题目内容

【题目】阅读下面的短文,掌握其大意,然后从短文后各题所给的ABCD四个选项中,选择最佳选项。

Comfort Zone

I would never forget what I learned from the day when I left my junior high school. On the last day our teacher told us something_______that I would like to share with you.

He began by drawing a man standing in the middle of a circle. To make it more interesting, he drew things like a house, a car and a few friends inside the circle.

He asked, “Can anyone tell me what this is?” In a long silence, one student decided to______his idea,”The world?” The teacher said, “That’s close. This is your Comfort Zone. Inside your circle you have all the things that are inportant to you. Your home, your family, your friends and your job. People feel that inside this circle they are safe from any______.”

“Can anyone tell me what happens when you step out of this circle?” A strong silence came over the room. The same student replied,”You are afraid.” Another student said, “You may make mistakes.” The silence continued and our teacher smiled and asked,” When you make mistakes, what can the result be?” The first student said,” You______something.”

“Exactly, you are learning.”Our teacher turned to the blackboard and drew an arrow(箭头) ____from the man to the outside of the circle. He went on saying,”When you leave your Comfort Zone, you put yourself out there, in a______that you are not comfortable with, The result is that you learn something that you did not know and you enlarge your knowledge to become a better person.”He turned again to the blackboard and drew a bigger circle around the original(原来的)circle, and______a few new things like more friends, a big house, etc.

A lesson from this story is that if you stay inside your Comfort Zone you will never be able to open your eyes to the outside world and learn, When you step out of your Comfort Zone, you will______make your circle bigger to challenge your mind and grow to be stronger, and all in all be a better person.

1A.personalB.naturalC.traditionalD.educational

2A.takeB.expressC.argueD.write

3A.noiseB.dangerC.disagreementsD.arguments

4A.loseB.wantC.learnD.miss

5A.pointingB.flyingC.connectingD.leaving

6A.standardB.businessC.programmeD.situation

7A.builtB.invitedC.addedD.divided

8A.finallyB.hardlyC.quicklyD.suddenly

【答案】

1D

2B

3B

4C

5A

6D

7C

8A

【解析】

文章大意:本文描述老师给学生讲述有教育意义的东西,在舒适圈里我们是安全的,如果我们出去,我们会学到很多东西,我们舒适圈会更大,你将成为一个更好的人。

1句意:在最后一天,我们的老师告诉我们一些教育内容,这些教育内容是我想和你们分享的。

本题考查形容词辨析,A. personal意为“个人的、隐私的”;B. natural意为“自然的”;C. traditional意为“传统的”;D. educational意为“有教育意义的”,根据前句our teacher told us something“我们老师告诉我们”可知是有教育意义的,故答案选D

2句意:在长时间的沉默中,一个学生决定表达他的想法。

本题考查动词辨析,A. take意为“拿、带走”;B. express意为“表达”;C. argue意为“争论”;D. write意为“写”,根据后句The world?“世界”可知,需要表达他的想法,故答案选B

3句意:人们觉得在这个圈子里他们远离危险是安全的。

本题考查名词辨析,A. noise意为“噪音”;B. danger意为“危险”;C. disagreements意为“争论”;D. arguments意为“争论”,根据本句they are safe“他们是安全的”可知是远离危险,故答案选B

4句意:第一个学生说:“你学到了一些东西。”

本题考查动词辨析,A. lose意为“失去”;B. want意为“想”;C. learn意为“学习、学到”;D. miss意为“错过”,根据答句Exactly, you are learning“非常准确,你正在学习”,可知,应该是学到了一些东西,故答案选C

5句意:我们的老师转向黑板,画了一个箭头,从那个人指向圆圈的外面。

本题考查动词辨析,A. pointing意为“指”;B. flying意为“飞”;C. connecting意为“连接”;D. leaving意为“离开”;根据所给空前面的drew an arrow“画一个箭头”可知是指向,故答案选A

6句意:当你离开你的舒适区,你把自己置身于一个你不舒服的境地。

本题考查名词辨析,A. standard意为“标准”;B. business意为“生意、商业”;C. programme意为“计划、方案”;D. situation意为“情况、状况”,根据所给空后面的that you are not comfortable with“你不舒服的”可知是境地、情况,故答案选D

7句意:他又转向黑板,在原来的圆圈周围画了一个更大的圆圈,并添加了一些新的东西,如更多的朋友、一所大房子等。

本题考查动词辨析,A. built意为“建立”;B. invited意为“邀请”; C. added意为“添加”;D. divided意为“划分”,根据所给空前面的drew a bigger circle around the original(原来的)circle“在原来周围画了一个更大的圈”可知,要添加新东西,故答案选C

8句意:当你走出你的舒适区,你将最终使你的圈子更大,挑战你的思想,成长为更强大的人,并最终成为一个更好的人。

本题考查副词辨析,A. finally意为“最终地”;B. hardly意为“几乎不”; C. quickly意为“很快地”;D. suddenly意为“突然地”,根据所给空后面的句子grow to be stronger, and all in all be a better person.“成长为更强大的人,并最终成为一个更好的人”,可知应该是最终地,故答案选A

做完型填空时,首先要通读课文,明白主旨大意,然后再做题。做完型时要记住“瞻前顾后想结果”这一原则,根据上下文以及语境做题,切忌主观臆断。另外,平时还要多多积累词汇。完型填空常考名词、动词、形容词和副词等辨析。做词义辨析题时,首先要确认四个选项的含义,然后分析语境和逻辑关系,确定答案。

例如题目7中,首先确定四个选项的含义,A. built意为“建立”;B. invited意为“邀请”; C. added意为“添加”;D. divided意为“划分”,根据所给空前面的drew a bigger circle around the original(原来的)circle“在原来周围画了一个更大的圈”可知,要添加新东西,故答案选C

练习册系列答案
相关题目

【题目】

When Mrs. Klein told her first graders to draw a picture of something for which they were thankful, she thought how little these children, who lived in a terrible neighborhood, actually had to be thankful for. Since it was Thanksgiving Day, she knew that most of the class would draw pictures of turkeys (火鸡) or of Thanksgiving tables with lots of food.

