题目内容
阅读下面短文,在空自处填入一个适当的词,或填人括号中所给单词的正确形式。
Joseph is a teacher in New York. He gives lessons to 1. (he) students about American history. But he was born 2.Kenya, an African country where the children lead a very different life. For example, a ten-year-old boy may spend3. (much)time in taking care of cows than studying at school. The children also learn many 4.(skill) like how to live in the wild.
Unlike many other children, Joseph went to school. And 5. (lucky), when he was 15, he came6. (study) in America and then became a teacher. Joseph has written 7. book called Facing the Lion. In the book, he talks about his childhood. He thinks 8. is very important for American children to learn about the cultural differences between their country 9.the others. He also thinks children should learn to be strong and full of hope. Now Joseph10. (do)a project, hoping that it will help children face their own“ lions”.
1.his 2.in 3.more 4.skills 5.luckily 6.to study 7.a 8.it 9.and 10.is doing 【解析】短文介绍了一位叫约瑟夫的老师。他出生在非洲的肯尼亚,15岁的时候,他来到美国学习,后来成为一名教师,给学生们讲授美国历史。他认为了解美国和其他国家的文化差异对美国孩子来说是非常重要。...Teenagers are known for being creative and full of new ideas. Let’s have a look at these teenage inventions that might change the world.
Banana leaves usually go bad in two or three days. Tenith Adithyaa, a teenager from India, used UV to make the leaves stay fresh for a year. Tenith thinks that one day the leaves will be used for making plates, cups and other things. |
David Cohen, an American teenager, built an earthworm(蚯蚓) robot. It is able to go into the smallest places, where humans or dogs can’t go. It will be used for finding people in a fire or an earthquake. |
Remya Jose, a 14-year-old from India, found it tiring and boring to handwash clothes in the nearby river. She reused some bicycle parts and created a washing machine that saves time, energy and keeps people fit at the same time. |
Kenneth Shinozuku, a 15-year-old from New York, noticed that his grandfather who got Alzheimer's disease(老年痴呆) would often leave home and get lost. So he invented the wearable sensors(感应器)to help people find their family members like his grandfather. |
1.What is the passage mainly about?
A. Popular ads
B. Useful machines
C. Strange pictures.
D. Teenage inventions
2.The earthworm robot by David Cohen can ______.
A. make things stay fresh
B. help people wash clothes
C. go into the smallest places
D. take care of the old people
3.Which of the following is TRUE
A. Plates and cups are made of fresh banana leaves.
B. Remya's washing machine can also keep people fit.
C. David Cohen is a middle school student from India.
D. Kenneth's wearable sensors will keep old people at home.
1.D 2.C 3.B 【解析】短文展示了青少年的4项发明创造。如何使树叶保鲜;蚯蚓机器人;自行车部件改装的洗衣机;可穿戴的传感器。 1.主旨大意题。根据表格前面的句子“Let’s have a look at these teenage inventions that might change the world.” 让我们来看看这些可能改变世界的青少年的发明。可知短文展...