arriving later and later. Rob complained about late friends in a low voice while he waited.

Rob began pacing(踱步)back and forth. When pacing didn't ______ him, he started to look at his watch from time to time. There were only three minutes left before he went in without his friend, Rob decided. Pacing was making him more impatient.

He wondered why Steve couldn't be on time. He wondered what______ Steve would have this time. Last time Steve had said it was because his dad needed help in the garden. What would be this time? There was only one minute Left. Then he heard a familiar voice, " Rob, I ______it! " Rob turned around and saw Steve. "You made it, and you are on time, too! " Rob said excitedly.

"Of course, " Steve replied, "I really wanted to see this movie."

"Well let's go then." Rob suggested. He ______ for his wallet, so he could buy a ticket. Where was his wallet?

"What's wrong?" Steve asked.

"I don't have my wallet." Rob replied ______.

"Go check in your car."

"I might be late then." Rob answered, feeling foolish. Here he'd been standing around waiting, and he was going to be the late one now. He ran across the parking lot.

By the time he got his wallet from his car and bought a ticket, he'd already ______ the beginning and he didn't have time to get popcorn or a drink. Steve shared his popcorn, but Rob could hardly eat it. He felt guilty(内疚的)during the whole movie.

When the movie was over, he apologized to Steve. "I'm sorry, Steve. I was complaining about you being late, but then I was the one who was late."

Steve said. "Don't worry. It happens to all of us."

"I see that now. Thanks for ______. "

"That's what friends, for." Steve replied.

1A.carsB.friendsC.walletsD.movies

2A.calmB.beatC.interestD.warm

3A.planB.adviceC.excuseD.example

4A.hadB.madeC.sawD.bought

5A.reachedB.askedC.caredD.left

6A.worriedlyB.excitedlyC.rudelyD.confidently

7A.enjoyedB.guessedC.knownD.missed

8A.helpingB.drivingC.understandingD.waiting

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网