题目内容

【题目】缺词填空。

Treasure island is one of Robert Louis Stevenson’s best-selling novels. It has been made into films and TV several times in Hollywood, it is very p1. So to say that, if Chinese kid is reading Journey to the West grew up, and then American kid is reading Treasure Island grew up.

Treasure Island is an adventure story of “pirates and buried gold”. The narrator for most of the story is a boy n2Jim Hawkins. He finds a map showing where the terrible pirate Captain Flint h3his treasure. Jim joins Squire Trelawney and Dr Livesey on a journey to find the treasure along with a number of pirates, led by the fearful Long John Silver.

One of the main themes of the story is Jim Hawkins’s coming of age. At the b4of the story, Jim is an innocent child, living in a safe world with his parents.When his father d5, Jim goes to search for treasure. This adventure tests his courage and morals.(道德)In the end, Jim finds the treasure, but he has also become a mature成熟的)young man who chooses good over evil and a q6life over adventure. His search for treasure is a metaphor(比喻)for his search for h7

Treasure Island has greatly i8our idea of pirates and has introduced many popular images into our c9: treasure maps marked with an X, tropical islands, one-legged sailors with parrots and the black spot. The characters of Jim Hawkins and Long John Silver with his pet parrot, Captain Flint, have become legends all over the world.

No one knows where Treasure Island really is but some experts think it may be Norman island in The British Virgin Islands, an uninhabited(无人居住的)island where r10treasure was once buried.

【答案】

1popular

2named

3hid

4beginning

5dies

6quiet

7himself

8influenced

9culture

10real

【解析】

文章大意:本文主要讲述金银岛是一部受欢迎的小说,这部小说的主人公是吉姆,文章主要介绍了小说的大致内容。

1句意:它非常受欢迎。

根据所在位置,可知应该填形容词作表语,由前面的句子It has been made into films and TV several times in Hollywood“在好莱坞已经被拍成电影和电视好几次了”可知,它很受欢迎,popular意为“受欢迎的”,故答案填popular

2句意:大部分故事的叙述者是一个叫吉姆·霍金斯的男孩。

根据所给空前面的a boy以及后面的Jim Hawkins可知,是一个被叫做吉姆·霍金斯的男孩,named意为“被叫做”,过去分词作后置定语,故答案填named

3句意:他发现了一张地图,上面显示了可怕的海盗船长弗林特藏他的财宝的地点。

根据所在位置,可知应该填的是动词,由所给空后面的句子Jim joins Squire Trelawney and Dr Livesey on a journey to find the treasure along with a number of pirates“吉姆和乡绅特里劳尼和利弗西博士一起去寻找宝藏和一些海盗”可知,应该是藏珠宝的地方,hide意为“藏”,此处时态是一般过去时,要用hide的过去式hid,故答案填hid

4句意:故事一开始,吉姆是个无辜的孩子,和父母生活在一个安全的世界里。

根据固定搭配at the beginning of意为“一开始”,由后面的句子Jim is an innocent child, living in a safe world with his parents“吉姆是个无辜的孩子,和父母生活在一个安全的世界里。”可知是故事一开始,beginning意为“开始”,故答案填beginning

5句意:当他父亲去世时,吉姆去寻宝。

根据所在位置,可知应该填动词,由后面的句子Jim goes to search for treasure“吉姆去寻宝”可知,父亲去世,die意为“死”,时态是一般现在时,主语his father是第三人称单数,谓语动词用第三人称单数形式,故答案填dies

6句意:最终,吉姆找到了宝藏,但他也成了一个成熟的年轻人,他选择善而不是恶,选择平静的生活而不是冒险。

根据所在位置,可知应该填的是形容词作定语,由所给空后面的over adventure“而不是冒险”可知,是平静的生活,quiet意为“平静的”,故答案填quiet

