题目内容
【题目】阅读下面短文,从每题所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项回答问题或完成句子。
![]()
World famous physicist(物理学家) Stephen Hawking died peacefully at his home in Cambridge on March 14th, 2018.
Hawking was born in Oxford, England on January 8th, 1942. He went to school in a small city near London. As he himself admitted, he wasn’t very serious about studying. He did very little work, he was never top of his class. However, he still achieved good marks. After leaving school, Hawking first went to Oxford University to study physics. Then he went to Cambridge University to study cosmology(宇宙学).
At the age of 21, Hawking noticed something wrong with him. He had a bad illness that stopped him from moving and talking. He couldn’t communicate except by blinking(眨眼). He sat on a wheelchair with a computer by his side. To communicate with others, he moved two fingers to control the computer’s mouse. He chose his words from the screen, which were then spoken by a voice synthesizer(音响合成器). “I’ve had the disease for most of my life,” Hawking once said, “Yet it has not stopped me from being successful at my work.”
Although Hawking was a disabled man, he made great achievements. He received many awards and prizes for his work, including the Albert Einstein Award—the highest achievement in physics.
Hawking worked at Cambridge University as a professor. His story shows that nobody, however bad their situation is, should lose hope. "Life is not fair." he once said, "You just have to do the best you can in your own situation."
【1】When did Stephen Hawking pass away?
A. On January 8th, 1942 B. On March 14th, 2018 C. On March 24th, 2018
【2】During studying in a small city near London, we know that .
A. Stephen Hawking was the best student of his class
B. Stephen Hawking didn’t work hard at his lessons
C. Stephen Hawking began to study cosmology
【3】What happened to Stephen Hawking when he was 21?
A. There was something wrong with his head
B. He couldn’t even blink to communicate except by moving fingers
C. He could neither talk nor move
【4】How did Stephen Hawking communicate with others after the bad illness?
A. By mouth B. By body languages C. By a voice synthesizer
【5】Why was Stephen Hawking so successful at his work?
A. Because he never hope in his own condition
B. Because life was not fair for him
C. Because he had a bad illness
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【4】C
【5】A
【解析】试题本文是一篇人物小传,简要介绍了霍金身残志坚、取得诸多成就的传奇一生,启发人们身处逆境也不要放弃希望,要像霍金一样尽最大的努力去工作学习。
【1】题意:史蒂芬·霍金什么时候去世的?考查细节理解题。根据第一句World famous physicist Stephen Hawking died peacefully at his home in Cambridge on March 14th, 2018.,可知选B。
【2】题意:在伦敦附近的一个小城市学习期间,我们知道 。考查细节理解题。A. Stephen Hawking was the best student of his class史蒂芬·霍金是班上最好的学生。B. Stephen Hawking didn’t work hard at his lessons史蒂芬·霍金没有认真学习功课。C. Stephen Hawking began to study cosmology史蒂芬·霍金开始研究宇宙学。根据As he himself admitted, he wasn’t very serious about studying. He did very little work, he was never top of his class.,可知他对学习不是很认真,故选B。
【3】题意:史蒂芬·霍金21岁时发生了什么事?考查细节理解题。A. There was something wrong with his head他的头有点不对劲。B. He couldn’t even blink to communicate except by moving fingers除了动手指,他连眨眼都不眨。C. He could neither talk nor move他既不会说话也不会移动。根据At the age of 21, Hawking noticed something wrong with him. He had a bad illness that stopped him from moving and talking. He couldn’t communicate except by blinking. 他不能移动和说话了,可知选C。
【4】题意:史蒂芬·霍金生病后是怎么和别人交流的?考查细节理解题。根据To communicate with others, he moved two fingers to control the computer’s mouse. He chose his words from the screen, which were then spoken by a voice synthesizer.他利用音响合成器和别人交流,可知选C。
【5】题意:为什么Stephen Hawking在他的工作中如此成功?考查文意理解题。根据作者的议论和霍金的话His story shows that nobody, however bad their situation is, should lose hope. "Life is not fair." he once said, "You just have to do the best you can in your own situation.",结合霍金和命运抗争的事实,可知选A。
【题目】
Renault Ménage: This 2-seat luxury car provides a comfortable driving experience. But its powerful engine means you had better be prepared for a big fuel(燃料) bill each week. Its fantastic look will make you the focus(中心) of all attention. Company: Renault, France. Price:$85,000 |
|
Fiat 500: Although expensive, it will soon pay for itself with the money you save on petrol(汽油). It has the most efficient and cleanest petrol powered engine. It has 4 seats and it is perfect for a family. Company: Fiat, Italy. Price:$35,000 |
|
Land Rover Discovery: With 7 seats, this car is suitable for all driving conditions. It has good control for driving in the city and the power for rough roads and carrying heavy things. But it consumes (消耗) lots of fuel. Company: Land Rover, Britain. Price:$51,999 |
|
Hyundai i20: 4 seats inside. Perfect for short journeys but doesn’t have the power to make long distance driving enjoyable and comfortable. Still, at this price you can’t complain and you’ll be smiling when you have to fill up the tank too. It really saves fuel. Company: Hyundai, Korea. Price:$8,000 |
|
【1】Which of the following is true?
