题目内容

【题目】

MOVIE GUIDE THURSDAY

Rush Hour 15:00 23:00

My Life as Mcdull 9:00 13:00

①Action Movie
Do you like Jackie Chan? Rush Hour is another movie of his. It’s so exciting. Come and have fun!


②Cartoon
Mcdull is a little pig. He’s kind of silly but he’s very cute. Do you want to enjoy happiness with him? Be sure to watch it!


Mr. Bean 11:00 19:00

Harry Potter Ⅲ 17:00 21:00

③Comedy
Rowan is a great actor. His movie Mr. Bean is coming. It’s very funny. Don’t miss it!


④Science Fiction
Harry Potter has been in the wizardry school (魔法学校) for three years. He begins a new life. How is everything going?


1What do you think of Mcdull?

A. Exciting.B. Silly but cute.C. Funny.D. Happy.

2Mr. Li finishes his lessons at 22: 00, which film can he enjoy on Thursday evening?

A. Rush Hour.B. My life as Mcdull.C. Mr. Bean.D. Harry PotterⅢ.

3My daughter is eight years old. Which two films does she like best, can you guess?

A. Rush Hour and My life as Mcdull.

B. My life as Mcdull and Mr. Bean.

C. Mr. Bean and Harry Potter Ⅲ.

D. Harry Potter Ⅲ and My life as Mcdull.

4What kind of movie is Mr. Bean?

A. Action Movie.B. Cartoon.C. Comedy.D. Science Fiction.

5Who is an action movie actor?

A. Jackie Chan.B. Rowan.C. Mcdull.D. Harry Potter.

【答案】

1B

2A

3D

4C

5A

【解析】

这篇短文主要讲述了尖峰时刻,麦兜的故事,憨豆先生和哈利波特等四部电影的播出时间及内容介绍。

1题意:你怎么看麦兜?

细节理解题.根据Mcdull is a little pig. He’s kind of silly but he’s very cute 描述,可知麦兜有点蠢而可爱.故选B.

2题意:李先生在晚上十点上完课,他可以周四的晚上享受那部电影呢?

细节理解题。根据四部电影的播出时间可知他再晚上11点可以看尖峰时刻。因为尖峰时刻第二场在晚上十一点开始,另外三部第二场的时间都早于十点。故选A.

3题意:我的女儿八岁,你能猜到哪两部电影她最喜欢吗?

推理判断题.结合常识可知,小孩子一般喜欢动画片和儿童片。根据描述可知,麦兜的故事是动画片,哈利波特是儿童片。故选D

4题意:憨豆先生是一部什么样的电影?

细节理解题。根据关于第三部电影的描述,在电影海报左边第一行就是comedy,可知憨豆先生是一部喜剧电影。故选C

5题意:谁是动作片的演员?

细节理解题。根据第一步电影的描述,可知成龙(Jachkie Chan)是一部动作电影中的演员。故选A

练习册系列答案
相关题目

【题目】

The increasing population is one of the most serious problems our world is facing now. New study shows that the world population will be 6,400,000,000 by 2050.

India will pass China as the world’s most populated country. China now has 1,300,000,000 people. The population should increase about ten percent by 2050. The United States will remain the third biggest nation whose population is close to 300,000,000 now. Because of immigration (移民) and low death rates among babies, its population will reach 420,000,000.

Between now and 2050, Niger will be the fastest growing country. The biggest decrease (减少) will be in Bulgaria. It is based on information from the United Nations.

And the study says most growth will take place in countries with young populations and traditionally large families. Nigeria and Japan will be different from each other. In Nigeria, almost half the people are under the age of fifteen. Few are over sixty-five. Nigerian women generally give birth about six times during their lives. Usually, a Japanese woman has one child. And today about twenty percent of Japanese are over the age of sixty-five.

根据短文内容,回答下列问题。

1Which country will have the largest population by 2050?

____________________________________________

2What’s the population of China by 2050?

____________________________________________

3Why will the population of the United States increase?

____________________________________________

4What country’s population will increase fast?

____________________________________________

5Which country will have more people than before, Nigeria or Japan?

____________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网