题目内容

【题目】 Do you know the poem Song of the Great Wind? Its _______ is Liu Bang, who was the first emperor of the Han Dynasty (206BC-220AD). Born into a _______ farmer’s family, Liu didn’t go to school for long, but he still wanted to do something _______. In his thirties, he became a village official. In his forties, he became the leader of an army. In his fifties, he became the emperor. During all these years, he _______ many difficulties and won many wars. His life was exciting and successful, just as his poem Song of the Great Wind shows us. Liu wrote this poem when he went back to his hometown _______ an emperor. During a meeting, Liu remembered the old days and felt sad. He read this poem aloud for all to hear.

1A.readerB.specialC.writer

2A.bigB.poorC.rich

3A.greatB.goodC.interesting

4A.hadB.metC.overcame

5A.likeB.asC.for

【答案】

1C

2B

3A

4C

5B

【解析】

本文介绍了汉朝第一位皇帝——刘邦。

1

句意:它的作者是刘邦,他是汉朝第一位皇帝(汉朝:公元前206年—公元220年)。

reader读者;special特别的;writer作者。根据下文中“Liu wrote this poem…”可知,刘邦是这首诗的作者,所以此处使用writer。故选C

2

句意:出生在一个贫穷的农民家庭,刘上学时间不长,但他仍然想做一些伟大的事情。

big大的;poor贫穷的;rich富裕的。根据句中“Liu didn’t go to school for long”可知,刘邦上学时间不长,由此可知,他出生在一个贫穷的农民家庭,所以此处使用poor。故选B

3

句意:出生在一个贫穷的农民家庭,刘上学时间不长,但他仍然想做一些伟大的事情。

great伟大的;good好的;interesting有趣的。根据下文中“In his thirties, he became a village official. In his forties, he became the leader of an army. In his fifties, he became the emperor.”可知,在他三十多岁的时候,他成为了一名村官。四十多岁时,他成为一支军队的领袖。五十多岁的时候,他成为了皇帝。这些都证明刘邦做了一些伟大的事情,所以此处使用great,表示“他仍然想做一些伟大的事情”。故选A

4

句意:这些年来,他克服了许多困难,赢得了许多战争。

had有;met遇到;overcame克服。根据句中“won many wars”可知,此处使用overcame,表示“他克服了许多困难,赢得了许多战争”。故选C

5

句意:这首诗是刘作为皇帝回到家乡时写的。

like像;as作为;for为了。根据句中“an emperor”可知,此处使用as,表示“刘邦回到家乡时的身份是皇帝”。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Yun Siqi from Beijing is a 19-year-old young pianist(钢琴家). He started to learn the piano at age 4 and it has been his favourite hobby since then. Before that, he often heard his elder sister playing the violin and he loved the classical music she played. "I wanted to beat her in something and I chose the piano," Yun said.

At 4, several minutes of practice a day was enough. As Yum grew up, at ages 7 and 8, he had to practise for four hours a day. The time kept going up after Yun was 12. Now, he needs to practise at least seven hours every day. He sleeps for only five to six hours a day, but he is still full of energy(活力).

Yun never got tired of the piano. In fact, he had great fun playing it. "Music is my special luck, and it is a real enjoyment to be with it every day," he said.

Yun worked hard and soon he stood out. From 2013 to now, Yun shone at different music festivals, concerts and competitions. Yun said successes or failures(失败)were not important and they would not affect his understanding of music or his plan for the future. "If you lose, think carefully about it, and if you win, just work harder," the young pianist said "I still need to practise more to become better, to bring out the real beauty of classical music through the piano. It may take a lifetime."

1Yun Siqi began to learn the piano in___________.

A.2003B.2005C.2007D.2009

2Yun Siqi chose the piano because __________.

A.he was not able to play the violin

B.it was easy to learn to play the piano

C.he wanted to be better than his sister in something

D.his sister refused to play his favourite classical music

3What does the second paragraph(段落)mainly tell us about Yun Siqi?

A.He lived a happy life at the age of 4.

B.He was not good at playing the piano.

C.He practises playing the piano very hard.

D.He doesn't have enough sleep but he is healthy.

4The underlined word "affect" in Paragraph4 probably means "________" in Chinese.

A.允许B.维持C.放弃D.影响

5Which of the following is TRUE?

A.Yun played the piano really well.

B.Yun was tired of playing the piano.

C.Yun didn't think he needed more practice.

D.Yun said one should work harder if he lost.

【题目】 Eric shook his piggy bank again. There was nothing left! He carefully _________ the coins that lay on the bed. All he had was $24.52. The _________ he wanted was at least $90! How was he going to get the rest of the money?

His friends all had bicycles. It was hard to _________ with people when you were the only one without a bicycle. He thought about _________ he could do. There was no point asking his parents, for he knew they had no extra money.

The only way he could get more money was to earn it. He would have to find a job. He decided to ask Mr. Smith for advice.

“Well, you can _________ right here,” said Mr. Smith. “You see, my windows needs cleaning and my car needs _________

That was the _________ of Eric's part-time job. For the next three months, he worked every day after finishing his homework. He took dogs for walks, cleaned windows and watered flowers.

At last the day came when Eric counted his money again and found $94.32. He _________ no time and went down to the shop to pick up the bicycle he wanted. He rode home _________, looking forward to showing his new bicycle to his friends. He had done a lot of hard work, __________ Eric valued his bicycle far more than anyone else. He had achieved what he thought was impossible and that was worth even more than the bicycle.

1A.countedB. spread C.watched D.threw

2A.bookB.bicycle C.basketball D.smart phone

3A.hold onB.run awayC.hang outD.talk about

4A.howB.whatC.whichD.where

5A.waitB.stayC.learnD.start

6A. driving B.locking C.racing D.washing

7A.beginningB.excitementC.troubleD.organization

8A.askedB.sparedC.wastedD.spent

9A.purposelyB.politeC.proudlyD.properly

10A.soB.asC.thoughD.because

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网