题目内容

【题目】 Bully can happen to me or you ot anybody, but there are things we can do all to help.

What is bully?

Bullying (欺负) is when someone makes you feel bad or hurts you again and again. Bullying can happen at school and out of school. It includes:

◎ calling people unkind names

◎ laughing at people

◎ taking someone’s things without permission (允许)

◎ not letting someone play in a group

◎ hitting people

What is cyberbullying?

Cyberbullying happens online and includes:

◎ sending unkind messages

◎ sharing photos without permission

◎ not letting someone be part of an online group

What can you do?

If someone is unkind to you, tell an adult that you know or like. You can block a person who sends unkind message to you online. Don’t reply.

Talk to your parents or teachers or an adult you know well if you see bullying or if you are worried about a friend.

Say sorry if you’re unkind to someone. You can write a message or talk to the person. Think about how to be kind in the future.

We can all help to say no to bullying.

1Why is it important to stop bullying?

2Which type of bullying is the picture about?

3What can you do if you are bullied online?

4How many kinds of cyberbullying are mentioned in the passage?

5What is the title for this passage?

【答案】

1Because bully can make you feel bad or hurt you again and again.

2Hitting people.

3You can block a person.

4Three.

5Say no to bullying. (仅供参考)

【解析】

本篇列举了在校内外的各种欺凌行为和网络欺凌行为,欺凌给人带来不好的感受,面对欺凌要大胆向成人求助、勇敢地说不。

1根据文中Bullying (欺负) is when someone makes you feel bad or hurts you again and again”—— 可知欺凌会让人感觉不好或一次又一次受到伤害;故答案为Because bully can make you feel bad or hurt you again and again.

2内容图片是打人的行为,故答案为Hitting people.

3根据文中. You can block a person who sends unkind message to you online.”—— 你可以阻止在网上向你发送不友善信息的人。故答案为You can block a person.

4根据文中 sending unkind messagessharing photos without permissionnot letting someone be part of an online group”—— 网络欺凌有发送恶意信息;未经允许共享照片;不让某人加入在线群组等3种行为,故答案为Three.

5本篇列举了在校内外的各种欺凌行为和网络欺凌行为,欺凌给人带来不好的感受,面对欺凌要大胆向成人求助、勇敢地说不;故答案为 Say no to bullying.

本篇任务型阅读考查学生归纳概括能力和语篇能力;文章“校园内外的欺凌”,内容贴近生活实际,易于理解;本篇设定回答问题,考查文本表层理解,设定问题都是5W1H问题和一般疑问句的细节理解,解答时要在原文中找出题干包含的信息部分,这样可以正确地捉住有效信息,确保答题的准确性;解答完,要复读文章,核实信息。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Little Women is a novel by an American writer, which was published in 1868 and 1869. The novels follows the lives of four sisters—Meg, Jo , Beth, and Amy March from childhood to womanhood.

These four sisters live with their mother. Meg and Jo March, the eld sister, both work outside the home for money to support the family. Meg teaches four children in a nearby family, while Jo helps her grand-aunt March, who is very rich. Beth helps with the housework, and Amy attends school. Their nearest neighbor is a rich man whose orphaned grandson lives with him. The sisters introduce themselves to the handsome shy boy, Laurie, who is the age of Jo.

Meg is the beautiful sister; Jo is the tomboy(爱打闹的女孩); Beth is the musician; and Amy is the charming artist with the blond curls. Jo is easy to get angry. One of her challenges(挑战) in the growing up is to control her anger. Laurie enjoys his neighbors, joining the family often in play. His grangfather, Mr. Laurence, is charmed (吸引) by Beth, and gives her the piano sued by Laurie’s late sister。

1Who wrote the novel Little Women?

A. Louisa May Alcott. B. Jo March. C. Laurence. D. Laurie.

2What does Little Women tell about?

A. About the lives of fours sisters when they are young.

B. About the lives of fours sisters when they are old.

C. About the lives of fours sisters after they get married.

D. About the lives of fours sisters when they grow up.

3What is Amy and how does the look like?

A. She is an artist and has golden curly hair. B. She is a musician and charming.

C. She is a teacher and has blond curls. D. She is an artist and easy to get angry.

4Who is Laurence?

A. He is very rich. B. He is an orphan. C. He is Laurie’s grandfather. D. He is Jo’s grandfather.

5What do we know about Laurie from the passage?

A. He lives with the four sisters. B. He is an orphan.

C. He is easy to get angry. D. He doesn't like his late sister.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网