题目内容

【题目】

Do you want to spend your summer holiday in a meaningful way? Do you want to make a difference to the lives of children? Join us now and become a volunteer teacher of English!

We are a charity and we help children in poor areas in India. We need volunteers to join us and teach English to these children, and help make their lives better.

Volunteer teachers will work with children aged 6 to15 and teach classes up to 30 children.

We welcome volunteers with or without teaching experience. We will organize a two-week training programme before you go to India.

This is a special chance to gain important life experience. You will meet other young people from all over the world, and learn more about Indian culture. Most importantly, you will make a difference to a community in need. Education can change a child’s life forever. Help us make that change today.

What our volunteers say:

“This has been a wonderful experience. I loved teaching my class and India is a beautiful country. I’ll never forget the three months I spent here!”

—Jane

"After my 2-month volunteering experience there, I realize how lucky I’m at home. Some children in India live in very poor conditions, but they’re very hard-working. They want to improve the lives of their families in the future. I’m very happy to be able to help them in some small way.”

Mike

To join us, you can email us at teachervolunteers@yahoo.com or call us on 60998979. Come and be a member of the big family!

1What kind of volunteers are needed?

A. ORBIS doctors.B. English teachers.

C. UNICEF workers.D. Environmental volunteers.

2Who do the volunteers help in India?

A. The elderly.B. The sick adults.

C. Kids in poor areas.D. People with disabilities.

3How long does the training programme last before the volunteers go to India?

A. Two weeks.B. Two months.C. Three weeks.D. Three months.

4How does Mike like his experience as a volunteer?

A. He realizes how unlucky he is.

B. He doesn’t think the voluntary work is useful.

C. He will always remember his three-month stay in India.

D. He’s glad to make a little difference to the lives of Indian children.

5What may the article above probably be?

A. A diary.B. A novel.C. An advertisement.D. A science report.

【答案】

1B

2C

3A

4D

5C

【解析】

短文大意:本文是是一家慈善机构关于招募英语老师志愿者培训的广告信息。

1题意:(印度)需要哪种类型的志愿者?

考查细节理解。根据“We need volunteers to join us and teach English to these children, and help make their lives better.”可知需要英语老师志愿者,故选B

2题意:在印度志愿者帮助谁?

考查细节理解。根据“we help children in poor areas in India.”和“Volunteer teachers will work with children aged 6 to 15 and teach classes up to 30 children.”可知帮助印度贫困地区的615岁儿童,故选C

3题意:志愿者去印度之前,培训计划要持续多久?

考查细节理解。根据“We will organize a two-week training programme before you go to India.”可知有一个为期两周的培训计划,故选A

4题意:迈克觉得他做志愿者的经历怎么样?

考查句意理解。根据迈克的话“They want to improve the lives of their families in the future. I’m very happy to be able to help them in some small way.”可知他很高兴能给印度孩子的生活带来一点改变,He’s glad to make a little difference to the lives of Indian children.符合句意,故选D

5题意:上面的文章可能是什么?

考查文体理解。A. 日记;B. 小说;C. 广告;D. 科学报告。根据开头“Do you want to spend your summer holiday in a meaningful way? Do you want to make a difference to the lives of children? Join us now and become a volunteer teacher of English!”和结尾“To join us, you can email us at teachervolunteers@yahoo.com or call us on 60998979. Come and be a member of the big family!”可知这是一家慈善机构的招募广告,故选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】Different types of maps have different uses. Tourist maps, for example, have signs to show places of interest in an area. When tourists read these maps, it is easy for them to find where to go and what to see in a place and it is easy for them to go and find their ways to these places.

Road maps show large areas so that people can plan long journeys. Different types of roads are given different numbers. For example, if you want to go to Wood Green, you just follow No. 621 Road and keep looking at the road signs.

Distribution maps(分布图) use colors or signs to show facts about an area. For example, where different languages are spoken, how many people live in an area, how cold and hot some places are, or whether a place is short of water.

Some maps, such as railway maps, use straight lines to show everything. This is easy for people to read. Trains are fast. People don’t have to think about small places they go past. They just need to know the two ends of their trips.

【1】Jim is visiting the Summer Palace. Which map does he need most?

A. A tourist map. B. A railway map.

C. A distribution map. D. A road map.

【2】How can you tell different roads on road maps?

A. By using different colors. B. By finding the numbers.

C. By following No. 621 Road. D. By looking at the road signs.

【3】Which of the following can distribution maps tell us?

A. How to get to Lakeside. B. How to plan a long journey.

C. Where a famous museum is. D. How many people live in a place.

【4】Why do railway maps use straight lines?

A. Because railways are straight.

B. Because people can read them easily.

C. Because people like straight lines.

D. Because railways have only two ends.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网