7句意:他的寻宝之旅是他对自己的一种隐喻。

根据所给空前面的句子His search for treasure is a metaphor(比喻)for his search for可推知句意为“他的寻宝之旅是他对自己的一种隐喻”,himself意为“他自己”,故答案填himself

8句意:金银岛极大地影响了我们对海盗的看法,并将许多受欢迎的图像引入了我们的文化:标有X的藏宝图、热带岛屿、带鹦鹉的单腿水手和黑点。

根据所在位置,可知应该填的是动词,由所给空后面的句子has introduced many popular images into our“将许多受欢迎的图像引入了我们的可知,是影响了我们对海盗的看法,influence意为“影响”,由所给空前面的has可知,时态是现在完成时,要用动词的过去分词,influence的过去分词是influenced,故答案填influenced

9句意:金银岛极大地影响了我们对海盗的看法,并将许多受欢迎的图像引入了我们的文化:标有X的藏宝图、热带岛屿、带鹦鹉的单腿水手和黑点。

根据所在位置,应该填的是名词,由后面的句子treasure maps marked with an X, tropical islands, one-legged sailors with parrots and the black spot.“标有X的藏宝图、热带岛屿、带鹦鹉的单腿水手和黑点。”可知,是将许多受欢迎的图像引入了我们的文化。culture意为“文化”,故答案填culture

10句意:英属维尔京群岛,一个无人居住的岛屿,真正的宝藏曾被埋葬过。

根据所在位置,可知应该填的是形容词作定语,由最后一段第一行No one knows where Treasure Island really is“没有人知道真的金银岛在哪”故知此处说的是:英属维尔京群岛,一个无人居住的岛屿,真正的宝藏曾被埋葬过。real意为“真的”,故答案填real

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Most students have experienced those school nights when they try to stay awake while doing homework. Howeveris homework the only reason why students stay up too late? For many, the answer may be factors(因素)such as electronics and technologyyet for othersthe reply focuses on the balance between schoolwork and extracurricular(课外的)activities.

Most students grow up developing some type of hobby. Whether it is playing baseball on the weekendsor joining a chess club after schooltaking part in extracurricular activities is a large part of students' daily routines.Howeveras schoolwork and pressure increase in high schoolmany studentsargue that extracurricular activities must fall by the wayside because they are not neededor not so important.High school is a time when you're supposed to explore what you love,”Samantha Luka high school studentsaid. When it comes to setting a timetablehoweverLuk said she was often under pressure to give more importance to study. This thought of giving up personal interests for study is common among many students. They find it challenging to prove whether developing the interests is advantageous.

As a cross-country runnerjournalism fan and violin loverI disagree with those who decrease the importance of after-school activities. There are many reasons why involvement in after-school activities is beneficial. The most important point is that sportsclubs and regular meetings give students time to enjoy each other's company(陪伴)and start up friendships. These activities also allow teenagers to follow their interests and to reduce stress. So in spite of (尽管)heavy schoolwork, students should keep on following their hobbies although it is very hard.

Some studentson the other handchoose the opposite way. They spend too much time on their hobbies that they are passionate(狂热的)about.Sometimes this passion helps students get recognition or prizes for their surprising talents but generally speakingit just makes one student different from the other.

Schoolwork and interests are of different valuesso one should never have to choose between study and extracurricular activitiesunless he or she wants to. Each student should try to balance themand your balance may differ from others’.Achieving this kind of balance is to find out what is important for you. It completely depends on your personal preference.

1From what Samantha Luk saidwe know that

A.she was good at setting a timetable

B.she often stayed up studying at night

C.she spent a lot of time on her hobbies

D.she put her study before her interests

2The writer probably agrees that

A.surprising talents can help students succeed

B.after-school activities are necessary and important

C.students should choose either study or their interests

D.students need to develop hobbies different from others’

3What might be the best title for the passage?

A.Managing Your Time Wisely

B.Living a Relaxing School Life

C.Developing Different Interests

D.Discovering Your Own Balance

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网