题目内容
【题目】根据短文理解选择正确答案填空。
Your schooldays should be some of the best and happiest days of your life. You shouldn't waste this wonderful opportunity to learn. Here is our advice for you to have a happy school life.
Advice 1 Be active in school! Don't say things are difficult or boring. Be interested in school life and your school subjects. Join lots of activities. Be quick to put your hand up. Go around the school with a big smile.
Advice 2 Expect to work. School is not a holiday camp. If you are not working, you are not learning, and you are wasting your time at school. Teachers cannot make everything enjoyable.
Advice 3 Keep fit. If you do not eat a good breakfast, you will be thinking about food in class. If you go to bed late and do not have enough sleep, you will be sleepy in class. Play some sports to keep your body strong.
Advice 4 Do today's work today. Do not say you will do things tomorrow. If you get behind the class, it is very difficult to get back in front. You cannot finish a race if you rest all the time.
Advice 5 Don't be too disappointed if things sometimes go badly. Everyone fails some tests, loses some matches and has bad days. Friends are not always perfect, and they sometimes say and do unpleasant things. Don't let small problems seem very big and important.
Advice 6 Talk about problems—sometimes they are only the result of misunderstanding. Don't be too embarrassed to ask for help. You are young. No one thinks you can do everything!
Advice 7 Plan your time. Don't waste life lying in bed on Saturday morning. Go and play a sport, learn the piano, work on a project, read a book, practise English, or help someone with problems. There are always a lot of things to do.
(1)One way to be active in school is to ________.
A.regard school as a camp
B.do more difficult things
C.show interest in school subjects
D.do more boring things
(2)When the teacher can't make things enjoyable, ________.
A.you can rest in class
B.you can do your homework tomorrow
C.you're still supposed to study hard.
D.you can sleep
(3)Getting enough sleep can help students ________.
A.keep in good health
B.not think about food in class
C.answer teachers’ questions quickly
D.keep their body strong
(4)Eric is in trouble. He is so unhappy after failing a test that he cannot eat or sleep. He needs to read ________.
A.Advice 3
B.Advice 5
C.Advice 6
D.Advice 7
(5)Which of the following is True according to the article?
A.Friends are always perfect.
B.You should ask for help if you need.
C.You needn’t plan your time on weekends.
D.Be slow to put up your hand.
【答案】
(1)C
(2)C
(3)A
(4)B
(5)B
【解析】学校是学习最好的地方,怎么把学校的时间变成最好的最愉快的时间,这里有一些不错的建议。
⑴细节理解。根据第二段Be interested in school life and your school subjects.对学校生活和学科感兴趣。be interested in=show interest in。故选C。
⑵推理判断。根据第三段可知,学校不是假日野营地,不学习就会浪费在学校的时间。老是不可能让一切都令人愉快。故选C.你仍然应该努力学习。
⑶推理判断。根据第四段吃早饭,得到足够的睡眠都是保持健康的方式。故选A。
⑷推理判断。根据第六都Advice 5 Don't be too disappointed if things sometimes go badly. Everyone fails some tests可知如果事情变得糟糕不要太失望,每人都会考试失败……。故选B。
⑸细节理解。根据第六段Friends are not always perfect,可知A错误;根据第七段Don't be too embarrassed to ask for help不要感到尴尬而不敢求助,故B正确;根据最后一段Plan your time. 可知C错误。根据第二段Be quick to put your hand up. 可知D错误。故选B。