A. Each car above has 4 seats.
B. The four cars are made by European companies.
C. Land Rover Discovery is the second most expensive of above.
D. Both Renault Ménage and Fiat 500 consume lots of fuel.
【2】John needs to drive his two sons to school and he likes European cars. What may he choose?
A. Hyundai i20 or Fiat 500. B. Fiat 500 or Land Rover Discovery.
C. Renault Ménage or Fiat 500. D. Land Rover Discovery or Hyundai i20.
【3】Which of the following cars are greener?
A. Hyundai i20 and Fiat 500.
B. Renault Ménage and Fiat 500.
C. Land Rover Discovery and Hyundai i20.
D. Renault Ménage and Land Rover Discovery.
【4】If you choose a Land Rover Discovery, you will__________.
A. spend less money on fuel B. take 5 people at most each time
C. be more friendly to the environment D. be able to drive on rough roads
【题目】B.完成表格,阅读下面短文,根据其内容,完成图表中所缺的信息。
![]()
Today almost everyone has a smart phone booths are out of date and seem to be useless. But cities like Shanghai are trying to bring the old phone booths to life.
Shanghai will make changes to 263 phone booths in Xuhui District. The Library Booth is one of the six new kinds of booths, offering 60 booths for people to borrow and read. Another kind allows users to listen to audiobooks( 有声书)and even record their own voices.
![]()
Shanghai is not the only city trying to save the old phone booths. London cares about them even more, because the red booths have long been a special scene in London since the 1930s when they were painted all red. In recent years London has come up with many ideas to help phone booths stay useful. The UK company British Telecom has added screens and free WiFi to some booths. Users can use them to surf online and search for maps and weather reports. The company also allows people to rent(租)some booths to change them as they want to. Since 2009, more than 1,500 phone booths have been turned into flower shops, mini-cafes, art museums and even shower rooms.
![]()
In New York City, three phone booths in Time Square are turned into places for immigrant(移民) voices. When visitors pick up the phone, they can listen to oral(口述) histories of immigration from the newest New Yorkers. They can also open the books inside the booth to know more about the storytellers. Or they can share a part of their own stories if they wish.
Brazil made phone booths works of art. Sao Paulo paired 100 artists with 100 phone booths. Some artists painted on the booths, others made them sculptures- one was shaped like a brain and another wore a pair of shoes.
Phone booths are finding creative ways to live on. Will they succeed? Only time will tell.
Condition of old phone booths: Seem useless | Reason for being out of date: 2 of smart phones |
![]()
![]()
![]()
![]()
a 【1】of street phone booths
a 【1】of street phone booths
![]()
new uses in Shanghai | six new kinds of booths | 60 library booths: Users can |
various uses in London | London tried【2】than Shanghai to keep the old phone booths 【3】because the red booths are a special scene in the city | Users can search for maps and weather reports online& use 【4】in the booths. |
People renting the booths can turn them into flower shops mini-cafes, art museums and so on. | ||
special use in NY | Three phone booths in Time Square | Visitors can: listen to oral histories of immigration& read books about these immigrants share their own stories |
New look in Brazil | 【5】the 100 artists changed the appearance of one phone booth | Some artists painted on the booths |
Others made the booths sculptures. |