题目内容

【题目】我校选修课老师要求以小组为单位在学校里进行了一次调查,以下图表是你们小组的调查结果。请你根据图表信息,给选修课老师提供一份总结报告。第一段简单描述图表信息,第二段合理推测学生从事这些活动背后的原因,第三段介绍自己喜欢的课外活动,并说明理由。

要求:

1. 词数不少于80词;

2. 首句已给出,不计入总词数;

3. 文中不得出现真实的人名、校名。

As society develops, students are attaching more importance to how they arrange their after-school activities. According to the statistics shown in the chart,___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

【答案】As society develops, students are attaching more importance to how they arrange their after-school activities. According to the statistics shown in the chart, ninety-nine percent of the students want to visit friends and more than half of the students like talking on the phone. Only 22 percent of students join the school clubs.

Why do so many students like to communicate with others? I think it is mainly caused by too much study pressure. They have a lot of lessons at school but little chance to exchange ideas with their classmates. After school, many students will spare time to talk to someone to ease the pressure of learning.

As for me, I like listening to light music. I joined the music club in my spare time because the beautiful music allows me to really relax.

【解析】

这篇短文使用了大量的固定句式和短语,为文章增色不少,如according toin the chartwant to visit friendsmore thanhalf ofon the phonejoin the school clubsso manycommunicate with otherstoo muchspare time to doas for me等。而复杂并列结构According to the statistics shown in the chart, ninety-nine percent of the students want to visit friends and more than half of the students like talking on the phone./ They have a lot of lessons at school but little chance to exchange ideas with their classmates.I think it is mainly caused by too much study pressure./ I joined the music club in my spare time because the beautiful music allows me to really relax.等从句结构的运用,既丰富了短文内容,使表达多样化,更使短文很有条理,是本文的亮点。在学习中注意总结牢记一些固定句式及短语,写作时就可以适当引用,使文章表达更有逻辑性,也更富有条理。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

The British summer is beautiful. Trees, flowers, birds and butterflies make the whole country look like a big garden. However, many British people have noticed that butterflies have been gradually disappearing from this nice scenery during the past several years. What has happened to them?

Butterfly Conservation, a charity in the UK, is running a survey to help answer this question. The result is more serious than people expected. According to the survey, among 59 butterfly species (物种) found in the British Isles, more than three-quarters of them are suffering a declining (衰弱) population, including the most popular Meadow Brown. Moreover, half of all butterfly species are dying out.

Some common species such as the small Tortoiseshell butterfly and the Wall butterfly are dropping sharply. The Wall butterfly cannot even be seen in many parts of central and southern England. And the Blue butterfly, which was commonly seen in the south, has started settling in Edinburgh in the past few years.

The numbers of butterflies have dropped to a record low in the past three years because the summer in the UK is getting cooler and their living conditions are also degrading.

Luckily, Britain is experiencing a long hot summer this year compared to the last few summers. Scientists believe the warm weather will be good news to the butterflies.

Sir David Attenborough, president of Butterfly Conservation, said, “A great number of butterflies around us is a signal that all is well with nature. But when they decline, it’s a warning that other wildlife will be soon heading the same way.”

The survey is still going on. The public is also encouraged to focus on the UK’s butterfly population. The organizers hope the survey will help more and more people realize the value of butterflies in the UK. Butterflies give a symbol of the well-being of nature and the environment.

1What has the survey taken by Butterfly Conservation found?

A. The UK butterflies enjoy a cool climate.

B. The UK butterflies prefer settling in the north.

C. The number of the UK butterflies is getting smaller.

D. Butterflies make the British summer more attractive.

2How does the writer support the findings of the survey in Paragraph 3?

A. By listing examples (举例子). B. By providing data (列数据).

C. By giving explanations (作解释). D. By making comments (作评价).

3What does the underlined word “degrading” in Paragraph 4 probably mean?

A. Turning better. B. Getting worse.

C. Keeping the same. D. Becoming different.

4Butterfly Conservation expects their survey to ______.

A. warn people to care more about the change of weather

B. keep the charity running more smoothly than ever before

C. help the British government protect nature and the environment

D. help the British better understand how important the butterflies are

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网