题目内容

【题目】A: Hello, Lucy. Long time no see. How are you?

B: Fine, thank you. 1

A: I’m very well. What are you busy with these days?

B: 2

A: The Voice of China? This program is very popular in China.

B: Yes. More and more foreigners take part in it. 3

A: Great. Which song will you sing?

B: My heart will go on. 4I like it very much. A: Then when is your show time?

B: Next Friday. At 10:00 p.m.

A: Come on and wish you good luck!

B: 5

A. I’d like to have a try.

B. You’re welcome.

C. How about you?

D. Nice to meet you.

E. The song is so beautiful.

F. Thank you very much.

G. I’m getting ready for the Voice of China.

【答案】

1 C

2 G

3 A

4 E

5 F

【解析】

这个对话是A询问B这几天在忙什么,B在忙着准备参加《中国好声音》,A祝福她取得好成绩。

1根据上文Fine, thank you. I’m very well.可知这里是问How about you? 你怎么样?故选C。

2根据上文What are you busy with these days?可知下文是I’m getting ready for the Voice of China. 我正在为《中国好声音》做准备。故选G。

3根据下文Great. Which song will you sing?可知上文是I’d like to have a try.我想试一试。故选A。

4根据下文I like it very much.可知上文是The song is so beautiful.这首歌是如此美。 故选E。

5根据上文Come on and wish you good luck!可知下文是Thank you very much.非常谢谢你。故选F。

1、通过阅读中心句快速掌握文章脉络

2、划出句子中的关键词

3、 题干中通常会有指示性词汇

4、首次阅读中不确定的位置做个记号

在首次阅读的过程中如果不能确定某些单句是否与该段落相匹配,最好做个记号,以便第二次阅读时更有针对性。第二次阅读的目的:一是检查已初步确定的段落与单句是否确实匹配;二是完成第一遍阅读中尚未解答的题目。

练习册系列答案
相关题目

【题目】An old man walked slowly into a restaurant with his cane (拐杖). His old jacket and shoes made him unusual that day.

A young _____ named Mary watched him move towards a table by the window. She ran over to him, and said with a smile, "Here, Sir. Let me give you a _____ "

Without saying a word, he gave her a smile . She pulled the chair away from the table and helped him sit down. Then she put his cane______the table so that he could reach it. In a soft, clear voice he said,"______,Ms."

"You're welcome, Sir," she replied, "I'll be back in a moment, and_____ you need something, just wave at me! "

After he had finished a good _____, Mary brought him the change. She handed him his cane and walked with him to the front door. Holding the door_____ for him, she said, "Come back and see us, Sir! "The old man turned around and smiled.

When Mary went to______his table, she was shocked. Under the plate, she found a business card, a 100-dollar bill and a_____ . The note said, "Dear Mary, I respect you very much, and you respect yourself, too. It____ the way you treat others. You have found the secret of happiness."

In fact the old man was the old man was of the restaurant. That was the first time that she, or any of his waitresses, had seen him.

1A. waiter B. manager C. waitress D. cook

2A. hand B. help C. seat D. table

3A. in B. on C. against D. under

4A. Excuse me B. I'm sorry C. Never mind D. Thank you

5A. if B. although C. unless D. rest

6A. job B. meal C. dinner D. trip

7A. closed B. open C. locked D. wide

8A. wash B. pull C. offer D. clean

9A. letter B. message C. notice D. note

10A. shows B. explains C. provide D. suggests

【题目】Different people have different ideas about time. People in the USA think that it is important to know the time. In cities in America, there are clocks in stations, factories and other buildings. Radio announcers give you the correct time during the day. Most Americans also have watches with them wherever they go. They want to do certain things at certain time. They don’t like to be late.

But time is not so important to everybody in the world. When you visit a country in South America, you will find that people there don’t like to rush. If you had an appointment with somebody, he could probably be late, because he may not want to arrive on time.

In South America, even the radio programs may not begin on time. The men on the radio may not think it is important to tell the exact time. People in South America think that clocks or watches are just machines. They think that you let a clock or a watch control your life if you do everything on time.

66题完成句子;67~68题简略回答问题;69题找出并写下文章的主题句;70题请将文中画线句子译成汉语。

1In this passage, we can see that time is very important to __________.

2Where can you find clocks in America?

_______________________________________________________

3Why do many people in South America think time is not important?

_______________________________________________________

4______________________________________________________

5But time is not so important to everybody in the world.

_______________________________________________________

【题目】A video of a hungry and thin polar bear in Canada’s wilderness has gone popular on the Internet. The video shows the bear is in search of food, walking across land with no snow or ice. It is all skin and bones. The bear is looking for food in waste containers. It is at times too weak to support its own body weight and difficult to stand. Paul Nicklen, the photographer who took the video, said the polar bear’s trouble was a clear sign of the surprising effect of climate change. He said filming the animal made them sad. He explain his team members were “holding their tears and emotions(情感) while recording this dying polar bear”.

Mr. Nicklen is part of the environmental group Sea Legacy. His team was on Canada’s Baffin Island to get a documentary on conservation. He said the bear they filmed was not old and probably died within hours. He said, “This is what hunger looks like. The muscles weaken. No energy. It’s a slow, painful death.” he blamed the bear’s sad trouble on global warming. He said, “As temperatures rise and sea ice melts, polar bears lose the main food of their diets-seals.” Climate change is the biggest threat to the world’s 26,000 polar bears. The video explains that bears are “hungry, and running out of energy” and are “forced to walk into human living places for any food”.

根据短文内容,回答1-4题,英译汉第5题。

1What is the popular video about?

____________________

2Can the bear support its own body weight?

____________________

3What does the bears’ trouble mean?

____________________

4Where will bears go to look for food?

____________________

5将划线句子翻译成汉语。

____________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网