题目内容

【题目】 To reach your full potential (潜力), you should live like a sportsperson. To live like a sportsperson, you need to have the following things.

A goal. Sportspersons know exactly what they are trying to achieve. They have a goal and work towards achieving it. Similarly, you need to have a goal. You need to have a purpose in your life. In fact, I believe that this is the starting point. It will drive the other parts of your life.

Discipline (纪律). Sportspersons are disciplined in their training. They have to do certain things whether they feel like it or not. Similarly, you need discipline in completing your tasks. Discipline will make you do what you need to do.

A coach. A sportsperson needs a coach to reach his potential. The coach will help him know what to do and get him back on track (重新步入正轨) if necessary. Also, if the situation changes, the coach will come up with a new plan for him. Similarly, having a mentor (导师) will help you reach your goals faster. It might not be easy to find a mentor in real life, but you can learn from virtual (虚拟的) mentors. By reading their books and watching their interviews, you’ll know what advice they would give to you.

Supporters. Just like a sportsperson needs supporters, you also need supporters. These are people who encourage you to keep going in difficult times. These are people who believe in you no matter what happens. Having supporters can make a big difference.

Live like a sportsperson, and you will be on your way to reaching your full potential.

1What should one live like to reach his or her full potential?(不超过5个单词)

__________________________________________

2What’s the starting point in the writer’s opinion?(不超过5个单词)

__________________________________________

3Who is compared to a coach? (不超过5个单词)

__________________________________________

【答案】

1To live like a sportsperson.

2To have a purpose.

3A mentor.

【解析】

本文是一篇记叙文,主要描述了为了激发一个人的潜力,就应该像一个运动员一样生活,并给出了树立目标、自律、拥有教练、拥有支持者四个建议。

1细节理解题。根据“To reach your full potential, you should live like a sportsperson.”提示,可知为了激发潜力,应该活得像个运动员。故填To live like a sportsperson.

2细节理解题。根据“You need to have a purpose in your life. In fact, I believe that this is the starting point.”你的生活需要有一个目标。事实上,我认为这是一个起点。故填To have a purpose.

3细节理解题。根据“Similarly, having a mentor will help you reach your goals faster.”同样,有一个导师会帮助你更快地实现你的目标。故可知这里把导师和教练作比较。故填A mentor.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 International Pillow(枕头)Fight Day is held every April around the world-from Amsterdam(阿姆斯特丹),Budapest (布达佩斯),to New York. It has been celebrated since 2008.

Hundreds of people go out with their pillows hitting each other's face, back and chest. People dress up as superheroes and animals, laughing and fighting.

The festival used to be a game to release (释放)energy and stress. Nowadays the festival has several advantages. Making people relaxed comes first, besides this, it has also become a way to quickly collect pillows for the poor in Bronx and Brooklyn.

If you want to take part in this festival, you should bring your own pillows and don't hit anyone without a pillow or with a camera. The latest record of the largest pillow fight was set on the tenth month in 2013 in Chicago, with 4,500 pillows and 3,813 people. In fact, the biggest advantages of International Pillow Fight Day nowadays is that you can make different friends from different areas!

1阅读短文,根据英文释义及首字母提示拼写单词。

c________ to show an event is important by doing something special

2阅读短文,根据英文释义及首字母提示拼写单词。

e________ the physical and mental strength that makes you be able to do things

3任务3:阅读短文,进行同义句转换,每空一词。

If you want to take part in this festival, you should bring your own pillows and don't hit anyone without a pillow or with a camera.

If you _______ ______taking part in this festival, you should bring your own pillows and don't hit anyone without a pillow or with a camera.

4根据短文,内容回答问题。

When is International Pillow Day held?

_________________________________________________________

5根据短文,内容回答问题。

What do people dress up as?

________________________________________________________

6根据短文,内容回答问题。

How many advantages of International Pillow Fight Day nowadays are mentions in the passage?

________________________________________________________

【题目】 A gentleman once advertised( 做广告) for a boy to help him in his office, and nearly fifty persons asked for the place. Out of the whole number he chose one in a short time, and sent all the other boys away.

“I should like to know,” said a friend, “on what ground you chose that boy. He didn't even have a recommendation(推荐信)with him.”

“You are mistaken,” said the gentleman, “he had a great many sides.

“He made his shoes clean when he came in, and closed the door after him; showing that he was orderly.”

“He gave his seat to the disabled old man; showing that he was .”

“He took off his cap when he came in, and answered my questions quickly and respectfully showing that he was polite.”

“He lifted up the book which I had purposely(故意地)laid on the floor, and put it on the table, while all the others stepped over it or pushed it aside; showing that he was careful.”

“And he waited quietly for his turn, instead of pushing the others aside; showing that he was modest.”

“When I talked with him, I noticed that his clothes were carefully brushed, his hair in nice order, and his teeth as white as milk. When he wrote his name, I noticed that his fingernails were clean; instead of having some untidy personal habits.”

“Don't you call these things letters of recommendation? I do; and the things that I can discover a boy by using my eyes for ten minutes, is worth more than all the fine letters that he can bring.”

1Choose the right word to complete the sentence in the passage.

A.kindB.smartC.lovelyD.healthy

2How did the gentleman know the boy was polite?

A.His shoes were clean when he came in.B.He took off his cap when he came in.

C.He waited quietly for his turn.D.His teeth and fingernails were clean.

3The gentleman laid the book on the floor because________.

A.he used to be like thisB.he wanted to know who was orderly

C.he tried to know who had tidy personal habitsD.he wanted to test the people who asked for the job

4What can you learn from this passage?

A.The gentleman is a man who makes trouble.

B.All gentlemen can choose the right person by using their eyes.

C.Good behaviors(行为)and good habits are important for a person.

D.One should pay more attention to his recommendation than to his behavior

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网