题目内容

【题目】

1April is the birthday month of ________.

A. Nobel Book StoreB. Fanta Centre

C. Retro MallD. Winkle Mall

2You can get the biggest discount on ________.

A. adult’s story booksB. all magazines

C. children’s picture booksD. all textbooks

3The underlined word “renowned” means ________.

A. newB. youngC. humorousD. famous

4If you spend $65, you will get a chance to win ________.

A. an e-dictionaryB. a $10 gift card

C. Nobel membershipD. a concert ticket

5The main purpose of the advertisement is to ________.

A. find excellent writersB. attract more book buyers

C. celebrate Children’s DayD. introduce new reading courses

【答案】

1A

2C

3D

4B

5B

【解析】

本文是一篇应用文,4月份是诺贝尔书店的第30个生日,为庆贺生日,吸引更多的人前来购书,该书店发布广告,本月所有的书籍均打折出售并有礼品相送,还邀请了名人进行演讲。

1细节理解题。由表格最上面的April Hot SALE @ Nobel Book Store可知,四月是诺贝尔书店的生日。故选A

2细节理解题。比较第一个表格中的各个数字可知,儿童图书的折扣为30%,打折的幅度最大。故选C

3词意猜测题。由第二个表格第五行中的“Question & AnswerFace with a renowned writer”“Kate White, winner of many international awards”可知,Kate White获得过许多国际性奖项。由此可以推出,该项活动是与知名作家面对面交流 renowned的意思是著名的,相当于famous,故选D

4细节理解题。由倒数第二段“Spend over $50 and get a chance to win a $10 gift card.”可知,如果你消费65美元,你就有机会赢取一张价值10美元的礼品卡。故选B

5主旨大意题。通读全文可知,Nobel书店发布这则广告的主要目的吸引人们前来买书。故选B

词义猜测题是阅读理解中常见的一种题型,所猜测词汇可以是生词,也可以是熟词新义,还可以是人称代词的指代内容。词义猜测题主要考查考生根据上下文推测词义和语义的能力,突出考查对语境的分析和把握能力。常见的猜词法有:(1)利用上下文语境。猜测任何词义都离不开上下文,所以要借助上下文对需要猜测的词或短语进行合乎逻辑的推测。 (2)利用定义或解释性的线索。阅读文章中的有些生词往往在其后会有对该词进行解释说明的短语或句子,利用它们猜词义较容易 (3)利用文章的逻辑关系答题。如并列、对比、因果、转折关系等。这些逻辑关系往往通过一些相应的词或短语表达出来,如but, or, however, so, because等。(4)利用构词法知识答题。熟记一些前缀、后缀所表达的意思,不仅可以扩大词汇量,而且帮助我们猜测词义。第3小题的词义猜测题就是利用第1种解题方法。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解

This was a very busy week. This Friday was Mother’s Day, and there were lots of activities at school this week.

5/7 Tues.

Johnson, our new music teacher, taught us “Mother”, a beautiful song about our love for mothers. And Miss Alice told us the story of Mother’s Day. The idea of a day for mothers was first given by Miss Anna of Philadelphia(费城). As a result of her hard work, the celebration of the first American Mother’s Day was held in Philadelphia on May 10, 1908. Soon the holiday became popular all over the country and around the world.

5/8 Wed.

We practiced “Mother” today. We prepared some songs and games to show our love to our mothers. This was going to be a special present for our parents on Friday.

5/9 Thurs.

It took us two hours to decorate(装饰)our classroom for PAT DAY. I was tired. Mom was also nervous. It would be the first time for her to meet our teachers. She had always been nervous about talking to teachers since she was a child. That’s funny!

5/10 Fri.

There were many activities at school. One of them was PAT DAY. Mom and Dad both came to the school. I was a little nervous. What had our teachers told them?

Allen

【1】Who first gave the idea of a day for mothers?

A. Johnson B. Miss Alice

C. Miss Anna D. Allen.

【2】What did the class do on Wednesday?

A. Decorated the classroom

B. Sang their thanks to thei parents.

C. Bought presents for their parents.

D. Practiced activities for Mother’s Day.

【3】Why did Allen’s mother feel nervous?

A. Allen did not do well at school

B. She was afraid of talking to teachers.

C. Allen’s father was going to the school, too.

D. She had to sing a song in front of the class.

【4】The above passage is taken from a _____.

A. newspaper B. diary

C. test paper D. notebook

【5】What does “PAT DAY” mean?

A. The day for students to make tests.

B. The day for teachers to practice teaching

C. The day for parents to meet teachers at school

D. The day for students to sing songs.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网