题目内容

There are many people in the bus and there are no empty(空的)seats. When a young man gets on, an old man near him wants to stand up, but the young man pushes(推)him back to his seat.

“Thank you,” he says,“But please don’t do that, I can stand here.”

“But, young man…”

“I ask you to keep the seat,”the young man does not let the old man finish his words.

But the old man again wants to get up. He says, “Young man, please let me…”

“No, no.”says the young man, and then he pushes the old man back into his seat again.

At last the old man gets up from his seat. He says to the young man, “You make me three stops away from my home. I want…”

1.The young man has to stand in the bus because ______.

A. there are few people in the bus

B. an old man is in his seat

C. he likes to do so

D. there is not any free seat in the bus

2.When the old man tries to get up, the young man thinks ______

A. the old man wants to keep the seat for himself

B. it is time for the old man to get off the bus

C. the old man wants to give his seat to him

D. the old man wants to talk with him

3.The young man pushes the old man back to his seat because_______

A. he doesn’t want him to get up

B. he doesn’t want to take the old man’s seat

C. the old man is kind to him

D. he doesn’t want him to get off the bus

4.From the story we can see that ________.

A. the old man wants to drive the bus

B. the young man is strong and can stand in the bus

C. the young man misunderstands(误解某人的意思) the old man

D. the old man knows the young man

5.The last sentence(句子)of the story should be “______”

A. I want to get off the bus B. I want to stand in the bus

C. I want to give my seat to you D. I want to sit over there

1.D 2.C 3.B 4.C 5.A 【解析】本篇文章难度适中,主要讲述一个老人到站要下车,年轻人以为老人要给他让座,坚决不让老人站起来,以至于最后老人坐过了三个站 1.根据There are many people in the bus and there are no empty(空的)seats可知,故选D。 2.根据Thank you,” he ...
练习册系列答案
相关题目

B.请根据短文内容和所给汉语提示,写出短文空白处各单词的正确形式。每空限填一词。

Tony loved basketball and he wanted to join the 1. (大学) basketball club. One day, a car hit him 2. (当…的时候)he was crossing the road to a basketball game.

Tony woke up﹡ in a pain in a hospital room two days later. What was3. (更糟的), he found the doctor cut off both of his legs. He knew he would never have a 4. (机会) to join a basketball club. After he left the hospital, Tony went to a health center in the 5. (西北) of his city. And he met Sunny Chen there. Chen hurt his legs badly in an accident. Chen couldn’t move his legs, 6. (然而), he was a coach of a basketball team. It was a wheelchair basketball team because everybody on the team played in a wheelchair. Chen 7. (建议) Tony to join in the game. Tony trained harder with Chen. He got 8. (感兴趣的) in playing basketball again. Although he played badly, he stopped feeling sorry for himself.

Tony9. (改进) quickly. Basketball was like medicine for him. Tony was much better than before. They day before yesterday, Tony left the center, he asked Chen why he was always happy. Chen smiled and said, “It’s 10. (相当地)easy. When you keep your face to the sun, the shadows fall behind.”

1.college/university 2.while 3.worse 4.chance 5.northwest 6.however 7.advised 8.interested 9.improved 10.pretty/quite 【解析】文章讲述了托尼喜欢打篮球,但是在一次事故中,他失去了他的腿,后来他在康复中心遇到了同样情况的陈,...

This is a map of our community. Look, this small house is my home. The school is near my home. (1)________ They're very kind to me. If I want to read books or play on the computer, I can go to the library. It's on Green Street.

When I get ill(生病) or hurt, the doctors in the hospital can help me. (2) Doctors can find out what's wrong and make me feel better. (3)________ Can you find it?It's on Pink Street. Of course, if I get ill or hurt at school, I can go to see the school nurse.

There's also a big supermarket in our area. I can buy a lot of things from there. It's across from my home. But the post office is far from my home. If I want to mail a letter, I have to go along Center Avenue and turn right at the first turning. Go along Red Street and turn right again, and the post office is on my left.

(4)It's a good place to have fun. Welcome to our community.

1.从A、B、C中为(1)(3)处选出恰当的句子, 使文章通顺、连贯、合理

A. Can you find our school in the map?

B. What do you think of our teachers?

C. Where is the hospital?

(1)________(3)________

2.请猜测句(2)中画线短语“find out”的中文意思

________________________________________________________________________

3.请回答问题:Where is the supermarket?

________________________________________________________________________

4.请把画线句子(4)翻译成中文

________________________________________________________________________

5.请你试着为这篇文章拟一个标题

________________________________________________________________________

1.BC 2.找出 3.It's across from the writer's home. 4.这/它是一个好玩/有趣的好地方。 5.My/The/Our Community 【解析】本文介绍了我的社区。 1.根据They're very kind to me.“他们对我非常好”可知第一空是询问对老师们的看法,故选B。根据It's on Pink Stree...

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网