题目内容

【题目】阅读下面的短文,并根据短文内容回答所提问题。 Most teens need more than 9 hours of sleep each night. But about 1 in 4 teens has trouble in sleeping. Lack(缺少)of sleep can affect everything from our feelings to how well we focus on tasks like studying. It can also influence sports performance, increase our chances of getting sick, and may be related to weight gain in some people.
How can we get the sleep we need? Here are some ideas:
Be active during the day. Get at least 60 minutes of exercise a day. Physical activity can decrease(减少) stress and help people feel more relaxed. Just don't work too close to bedtime because exercise can wake you up before it slows you down.
Say goodnight to electronics. Experts suggest using the bedroom for sleep only. At least shut everything down an hour or more before lights out.
Keep a sleep routine(常规). Going to bed at the same time every night helps the body expect sleep. Creating a set bedtime routine can improve this relaxation effect. Spending time with a pet, writing a diary or doing anything else can relax you.
Expect a good night's sleep. Instead of worrying that you won't sleep, remind(提醒)yourself that you can. Say "Tonight, I will sleep well" several times during the day. It can also help to practice breathing exercises or gentle exercises before bed.
Everyone has a sleepless night once in a while. But if you regularly have trouble in sleeping and you think it's affecting your mood or performance, talk to your doctor.
(1)How many hours of sleep do most teens need each night?
(2)Can physical activity increase stress or decrease stress?
(3)If Tom often has trouble sleeping and it affects like performance, what should he do?
(4)Does making the light on help to have a good sleep?
(5)Write down at least one of your suggestions about getting the sleep we need.

【答案】
(1)More than nine.
(2)It can decrease stress.
(3)He should talk to his doctor.
(4)No, it doesn't.
(5)Listening to some light music before going to bed helps us to relax.
【解析】文章大意:良好的睡眠对于集中精力学习、影响体育运动、减少犯困等等方面很重要。但是许多青少年有睡眠问题,对此,作者提了一些好的建议:合理安排锻炼时间、睡前至少一小时前关闭电子设备、养成睡眠习惯等等。
(1)细节理解题。题意:大多数青少年每天晚上需要多少小时的睡眠?由短文第一句:Most teens need more than 9 hours of sleep each night.可知,大多数青少年每天晚上需要九小时以上的睡眠。故回答:More than nine.
(2)细节理解题。题意:体育活动可以增加还是减少压力?由第三段第三句:Physical activity can decrease(减少) stress and help people feel more relaxed.可知,体育活动可以减少压力、帮助人们感到轻松。故回答:It can decrease stress.
(3)细节理解题。题意:如果汤姆经常有睡眠问题,而且影响了其表现,他该怎么办?由短文最后一段里的:But if you regularly have trouble in sleeping and you think it's affecting your mood or performance, talk to your doctor.可知,如果不好的睡眠影响了一个人的情绪或表现。应该和医生谈谈。故回答:He should talk to his doctor.
(4)推理判断题。题意:开着灯帮助拥有好的睡眠吗?由第四段的内容可知,要给睡觉提供一个好的环境,提前关掉电器,当然睡时要关灯。故作否定回答:No, it doesn't.
(5)问答题。题意:至少写下你有关获得好的睡眠的一条建议。本题是开放性试题,只要言之有理即可。故可以回答:Listening to some light music before going to bed helps us to relax.

练习册系列答案
相关题目

【题目】 After wandering around in the city for a long time, Tom finally found himself standing in front of the royal palace. He looked _______ its golden gate, hoping to catch a glimpse of a real prince.

There were several guards standing at both sides of the gate. Tom, dressed in rags, was moving slowly past them when he _______ caught sight of a well-dressed boy who was followed by several servants. He was no doubt the prince!

Tom was _______. He wanted to get close to the prince and have a good look at him. However, a guard saw him and stopped him rudely.

The young prince, called Edward, was angry with the guard for his rudeness. He asked the guard to _______ the gate and took Tom to his room in the palace.

The two boys became good friends. They even exchanged their clothes after Tom told Edward that he had dreamt about dressing like a prince. As they stood side by side in front of a great mirror, they were surprised to find that they looked almost like twins! The two boys were in each other’s clothes when Edward suddenly noticed a bruise(瘀伤)on Tom’s hand. He soon _______ that it was caused by the guard who had treated Tom rudely. In a moment, the young prince had run out of the room. He decided to punish the guard.

_______, the guard didn’t recognize the prince who was in Tom’s old torn clothes. He hit Edward heavily on the ear and threw him out of the palace.

1A.atB.throughC.forD.after

2A.suddenlyB.gentlyC.fiercelyD.heavily

3A.frightenedB.upsetC.worriedD.excited

4A.repairB.paintC.openD.close

5A.decidedB.realizedC.discussedD.dreamed

6A.BesidesB.SoC.HoweverD.Therefore

【题目】根据短文内容,选择最佳答案。
I have been a taxi driver for over ten years. It's a good job most of the time. I meet a lot of people. I always work at night because there is too much traffic during the day. I live twenty miles outside London. I usually go to work at half past five in the afternoon and go back home at 2 in the morning.
One night I was taking a woman home from a party. She had her little dog with her. When she got to her house, she found that she had lost her keys. So I waited in the car with the dog while she climbed in through the window.
I waited and waited. After half an hour of ringing the bell, I decided to find out what was going on. I tied the dog to a tree and started to climb in through the window. Two policemen happened to be passing by. They thought I was a thief! Luckily the woman came down. She had gone to sleep and forgotten all about me and the dog.
(1)How many years has the man been a taxi driver?
A.Five years.
B.Ten years.
C.More than ten years.
D.Less than ten years.
(2)Why didn't the driver work during the day?
A.To make more money.
B.To climb into the house.
C.Because he was lazy.
D.There was too much traffic.
(3)What happened to the woman?
A.She lost her way.
B.She lost her keys.
C.She lost her dog.
D.She couldn't find her husband.
(4)Why didn't the woman come back for her dog?
A.She was afraid of the thief.
B.She had no money.
C.She had forgotten all about it.
D.She didn't like the dog.
(5)How long did the driver work every day?
A.Eight and half an hours.
B.Eight hours.
C.Nine hours.
D.Eight and half an hour.

【题目】 If you have a smartphone(智能手机),the Internet is always with you. You can use the Internet for shopping, learning and chatting with your friends and so on. But the Internet can also be a dangerous place. So, you must be careful.

Keep your personal(个人的)information. First, don' t share too much your personal information on the Internet. For example, don't send your phone number or number of a bank account (账号).Be careful what you say on the Internet. Second, you can't let everyone see your everything. Finally, be careful of new people. Don't believe them exactly (完全地). Some of them are dishonest(不诚实的). They usually use the Internet to try to get money by cheating. The Internet is a good way to meet new people, but be careful. It is important for us to control information.

It is very important for us to be honest. Don't post other people's pictures. Don't hurt others. It's also smart to keep away from fights on the Internet. Don't answer rude(无理的)messages and so on. In this way we can have a better Internet place.

1When you have a ______ , you can use the Internet at any time.

A.cardB.computerC.televisionD.smartphone

2If you want to control your information well, you shouldn't ______ .

A.share too muchB.use your smartphone often

C.believe new peopleD.close your computer often

3How many suggestions does the writer make to protect personal information?

A.Two.B.Three.C.Four.D.Five.

4To make the Internet a better place, we should ______ .

A.send some picturesB.answer all messages

C.ask everyone for adviceD.be an honest person

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网