What made Mrs. Klein surprised was Douglas’s picture. Douglas was so shy and likely to be found away from the others as they went outside for games. Douglas’s drawing was simply this:

A hand, clearly, but whose hand? The class was attracted by his picture. “I think it must be the hand of his mum or dad that brings us food,” said one student.

“A farmer,” said another, “because they grow the turkeys.”

“It looks more like a policeman, and they protect us.” “I think,” said Lavinia, who was always so serious, “that it is supposed to be all the hands that help us, but Douglas could only draw one of them.”

Mrs. Klein was very happy to see that the class showed so much interest in Douglas’ picture. When she had the others at work on another project, she went over to him and asked whose hand it was.

Douglas answered in a very low voice, “It’s yours, Teacher.”

Then Mrs. Klein remembered that she had taken Douglas by the hand from time to time; she often did that with the children. But that it should have meant so much to Douglas …

Perhaps, she thought, this was her Thanksgiving, and everybody’s Thanksgiving—not the material things we receive, but the small ways that we give something to others.

1When did the story happen?

A.On Thanksgiving Day.B.On Teacher’s Day.

C.After Thanksgiving Day.D.Before Christmas Eve.

2Douglas drew a picture of hand.

A.his mum’sB.a farmer’sC.his teacher’sD.a policeman’s

3What does the writer want to tell us?

A.Thanksgiving Day is popular.B.Being a good teacher is important.

C.Painting is necessary in our life.D.Giving is more meaningful than receiving.

【题目】阅读短文,根据短文内容回答问题。

Mother's Day is a holiday that celebrates and honors mothers in the United States. It is celebrated on the second Sunday in May. It became an official holiday in the country at the start of the 20th century as a way to honor mothers whose sons had died in war.

The holiday is celebrated in a number of ways. People give mothers gifts like flowerscardsand jewelry to thank them for all their hard work.A popular symbol of the holiday is the carnation. This is because when the holiday first began in the U. S. people were encouraged to wear a red carnation if their mother was alive or a white carnation if their mother was dead. Many people take their mothers out for a special meal. In factMother's Day is the most popular date in the U. S. for people to go out and eat and it is said that people spend billions on meals and gifts. Mother's Day is also the most popular day to make long distance calls in the U. S.It is the second most popular gift-giving day after Christmas.

Since its establishmentMother's Day has been criticized for becoming highly commercialized(商业化的).In factthe founder of the U. S. holidayAnna Jarvisbegan protesting the holiday and was even arrested for disturbing the peace for demonstrating. Jarvis's own mother started the campaign to establish(创建)a mother's holiday during the American Civil War.

Mothers are not the only people celebrated on this day. All mother figures including grandmothersgreat-grandmothersstepmothersand foster mothers are honored on the holiday. In schools many students make special giftsincluding handmade cards. While widely recognizedMother's Day is not only celebrated in the U. S but in many other countries around the worldwhere they have their own version.

1Are mothers the only people celebrated on this day?

2When is Mother's Day celebrated in the U. S?

3Why did the U. S establish Mother's Day at the start of the 20th century?

4Who established a mother's holiday during the American Civil War?

5What's the second paragraph mainly about

【题目】

(joggers)

A few months ago, my neighborhood joined an army of joggers. They were there all the time; early morning, noon, and evenings. There were little old ladies in grey sweaters, young couples in Adidas shoes, middle-aged men with red faces. “Come on!”

My friend Alex encouraged me to join him as he jogged by my house every evening. “You'll feel great.”

Well, I had nothing against feeling great, so I took up jogging seriously and gave it a good two months of my life, and not a day more. According to my experience and the number of the people who left our neighbor jogging army, jogging is the most overvalued form of exercise around. I'm not alone in my opinion.

First of all, jogging is very hard on the body. Your legs and feet take a real pounding (重击) while you run down a road for two or three miles. I developed foot, leg, and back problems. Then I read about a nationally famous jogger who died of a heart attack (心脏病突发)while jogging, and I had something else to worry about. Jogging doesn't kill hundreds of people, but if you have any physical weaknesses, jogging will surely bring them out, as they did with me.

Secondly, I got no enjoyment out of jogging. Putting one foot in front of the other for forty-five minutes isn't my idea of fun.Some joggers say, “I love being out there with just my thoughts.” Well, my thoughts began to bore me, and most of them were on how much my legs hurt.

And how could I enjoy something that brought me pain? And that wasn't just the first week: it was practically every day for two months. I never got past the pain level, and pain isn't fun. So many other exercises, including walking, lead to almost the same results painlessly, so why jog?

I don't jog any more, and I don't think I ever will. I'm walking fast for two miles three times a week, and that feels good. I bicycle to work when the weather is good. I'm getting exercise, and I'm enjoying it at the same time. I could never say the same for jogging, and I've found a lot of better ways to stay in shape.

1What was the writer’s attitude towards jogging in the beginning?

A.He felt it was worth a try.B.He was very fond of it.

C.He was strongly against it.D.He thought it must be painful.

2Why did the writer give up jogging two months later?

A.He disliked doing exercise outside.B.He was afraid of having a heart attack.

C.He was worried about being left alone.D.He found it neither healthy nor interesting.

3What can we learn from the passage?

A.Not everyone enjoys jogging.B.Jogging is an exercise fit for everybody.

C.Jogging will surely cause physical illness.D.Jogging makes people feel greater than other sports.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网